Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ιταλία - Γροθιά στον ναζισμό από μποξέρ που κατάγεται από το Μαρόκο - Νίκησε τον νεοναζί αντίπαλό του

Ιταλία – Γροθιά στον ναζισμό από μποξέρ που κατάγεται από το Μαρόκο – Νίκησε τον νεοναζί αντίπαλό του

Η νίκη του Χασάν Νουρντίν, που κατάγεται από το Μαρόκο, έγινε είδηση και πέρα από τα ρινγκ, καθώς ο αντίπαλος του ήταν γεμάτος ναζιστικά τατουάζ.

Ο Χασάν Νουρντίν κέρδισε το πρωτάθλημα μποξ στην Ιταλία στην κατηγορία όπου αγωνίζεται. Η νίκη του 34χρονου αθλητή δεν θα έπαιρνε μεγάλη έκταση αν δεν είχε γίνει γνωστό ότι ο αντίπαλός του, Μικέλε Μπροΐλι είναι νεοναζί. Αν κάποιος είχε αμφιβολία, δεν είχε παρά να κοιτάξει τα τατουάζ στο σώμα του. Ένα από αυτά είναι το έμβλημα των SS, ενώ στην αριστερή πλευρά σώματός του φιγουράρει το νούμερο 88.

Όπως είναι γνωστό, αυτό το νούμερο αναφέρεται στον Αδόλφο Χίτλερ. Πολλοί νεοναζί το χρησιμοποιούν ως κρυμμένη αναφορά στον ναζιστικό χαιρετισμό «Heil Hitler», καθώς το H είναι το όγδοο γράμμα του λατινικού αλφαβήτου. Οπότε 88 = HH, δηλαδή Heil Hitler.

Το μήνυμα του Νουρντίν

Ο Νουρντίν, που έχει πολιτογραφηθεί Ιταλός, δήλωσε ότι κέρδισε τον κλειστό αγώνα, καθώς ήθελε πολύ να επικρατήσει του αντιπάλου του εξαιτίας των ναζιστικών πιστεύω του. «Προσπάθησα να παραμείνω συγκεντρωμένος και ανεπηρέαστος όλο το απόγευμα, αλλά βλέποντας τα τατουάζ του Μπροΐλι να δοξάζουν τον ναζισμό, αηδίασα, για να μην αναφερθώ στους θεατές όταν έκανε ναζιστικούς χαιρετισμούς», τόνισε.

«Ήθελα να κάνω έναν καλό αγώνα και, δεδομένης της κατάστασης, είχα μεγαλύτερη θέληση να νικήσω». Τελικά, ο Νουρντίν τα κατάφερε, στέφθηκε πρωταθλητής Ιταλίας και έστειλε ηχηρό μήνυμα απέναντι στον ναζισμό και τον ρατσισμό.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024