Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Αρχίζει την Πέμπτη το 7ο τακτικό συνέδριο του ΠΑΣΟΚ

Αρχίζει την Πέμπτη το 7ο τακτικό συνέδριο του ΠΑΣΟΚ

Με την ομιλία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Γιώργου Παπανδρέου αρχίζουν το απόγευμα της Πέμπτης (19:00) οι εργασίες του 7ου τακτικού συνεδρίου του Κινήματος. Κύριο σύνθημα για τους 5.898 συνέδρους «Αλλάζουμε το ΠΑΣΟΚ, για να αλλάξουμε την Ελλάδα».

38

Με την ομιλία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Γιώργου Παπανδρέου αρχίζουν το απόγευμα της Πέμπτης (19:00) οι εργασίες του 7ου τακτικού συνεδρίου του Κινήματος. Κύριο σύνθημα για τους 5.898 συνέδρους «Αλλάζουμε το ΠΑΣΟΚ, για να αλλάξουμε την Ελλάδα».

«Θέλουμε το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ να είναι σταθμός και αφετηρία για το ΠΑΣΟΚ της νέας εποχής, θέλουμε να διαμορφώσει και να επικυρώσει τις πολιτικές μας θέσεις, τη νέα δομή του ανοιχτού συμμετοχικού κόμματος, έτσι ώστε σήμερα να λειτουργήσουμε ως αξιόπιστη αντιπολίτευση απέναντι στην κυβέρνηση της ΝΔ, και αύριο να είμαστε έτοιμοι για μια νέα κυβέρνηση» τόνισε την Τετάρτη σε συνέντευξη Τύπου ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Αθανασάκης.

Τόνισε πως το ΠΑΣΟΚ φτάνει στο συνέδριο «ύστερα από μακρά διαδικασία προσυνεδριακού διαλόγου, η οποία είχε νέα και ποιοτικά χαρακτηριστικά» και πρόσθεσε ότι στη διάρκεια της προσυνεδριακής διαδικασίας συγκροτήθηκαν πάνω από 1.600 ομάδες διαλόγου πανελλαδικά, γεγονός -που όπως- είπε «δεν έλαβε πάντα ευρεία πανελλαδική δημοσιότητα, ωστόσο ήταν γεγονός για τις τοπικές κοινωνίες».

«Το σύνθημα Έχεις τον λόγο το εννοούσαμε και θέλουμε την συμμετοχή του πολίτη, τόσο για τα καθήκοντα της αξιόπιστης αντιπολίτευσης, όσο και για εκείνα της αξιόπιστης κυβέρνησης, αύριο» συμπλήρωσε.

Όπως ανέφερε ο ίδιος, στη διάρκεια του συνεδρίου θα υπάρξει ειδική μνεία στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004, με την απονομή βραβείου τόσο στην Οργανωτική Επιτροπή, το οποίο θα παραλάβει η Γιάννα Αγγελοπούλου, όσο και στους «ανώνυμους» εθελοντές.

Το πρόγραμμα του συνεδρίου

Μετά την ομιλία του κ. Παπανδρέου, θα ακολουθήσει χαιρετισμός του γραμματέα της απερχόμενης Κεντρικής Επιτροπής, η εκλογή προεδρείου και οι χαιρετισμοί των ξένων προσκεκλημένων, μεταξύ των οποίων ο πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς Αντόνιο Γκουτιέρες, ο Δανός πρωθυπουργός Αντερς Φογκ Ράσμουνσεν και ο πρώην ΥΠΕΞ της Τουρκίας Ισμαήλ Τζέμ ως εκπρόσωπος του Λαϊκού Ρεπουμπλικανικού Κόμματος.

Την Παρασκευή θα μιλήσουν οι Έλληνες προσκεκλημένοι, εν συνεχεία ο πρώην πρωθυπουργός και πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Κώστας Σημίτης, και οι εργασίες της δεύτερης μέρας θα ολοκληρωθούν με τις εισηγήσεις για το καταστατικό, τις πολιτικές θέσεις, την διακήρυξη και την εκλογή εφορευτικής επιτροπής.

Επίσης, τη δεύτερη ημέρα θα πραγματοποιηθούν έξι τραπέζια διαλόγου με τα εξής θέματα: 1) Ευρωπαϊκό Σύνταγμα: Πλαίσιο Αρχών για την Ευρώπη που θέλουμε, 2) Σχολείο ανοικτό στην κοινωνία, 3) Κοινωνία Πολιτών και Συμμετοχική Δημοκρατία, 4) Η απασχόληση των νέων σε μια κοινωνία που αλλάζει, 5) Μετανάστευση και παράνομη διακίνηση ανθρώπων, 6) Τα Ευρωπαϊκά Σοσιαλιστικά Κόμματα στον 21ο αιώνα, προκλήσεις και προοπτικές.

Το Σάββατο οι εργασίες θα συνεχιστούν με τοποθετήσεις των συνέδρων στα θέματα του καταστατικού, των πολιτικών θέσεων και της διακήρυξης, και θα ολοκληρωθούν με ομιλία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ. Παράλληλα, θα πραγματοποιηθούν άλλα έξι τραπέζια διαλόγου με τα θέματα: 7) Πολιτική επιμόρφωση και Ενεργός Πολίτης, 8) Κράτος-Εκκλησία: Σχέσεις με διακριτούς ρόλους, 9) Πολυπολιτισμικότητα και Εθνικές Ταυτότητες, 10) Η μεταρρύθμιση της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής: Ευκαιρίες και κίνδυνοι, 11) Παγκοσμιοποίηση, μεταποίηση και εμπόριο: Επιπτώσεις και προοπτικές για τη χώρα μας και 12) Φυσικές καταστροφές και ανθρωπιστική βοήθεια: Για μια κοινωνία παγκόσμιας Αλληλεγγύης.

Οι εργασίες του Συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ θα ολοκληρωθούν την Κυριακή με την ψηφοφορία για την εκλογή των νέων οργάνων του κόμματος.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την ποσόστωση σταυροδότησης για τα όργανα του κόμματος, ο κ. Αθανασάκης είπε ότι υπάρχει αλλαγή στην ποσόστωση αυτή, επισημαίνοντας ταυτόχρονα ότι «εν πάση περιπτώσει οι διαδικασίες είναι πρωτόγνωρες, (…) πιστεύουμε ότι η αλλαγή στο ΠΑΣΟΚ θα επηρεάσει και τα άλλα κόμματα ως προς τις κομματικές τους λειτουργίες».

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ παρουσίασε τα στατιστικά στοιχεία του συνεδρίου τα οποία έχουν ως εξής:

– Σύνολο αντιπροσώπων 5898 (άνδρες 69%, γυναίκες 31%)
– Εθνικό Συμβούλιο Ανασυγκρότησης 1413 (άνδρες 86%, γυναίκες 14%)
– Εκλεγμένοι σύνεδροι 4484 (άνδρες 64%, γυναίκες 36%), εκ των οποίων το 35% είχαν εκλεγεί σύνεδροι και στα Συνέδρια του 1999 και του 2001, ενώ οι απαρτίζοντες το υπόλοιπο 65% εκλέγονται για πρώτη φορά.

Όλα ανοιχτά για Τσοβόλα

Στο μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας Έθνος, την Τετάρτη υπήρξε μπαράζ διαβουλεύσεων μεταξύ του Δημήτρη Τσοβόλα και συνεργατών του Γ.Παπανδρέου, με σκοπό να παραβρεθεί την Πέμπτη στο συνέδριο ο πρώην υπουργός και πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ. Αλλες πληροφορίες δεν απέκλειαν επιστροφή του κ. Τσοβόλα στο ΠΑΣΟΚ, είτε τώρα είτε αργότερα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ

Sports in

Κοβάσεβιτς: «Κανονικά στην Τουρκία η ρεβάνς με τη Φενέρ, δεν ανησυχούμε για την ασφάλεια»

Όσα είπε ο Ντάρκο Κοβάσεβιτς για τη ρεβάνς με τη Φενέρμπαχτσε και την ασφάλεια στην Τουρκία

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024