Σάββατο 04 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Πολωνία: Πέντε νεκροί από πτώση δέντρων - Ανάμεσά τους δύο παιδιά

Πολωνία: Πέντε νεκροί από πτώση δέντρων – Ανάμεσά τους δύο παιδιά

Οι πυροσβέστες επενέβησαν 140 φορές το πρωί της Δευτέρας για να απομακρύνουν δέντρα που εμπόδιζαν δρόμους

Πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από πτώσεις δέντρων, καθώς ισχυροί άνεμοι έπληξαν τη νότια Πολωνία τη Δευτέρα, φτάνοντας την ταχύτητα των 155 χλμ/ώρα στα υψηλότερα σημεία των βουνών Tatra.

Στην πόλη Rabka-Zdrój, δύο γυναίκες και ένα εξάχρονο παιδί έχασαν τη ζωή τους όταν ένα δέντρο τις καταπλάκωσε, ανακοίνωσαν οι πυροσβέστες.

Μια άλλη γυναίκα πέθανε όταν ένα δέντρο έπεσε πάνω στο αυτοκίνητό της στην πόλη Zakopane στους πρόποδες των βουνών Tatra, δήλωσε ο εκπρόσωπος των πυροσβεστών του Zakopane, Andrzej Król-Łęgowski. Ένα δέντρο που έπεσε στην ίδια πόλη σκότωσε ένα παιδί, σύμφωνα με εκπρόσωπο των ιατρικών υπηρεσιών.

Οι τοπικές αρχές εξέδωσαν προειδοποίηση για επικίνδυνους ανέμους που φθάνουν τουλάχιστον τα 62 μίλια/ώρα και έκλεισαν τις ορεινές διαδρομές στο εθνικό πάρκο Tatra.

Οι πυροσβέστες επενέβησαν 140 φορές το πρωί της Δευτέρας για να απομακρύνουν δέντρα που εμπόδιζαν δρόμους και να βοηθήσουν ιδιοκτήτες σπιτιών με κατεστραμμένες στέγες, ανέφεραν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Οι άνεμοι ήρθαν μετά από τρεις ημέρες ασυνήθιστα θερμού καιρού. Στις 30 Μαρτίου, οι θερμοκρασίες έφτασαν σε νέο ρεκόρ για τον μήνα αυτό, ανεβαίνοντας στους 26,4 βαθμούς Κελσίου στη νότια πόλη Ταρνόβ, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων PAP.

Sports in

Ο Αντετοκούνμπο, η επόμενη μέρα του αποκλεισμού και το Προολυμπιακό…

Οι Μπακς αποκλείστηκαν από τον πρώτο γύρο των playoffs και ο Αντετοκούνμπο έχει όσο χρόνο θέλει για τον τραυματισμό του, το Προολυμπιακό και όχι μόνο...

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 04 Μαϊου 2024