Παρασκευή 26 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Πυγμαχία: Πατέρας μποξέρ ρίχνει κουτουλιά σε μέλος του αντίπαλου τιμ (video)

Πυγμαχία: Πατέρας μποξέρ ρίχνει κουτουλιά σε μέλος του αντίπαλου τιμ (video)

Οι Media Day είναι αυτές με το μεγαλύτερο ενδιαφέρον πριν τον αγώνα. Ο πατέρας του Τάισον Φιούρι έριξε κουτουλιά σε μέλος της συνοδείας του Ουσίκ και τα αίματα άναψαν.

Οι Media Day πριν από αγώνες μπόξ αποτελούν την καλύτερη διαφήμιση των ματς που έρχονται και ο αγώνας Φιούρι-Ουσούκ δεν μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση. Ο πατέρας του Τάισον Φιούρι (34 νίκες, 1 ισοπαλία, 24 Νοκ άουτ), ο επίσης θηριώδης Τζον, έριξε κουτουλιά σε ένα μέλος της συνοδείας του Ολεξάντρ Ουσίκ (21 Νίκες, 14 Νοκ άουτ) τη Δευτέρα σε μια αιματηρή σύγκρουση κατά τη διάρκεια της ημέρας Τύπου για τον αγώνα του Σαββάτου για τον αδιαμφισβήτητο παγκόσμιο τίτλο βαρέων βαρών στη Σαουδική Αραβία.

Ο Τζον Φιούρι, με ένα κόψιμο στο μέτωπο και αίμα στο πρόσωπό του, επιβεβαίωσε στην τηλεόραση του Sky Sports την εμπλοκή του στο επεισόδιο στην εκδήλωση στο Ριάντ, στην οποία συμμετείχαν και οι δύο μαχητές. «Δεν σεβάστηκε τον γιο μου, τον καλύτερο βαρέων βαρών που φόρεσε ποτέ γάντια πυγμαχίας», είπε. «Να λέει όλες αυτές τις ανοησίες. Ήταν στα μούτρα μου και προσπαθούσε να το παίξει έξυπνος».

«Ερχόμενος στο χώρο μου φωνάζοντας Ουσίκ, Ουσίκ… Εγώ μόνο το όνομα του γιου μου φώναζα. Έτσι, μετά ήρθε ένα βήμα πιο κοντά και ένα βήμα πιο κοντά. Στο τέλος είμαι ένας πολεμιστής, αυτό κάνουμε. Πολεμάμε ανθρώπους» είπε ο επίσης μποξέρ (με γάντια και χωρίς, 4 χρόνια φυλακή από τα 11 που καταδικάστηκε κ.α.) Ιρλανδός «Gypsy Τζον Φιούρι». «Αν εισβάλεις στο χώρο μου, θα πάρεις αυτό που σου έρχεται», πρόσθεσε.

Οι αρχές της Σαουδικής Αραβίας υποβάθμισαν το περιστατικό κάτι σύνηθες σε αγώνες μποξ

Ο αγώνας, που έχει χαρακτηριστεί ως το «δαχτυλίδι της φωτιάς», θα ενώσει το πρωτάθλημα βαρέων βαρών WBC του Βρετανού Φιούρι με τις ζώνες WBA, IBF, WBO και IBO που κατέχει ο Ουκρανός Ουσίκ. Και οι δύο είναι αήττητοι επαγγελματικά. Οπότε ο νικητής θα θεωρείται «Αδιαμφισβήτητος πρωταθλητής» και θα πάει σπίτι του με όλες τις ζώνες. Κάποια ματς όμως τα αγαπάμε και είναι χαραγμένα στο μυαλό μας, ακόμα και αν δεν παίζονται ζώνες.

«Δεν είδα τίποτα, ήμουν στην αίθουσα και έδινα συνεντεύξεις, αλλά δεν είμαι εδώ για όλα αυτά, είμαι εδώ για να κάνω τη δουλειά μου και να πάω σπίτι μου να ξεκουραστώ», ανέφερε στο Sky Sports ο Τάισον Φιούρι. Σε ένα άθλημα που γενικά μπορεί να γίνει επικίνδυνο αν είσαι ο επιτιθέμενος.

Ο αγώνας αρχικά επρόκειτο να γίνει στις 23 Δεκεμβρίου του περασμένου έτους και στη συνέχεια ορίστηκε για τις 17 Φεβρουαρίου, πριν αναβληθεί όταν ο Fury υπέστη ένα κόψιμο σε προπόνηση.

Ο μάνατζερ του Ουσίκ, Αλεξάντρ Κράσιουκ, ήλπιζε ότι ο Φιούρι θα ζητούσε συγγνώμη. «Θα ήταν ωραίο να ακούσουμε κάποια συγγνώμη από τον Τζον, γιατί αυτή την συμπεριφορά του», δήλωσε στο Sky. «Είμαστε το παράδειγμα για όλο τον κόσμο… μια νέα γενιά παιδιών μας παίρνει ως παράδειγμα. Τι θα δουν από αυτό;» Ο ίδιος ο Ουσίκ πήρε τα γούρια του, το γαϊδουράκι της κόρης του και ταξίδεψε στη Σαουδική Αραβία, ανενόχλητος όπως θα δείτε παρακάτω.

Η συνέχεια την δηλώσεων του Τάισον Φιούρι

Ο περίγυρός του και, ιδίως ο πατέρας του, είναι συχνά φωνακλάδες και ο Τάισον σήκωσε τους ώμους γελώντας και είπε. «Κάνουν αυτό που κάνουν. Σίγουρα έχω δει χειρότερα από ένα κόψιμο στο κεφάλι».

Ο Φιούρι συγκινήθηκε περισσότερο όταν του είπαν για τον θάνατο του Σερίφ Λαουάλ, ενός 28χρονου Βρετανού πυγμάχου που πέθανε το βράδυ της Κυριακής μετά το επαγγελματικό του ντεμπούτο στο Harrow. «Ο Θεός να αναπαύσει την ψυχή του, ο καημένος. Ξέρεις μπαίνοντας σε αυτό το άθλημα ότι είναι επικίνδυνο. Μπαίνεις εκεί μέσα και πληρώνεσαι με χρήματα κινδύνου. Σου πετάγονται τα μυαλά έξω, δεν είσαι εκεί για να γαργαλιέσαι μέχρι θανάτου. Είμαστε εκεί για να προκαλέσουμε ζημιά ο ένας στον άλλον με γροθιές στο κεφάλι και στο σώμα».

«Δυστυχώς, τέτοια πράγματα συμβαίνουν πού και πού. Όλοι ξέρουμε τι μας περιμένει. Είναι σαν τους ανθρώπους που κάνουν άλμα με αλεξίπτωτο, που και που το αλεξίπτωτο δεν ανοίγει και πέφτουν στο πάτωμα. Αυτό δεν εμποδίζει τους πάντες να κάνουν άλματα με αλεξίπτωτο. Γνωρίζω τους κινδύνους σε όλη μου τη ζωή. Αν έρθει η ώρα μου και είναι θέλημα Θεού, τότε θα πεθάνω. Αν όχι, θα ζήσω. Δεν μπορώ να προκαλέσω τη μοίρα.». Κάτω μπορείτε να δείτε τον μεγαλύτερο φαν των Βρετανών τσιγγάνων μποξέρ (σ.σ. Snatch), να μιλά για τον Τάισον Φιούρι.

Sports in

Οι εντυπωσιακές ενέργειες των «μικρών» και τα… χορευτικά του Τσικίνιο στην Ολλανδία (vid)

Δείτε φάσεις και γκολ από τη χθεσινή (25/7) προπόνηση του Ολυμπιακού στην Ολλανδία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Ιουλίου 2024