Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γιατί θα πετάξουν σήμερα μαχητικά αεροσκάφη πάνω από την Αθήνα

Γιατί θα πετάξουν σήμερα μαχητικά αεροσκάφη πάνω από την Αθήνα

Το πρωί θα πραγματοποιηθούν διελεύσεις μαχητικών αεροσκαφών στην Αττική.

Τους ήχους μαχητικών αεροσκαφών θα ακούσουν το πρωί της Τετάρτης οι κάτοικοι αρκετών περιοχών της Αττικής.

Όπως έγινε γνωστό, μαχητικά αεροσκάφη θα πραγματοποιήσουν διελεύσεις άνωθεν περιοχών του λεκανοπεδίου, με το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας να σπεύδει να ενημερώσει, προκειμένου να μην υπάρξει ανησυχία.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του ΓΕΑ, οι διελεύσεις μαχητικών θα γίνουν στο πλαίσιο της τελετής της παράδοσης – παραλαβής των καθηκόντων του νέου αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας.

Ποιος είναι ο Δημοσθένης Γρηγοριάδης

Ο αντιπτέραρχος (Ι) Δημοσθένης Γρηγοριάδης που μέχρι πρότινος ήταν διοικητής της Διοίκησης Αεροπορικής Υποστήριξης (ΔΑΥ) είναι ο νέος αρχηγός Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας (ΓΕΑ).

Είναι υπεύθυνος για τον έλεγχο, τον προγραμματισμό και την παρακολούθηση του εφοδιαστικού συστήματος της Πολεμικής Αεροπορίας, με σκοπό τη διατήρηση της αποτελεσματικής λειτουργίας των συστημάτων της.

Επιπλέον είναι υπεύθυνος για την επιχειρησιακή λειτουργία των αεροσκαφών και ελικοπτέρων ειδικών αποστολών και κοινής ωφέλειας (Πυροσβεστικά, Έρευνας & Διάσωσης και Αεροδιακομιδών).

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Εισήλθε στη Σχολή Ικάρων το 1983 και ονομάστηκε Ανθυποσμηναγός το 1987.

Είναι απόφοιτος της Ανώτατης Διακλαδικής Σχολής Πολέμου, του Σχολείου Θαλάσσιας Επιβίωσης, του Σχολείου Εκπαιδευτών Εδάφους, του Σχολείου Ηλεκτρονικού Πολέμου, της Σχολής Πολέμου Αεροπορίας Κατωτέρων, του Σεμιναρίου Δοκιμαστών Αέρος, του Σεμιναρίου Επίβλεψης Πτήσεων, του Σχολείου Εκπαιδευτών Πτήσεων F-16, του Σεμιναρίου Διοικητών-Υποδιοικητών Μονάδων, του NATO Staff Officers, του NATO Joint Aviation EW School, του Defense Language Institute, του Arms Control Implementation (Daytone Treaty) Course, του OSCE Inspector/Escont Course, του Lantirn training/ IP Upgrade USAF Flight Training.

Επίσης, έχει παρακολουθήσει το σεμινάριο του ΕΚΠΑ «Ευρωπαϊκή Διαχείριση του Μεταναστευτικού στην Ανατολική Μεσόγειο», σεμινάριο του ΝΑΤΟ Defence College «Generals, Flag and Ambassadors», σεμινάριο του EKΠΑ «EU Policies Towards East Mediterranean Sea: Energy and Security», σεμινάριο του Φορέα Επιθεώρησης και Πιστοποίησης TÜV Hellas (TÜV Nord Group) «Risk and Crisis Leadership Meeting». Από ξένες γλώσσες ομιλεί την Αγγλική.

Έχει συμπληρώσει πάνω από 4.000 ώρες πτήσης και έχει ιπταθεί με αεροσκάφη: T-2,T-33, T-41, F-5A/B και F-16C/D.

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024