Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κυβερνοεπιθέσεις: Σχέδιο του Λευκού Οίκου για ασφαλείς ηλεκτρονικές συσκευές

Κυβερνοεπιθέσεις: Σχέδιο του Λευκού Οίκου για ασφαλείς ηλεκτρονικές συσκευές

Σε δημόσια διαβούλευση οι προτάσεις για προστασία των συσκευών από τους χάκερς.

Κοινή πρωτοβουλία για την αντιμετώπιση των κυβερνοεπιθέσεων αναμένεται να ανακοινώσουν σήμερα ο Λευκός Οίκος την Τρίτη μαζί με εταιρείες όπως η Amazon, η Google και η Best Buy.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του Λευκού Οίκου, ένα νέο πρόγραμμα πιστοποίησης και επισήμανσης θα ανεβάσει τον πήχη για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο σε έξυπνες συσκευές όπως ψυγεία, φούρνους μικροκυμάτων, τηλεοράσεις και συστήματα κλιματισμού.

Οι έμποροι λιανικής και οι κατασκευαστές θα εφαρμόσουν το λογότυπο «US Cyber ​​Trust Mark», που σημαίνει ότι είναι λιγότερο ευάλωτες σε κυβερνοεπιθέσεις, στις συσκευές τους και το πρόγραμμα θα τεθεί σε λειτουργία το 2024.

Δημόσια διαβούλευση

Η πρωτοβουλία έχει σχεδιαστεί για να διασφαλίσει ότι «τα δίκτυά μας και η χρήση τους είναι πιο ασφαλή, γιατί είναι τόσο σημαντική για την οικονομική και εθνική ασφάλεια», δήλωσε στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, ανώτερος κυβερνητικός αξιωματούχος, ο οποίος δεν ήθελε να κατονομαστεί.

Η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Επικοινωνιών θα ξεκινήσει δημόσια διαβούλευση πριν ξεκινήσει το πρόγραμμα επισήμανσης και θα καταχωρίσει ένα εθνικό εμπορικό σήμα στο Γραφείο Ευρεσιτεχνιών και Εμπορικών Σημάτων των ΗΠΑ, δήλωσε ο Λευκός Οίκος.

Άλλοι λιανοπωλητές και κατασκευαστές που συμμετέχουν στο πρόγραμμα είναι οι LG Electronics USA, Logitech, Cisco Systems και Samsung.

Τον Μάρτιο, ο Λευκός Οίκος ξεκίνησε την εθνική του στρατηγική στον κυβερνοχώρο που κάλεσε τους κατασκευαστές λογισμικού και τις εταιρείες να αναλάβουν πολύ μεγαλύτερη ευθύνη για να διασφαλίσουν ότι τα συστήματά τους δεν θα παραβιαστούν.

Πηγή: OT.gr

Sports in

Γιατί η απουσία του Χουάντσο Ερνανγκόμεθ «πληγώνει» τον Παναθηναϊκό… (vids)

Ο Παναθηναϊκός θα παίξει στο Βελιγράδι χωρίς τον Ερνανγκόμεθ, ο Εργκίν Αταμάν ψάχνει λύσεις για τη διπλή μάχη με τη Μακάμπι και η απουσία του Ισπανού είναι πολύ πιο σημαντική από όσο νομίζει κανείς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024