Τρίτη 18 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Μητσοτάκης: Δεν μας σταματάει ούτε η αφρικανική σκόνη - Θα είμαστε οι μεγάλοι νικητές των ευρωεκλογών

Μητσοτάκης: Δεν μας σταματάει ούτε η αφρικανική σκόνη – Θα είμαστε οι μεγάλοι νικητές των ευρωεκλογών

«Δεν ξεχνώ ότι ξεκίνησα την πολιτική μου διαδρομή ακριβώς πριν από 20 χρόνια στην τότε ενιαία Β΄ Αθηνών - εσείς τότε με είχατε εκλέξει πρώτο βουλευτή», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στα Βριλήσσια

Την παρέμβαση της Κομισιόν για τα φαινόμενα αισχροκέρδειας πολυεθνικών εταιρειών ζητά ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, με επιστολή που απέστειλε σήμερα (18/5) στην πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, όπως είχε προαναγγείλει, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της ακρίβειας που ταλανίζει τους πολίτες.

«Μόλις σήμερα απέστειλα στην πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής μία επιστολή, με την οποία της ζητώ να διερευνήσει και να παρέμβει για ένα πρόβλημα το οποίο βλέπουμε πια να εντείνεται, που δεν είναι άλλο από το γεγονός ότι πολυεθνικές εταιρείες χρησιμοποιούν τη μεγάλη τους ισχύ για να τιμολογούν, να χρεώνουν μάλλον, σε διαφορετικές τιμές τα ίδια προϊόντα εντός της ενιαίας ευρωπαϊκής αγοράς», σημείωσε μιλώντας σε συγκέντρωση στα Βριλήσσια.

Και προσέθεσε πως «αυτό πρέπει να σταματήσει και πρέπει να σταματήσει με ευρωπαϊκή πρωτοβουλία, γιατί μόνον έτσι μπορεί να αντιμετωπιστεί ο πυρήνας αυτού του προβλήματος».

Πόροι του Ταμείου Ανάκαμψης χρησιμοποιούνται και για την Υγεία, όπου συντελείται μία «μεγάλη αλλαγή», την οποία, πάντως, παραδέχτηκε ότι… δεν βλέπουμε ακόμα – «Δεν τη βλέπετε ακόμα γιατί αυτή τη στιγμή δρομολογείται»

«Δεν μας σταματάει ούτε η αφρικανική σκόνη», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός, αναφερόμενος στις ευρωεκλογές και αφού ευχαρίστησε τον κόσμο για τη θερμή υποδοχή και για τα μεγάλα ποσοστά που πήρε η ΝΔ στο βόρειο τομέα της Αθήνας στις εθνικές εκλογές, τονίζοντας ότι αυτή η στήριξη είναι σημαντικό να επαναληφθεί και στις ευρωεκλογές.

«Δεν ξεχνώ ότι ξεκίνησα την πολιτική μου διαδρομή ακριβώς πριν από 20 χρόνια στην τότε ενιαία Β΄ Αθηνών, εσείς τότε με είχατε εκλέξει πρώτο βουλευτή και να ξέρετε ότι αγωνίζομαι από τότε για να ανταποδώσω την εμπιστοσύνη σας», ανέφερε.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι μόλις επέστρεψε από μία πολύ δημιουργική περιοδεία στην Κεντρική Μακεδονία και «σας διαβεβαιώνω ότι το κλίμα είναι ενθουσιώδες, η παράταξή μας συσπειρώνεται κι εμείς θα είμαστε οι μεγάλοι νικητές της εκλογικής μάχης της 9ης Ιουνίου».

«Με το λαϊκισμό των λεφτόδεντρων δεν έχουμε τελειώσει»

Τόνισε ότι το ευρύτερο πολιτικό μήνυμα που πρέπει να βγει από τις ευρωεκλογές είναι ότι «με το λαϊκισμό των λεφτόδεντρων δεν έχουμε τελειώσει αν και η χώρα τον έχει πληρώσει πολύ ακριβά. Και δεν πρέπει να δώσουμε την ευκαιρία σε κάποιους να πιστεύουν και πάλι, πάνω στην όποια δυσαρέσκεια, ότι υπάρχουν μαγικές λύσεις».

«Το είδαμε και το 2012 στις πλατείες της οργής και το 2015 και παραλίγο να χρεοκοπήσουμε οριστικά. Δεν θα ξαναζήσουμε ποτέ αυτές τις εποχές. Αυτό το εγγυόμαστε ως κυβέρνηση της ΝΔ, κυβέρνηση της σταθερότητας και της δημοσιονομικής σοβαρότητας», σημείωσε.

Ζήτησε συσπείρωση, μάχη ενάντια στην όποια χαλαρότητα προκειμένου να είναι όσο το δυνατόν μεγαλύτερη η συμμετοχή στην κάλπη, για να φέρνουμε – όπως είπε – την Ελλάδα σταθερά όλο και πιο κοντά στην Ευρώπη.

Επανέλαβε ότι οι ευρωεκλογές έχουν και εθνικό πρόσημο, επειδή είναι μία κάλπη από την οποία θα βγουν και πολιτικά συμπεράσματα όσον αφορά στους εσωτερικούς πολιτικούς συσχετισμούς, ενώ παίζοντας ξανά το «χαρτί» της πολιτικής σταθερότητας ζήτησε να δοθεί μια απάντηση «σε όλους αυτούς οι οποίοι θέλουν να χρησιμοποιήσουν τις ευρωεκλογές ως μία ευκαιρία πολιτικής αποσταθεροποίησης».

Μήνυμα στη Βόρεια Μακεδονία

Ο πρωθυπουργός επισήμανε, ακόμη, ότι το κύρος της Ελλάδας στην Ευρώπη μάς επιτρέπει να ασκούμε μία πολιτική εθνικής αυτοπεποίθησης και στα Βαλκάνια. «Στηρίξαμε πάντα τον ευρωπαϊκό δρόμο των δυτικών Βαλκανίων, αλλά για να συνεχιστεί η πορεία τους σε αυτό το δρόμο θα πρέπει να γνωρίζουν οι βόρειοι γείτονές μας πρωτίστως ότι θα πρέπει να συμμορφωθούν απόλυτα με αυτά τα οποία έχουν συμφωνήσει. Αν δεν το κάνουν, ο ευρωπαϊκός τους δρόμος δυστυχώς γι’ αυτούς και για τους πολίτες τους θα παραμείνει κλειστός», υπογράμμισε αναφορικά με τις προκλήσεις της Βόρειας Μακεδονίας.

«Αυτή η Ελλάδα της αυτοπεποίθησης με μία δυνατή παρουσία στην Ευρώπη είναι η Ελλάδα του 2024 και είναι η Ελλάδα που θα πρέπει να πρωταγωνιστήσει και στον επόμενο εκλογικό κύκλο, που θα ξεκινήσει μετά τις ευρωεκλογές», σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης.

«Μεγάλη αλλαγή στην Υγεία, αλλά δεν τη… βλέπετε ακόμα»

Υπογράμμισε ότι πόροι του Ταμείου Ανάκαμψης χρησιμοποιούνται και για την Υγεία, όπου υποστήριξε ότι συντελείται μία «μεγάλη αλλαγή», την οποία, πάντως, παραδέχτηκε ότι… δεν την βλέπουμε ακόμα.

«Δεν τη βλέπετε ακόμα γιατί αυτή τη στιγμή δρομολογείται», εξήγησε και αναφέρθηκε σε πρόσφατη επίσκεψή του στο Αττικό Νοσοκομείο, όπου ανακατασκευάζονται τα τμήματα επειγόντων περιστατικών, όπως και στα επικείμενα εγκαίνια της κλινικής μικροχειρουργικής στο χέρι, του νοσοκομείου ΚΑΤ.

Παραδέχθηκε ότι το ΕΣΥ έχει προβλήματα και πρέπει να επενδύσουμε σε αυτό, αλλά «δεν πρέπει να ακυρώνουμε τη μεγάλη προσπάθεια που γίνεται στα νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας για την παροχή υπηρεσιών υγείας με ποιότητα και αξιοπρέπεια».

Αναφέρθηκε επίσης στην αξιοποίηση πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης για ένα «τεράστιο πρόγραμμα προληπτικών εξετάσεων», υπογραμμίζοντας ότι 20.000 γυναίκες έχουν εντοπιστεί μέσω αυτού το προγράμματος με πρώιμο καρκίνο του μαστού, τον οποίο δεν γνώριζαν.

«Γιατί υγεία δεν είναι μόνο τι γίνεται στα νοσοκομεία, αλλά και τι κάνουμε για να μη φθάσουμε να πάμε στο νοσοκομείο», όπως είπε.

inSports

Μαρινάκης: «Γράψαμε ιστορία με τα δύο ευρωπαϊκά, ο Ολυμπιακός να συνεχίσει να κάνει τα όνειρα πραγματικότητα»

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τον Ολυμπιακό σαν σήμερα πριν από 14 χρόνια και έστειλε το δικό του πολύ ιδιαίτερο μήνυμα μέσα από τα social media.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 18 Ιουνίου 2024