Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Έφοδος της αστυνομίας σε συνέδριο ακροδεξιών στις Βρυξέλλες - Καλεσμένος ήταν και Όρμπαν

Έφοδος της αστυνομίας σε συνέδριο ακροδεξιών στις Βρυξέλλες – Καλεσμένος ήταν και Όρμπαν

Η αστυνομία διέκοψε το συνέδριο ακροδεξιών την ώρα που μιλούσε ο Νάιτζελ Φάρατζ.

Οι αρχές των Βρυξελλών διέταξαν την Τρίτη την απαγόρευση συνάντησης εθνικιστών πολιτικών, την ώρα της ομιλίας του Νάιτζελ Φάρατζ.

Στο διήμερο συνέδριο του Εθνικού Συντηρητικού Μετώπου (NatCon) επρόκειτο να μιλήσουν ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Όρμπαν, ο υποψήφιος της γαλλικής ακροδεξιάς Ερίκ Ζεμούρ και η πρώην υπουργός Εσωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου Σουέλα Μπρέιβερμαν.

Ωστόσο, αυτό προκάλεσε την αντίδραση του πρωθυπουργού του Βελγίου, Αλεξάντερ Ντε Κρόο, ο οποίος με ανάρτησή του στο «Χ» σημείωσε: «Η κοινοτική αυτονομία είναι ακρογωνιαίος λίθος της δημοκρατίας μας, αλλά δεν μπορεί ποτέ να υπερισχύσει του βελγικού Συντάγματος, το οποίο εγγυάται την ελευθερία της έκφρασης και την ειρηνική συγκέντρωση από το 1830».

Ο ιδρυτής του κόμματος του Brexit Νάιτζελ Φάρατζ απευθυνόταν στο πλήθος στο χώρο Claridge της βελγικής πρωτεύουσας, όταν η αστυνομία των Βρυξελλών έφτασε με εντολή να κλείσει την εκδήλωση γύρω στις 12.30 ώρα Ελλάδας την Τρίτη.

Σύμφωνα με το euronews ένας αστυνομικός είπε στους διοργανωτές της εκδήλωσης ότι «οι αρχές αποφάσισαν να σταματήσουν την εκδήλωση» και ότι έπρεπε άμεσα να επιβάλει αυτή την απόφαση. Ο αστυνομικός πρόσθεσε ότι είχε ένα τρισέλιδο έγγραφο που περιέγραφε την απόφαση των αρχών να διατάξουν τη διακοπή της εκδήλωσης, μετά από αίτημα του τοπικού δημάρχου. Οι διοργανωτές της εκδήλωσης δεν συμφώνησαν αμέσως να υπογράψουν την εντολή ή να τερματίσουν την εκδήλωση.

Ο Εμίρ Κιρ, δήμαρχος της συνοικίας Saint-Josse Ten Noode των Βρυξελλών, επιβεβαίωσε στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης X ότι εξέδωσε την εντολή για να «εγγυηθεί τη δημόσια ασφάλεια» και πώς «Η ακροδεξιά δεν είναι ευπρόσδεκτη». Δύο άλλοι χώροι των Βρυξελλών, συμπεριλαμβανομένου του διάσημου ξενοδοχείου Sofitel κοντά στα γραφεία της ΕΕ, είχαν αρνηθεί τις τελευταίες ημέρες να φιλοξενήσουν το συνέδριο NatCon.

Πάντως, ο Φάρατζ δήλωσε ότι οι αποφάσεις των χώρων διεξαγωγής να ακυρώσουν το συνέδριο ήταν «απολύτως εξωφρενικές». Σύμφωνα με τους διοργανωτές, περίπου 600 συμμετέχοντες αναμένονταν στον χώρο την Τρίτη. Κι όλα αυτά ενώ οι δημοσκοπήσεις προβλέπουν απότομη αύξηση της υποστήριξης των ακροδεξιών και ευρωσκεπτικιστικών κομμάτων.

Sports in

Τι ισχύει για Αντετοκούνμπο και Λίλαρντ ενόψει του Game 5 με τους Πέισερς

Οι Μπακς παίζουν όλη τη σεζόν στο Game 5 με τους Πέισερς στο Μιλγουόκι (1/5, 04:30) και ενδεχομένως να αγωνιστούν ξανά χωρίς τους Αντετοκούνμπο και Λίλαρντ, που εξακολουθούν να είναι αμφίβολοι.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024