Κυριακή 16 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Χαλκίδα: Στον εισαγγελέα με χειροπέδες η διευθύντρια της Εφορίας - Πώς έκανε «εξυπηρετήσεις» με το αζημίωτο

Χαλκίδα: Στον εισαγγελέα με χειροπέδες η διευθύντρια της Εφορίας – Πώς έκανε «εξυπηρετήσεις» με το αζημίωτο

Οι 7 συλληφθέντες έφθασαν στα δικαστήρια της Χαλκίδας με κλούβα της ΕΛ.ΑΣ. και στη συνέχεια με συνοδεία αστυνομικών και χειροπέδες οδηγήθηκαν στις εισαγγελικές αρχές.

Με χειροπέδες οδηγήθηκαν λίγο μετά τις 4 το απόγευμα της Τετάρτης η Διευθύντρια της εφορίας Χαλκίδας και ακόμη 6 συλληφθέντες που κατηγορούνται για εκβιασμούς, δωροδοκία και διαφθορά.

Όπως φαίνεται και στα σχετικά πλάνα οι συλληφθέντες έφθασαν στα δικαστήρια της Χαλκίδας με κλούβα της ΕΛ.ΑΣ. και στη συνέχεια με συνοδεία αστυνομικών και χειροπέδες οδηγήθηκαν στις εισαγγελικές αρχές.

Με χειροπέδες

Κάποιοι από τους κατηγορούμενους είχαν καλύψει το πρόσωπό τους με την κουκούλα που φορούσαν.


Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν από την Αστυνομία, οι υπάλληλοι της ΔΟΥ Χαλκίδας «ψάρευαν» φορολογούμενους στους οποίους ήταν προγραμματισμένοι έλεγχοι και έναντι αμοιβής απέτρεπαν τους ελέγχους.

Συνελήφθησαν 7 άτομα εκ των οποίων 5 είναι υπάλληλοι στη ΔΟΥ Χαλκίδας. Ανάμεσά τους και ο εγκέφαλος του κυκλώματος, η διευθύντρια της εφορίας σύμφωνα με την Αστυνομία.

Όπως έγινε γνωστό με απόφαση που υπέγραψε ο Διοικητής της ΑΑΔΕ οι συλληφθέντες τέθηκαν σε προσωρινή αργία, ενώ διατάχθηκε πειθαρχική έρευνα.

Η καταγγελία που ξετύλιξε το κουβάρι

Όλα ξεκίνησαν μετά από καταγγελία εις βάρος δύο υπαλλήλων.

οι οποίοι, εκμεταλλευόμενοι την ιδιότητά τους, απαιτούσαν και λάμβαναν χρηματικά ποσά, ώστε να μην μπλοκάρουν διαδικασίες επιστροφής χρημάτων σε δικαιούχους.

Στο πλαίσιο της έρευνας, κατά την οποία αξιοποιήθηκαν ειδικές ανακριτικές τεχνικές και στοιχεία που προέκυψαν από την αξιολόγηση και ανάλυση πληροφοριακών και προανακριτικών δεδομένων, προέκυψε η ύπαρξη εγκληματικής οργάνωσης, αποτελούμενη από υπαλλήλους και ιδιώτες (λογιστές – διεκπεραιωτές), ιεραρχικά δομημένης και με διακριτούς ρόλους, καθώς και μιας υποομάδας, αποτελούμενη από δύο μέλη.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε, τουλάχιστον από το Νοέμβριο του 2023, τα μέλη της οργάνωσης προέβαιναν σε διευκολύνσεις, παραλείψεις ή πράξεις διαδικασιών εφοριακής αρμοδιότητας που αντίκειται στα υπηρεσιακά τους καθήκοντα ως υπάλληλοι, καθώς και σε εκβιάσεις επιχειρηματιών, εκμεταλλευόμενοι την ιδιότητά τους, απαιτώντας χρηματικά ποσά ως αντίτιμο, ώστε να διεκπεραιωθούν φορολογικές τους εκκρεμότητες.

Πως δρούσε η εγκληματική οργάνωση

Όπως προέκυψε, η αρχηγός της οργάνωσης, προϊστάμενη των υπαλλήλων, είχε αναλάβει το συντονισμό τη λήψη και τη διανομή στα υπόλοιπα μέλη των χρηματικών ποσών. Παράλληλα, εξασφάλιζε κατάλληλες πληροφορίες σχετικά με εταιρείες, για τη συνέχιση της εγκληματικής τους δράσης, ενώ επικοινωνούσε με την υποομάδα.

Κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης, εντοπίστηκε πολίτης που εισήλθε σε κτήριο Δημόσιας Οικονομικής Υπηρεσίας (Δ.Ο.Υ.), κρατώντας φάκελο, ο οποίος βρέθηκε στην κατοχή υπαλλήλου και περιείχε το ποσό των 10.000 ευρώ.

Από τις έως τώρα έρευνες, έχουν εξιχνιαστεί 17 περιπτώσεις εκβιασμών, από τις οποίες η οργάνωση αποκόμισε παράνομο όφελος ύψους 95.600 ευρώ, σε διάστημα τριών μηνών.

inSports

Δεν πάει στο Προολυμπιακό ο Παπαπέτρου – «Η απόφαση είναι καθαρά προσωπική» (pic)

Τους λόγους για τους οποίους αποφάσισε να μείνει εκτός του Προολυμπιακού τουρνουά με την Εθνική, εξήγησε με ανάρτησή του ο Ιωάννης Παπαπέτρου.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 16 Ιουνίου 2024