Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
To Piraeus Street Long Jump με τον Μίλτο Τεντόγλου έγραψε ιστορία

To Piraeus Street Long Jump με τον Μίλτο Τεντόγλου έγραψε ιστορία

Σε μία μεγάλη αθλητική γιορτή εξελίχθηκε το Piraeus Street Long Jump.

Σε μία μεγάλη αθλητική γιορτή εξελίχθηκε το Piraeus Street Long Jump που έγινε την Κυριακή μπροστά από το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά.

Ηταν ο πρώτος αγώνας άλματος σε μήκος που έγινε στην Ελλάδα και η επιτυχία του ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Οργανωτικά δεν είχε ούτε ένα ψεγάδι και η εικόνα που βγήκε προς τα έξω, μέσω της τηλεοπτικής μετάδοσης, ήταν άκρως τιμητική για τον Πειραιά, την Ελλάδα και τον ελληνικό αθλητισμό.

Το πιο σημαντικό, όμως, ήταν η μεγάλη προσέλευση του κόσμου, κυρίως από νεαρές ηλικίες για να δουν έναν αγώνα κλασικού αθλητισμού έξω από τα στάδια. Και φυσικά για να θαυμάσουν το μοναδικό Μίλτο Τεντόγλου, τον κορυφαίο αθλητή στίβου που έχει η Ελλάδα.

Η προσωπικότητα, ο ανεπιτήδευτος χαρακτήρας, τα όσα λέει και το ξεχωριστό ταλέντο που διαθέτει, τον έχουν κάνει ιδιαίτερα αγαπητό στα παιδιά και τους νέους. Και η δυνατότητα που είχαν, λόγω της ιδιαιτερότητας του αγώνα με τους θεατές να είναι δίπλα στους αγωνιζόμενους, έκανε τη διαφορά στο Piraeus Street Long Jump.

Tα παιδιά έκαναν ουρά για να του πάρουν ένα αυτόγραφο, να βγάλουν μία selfie, να του πουν μία κουβέντα. Η χαρά που ένιωθαν για την επαφή με τον Ολυμπιονίκη αποτυπωνόταν στα χαμογελαστά πρόσωπα. Τα μισά από όσα παιδιά τον πλησίασαν, να ακολουθήσουν το παράδειγμα του και να ασχοληθούν με τον αθλητισμό, τότε το κέρδος θα είναι μεγάλο, τόσο για τα ίδια, όσο και για τον ελληνικό αθλητισμό.

Ο 25χρονος Γρεβενιώτης αποτελεί αυτή τη στιγμή το ιδανικό πρότυπο για τους νέους και η επίδραση που έχει επάνω τους, μόνο θετικό αποτύπωμα αφήνει…

Από την άλλη και ο ίδιος χάρηκε αφάνταστα τη συμμετοχή του στον αγώνα. Δεν σταμάτησε λεπτό να υπογράφει αυτόγραφα και να στέκεται δίπλα σε όσους του ζήτησαν μία φωτογραφία. Είναι χαρακτηριστικό έμεινε στο χώρο για αρκετή ώρα μετά το τέλος του αγώνα, για να ικανοποιήσει όλα τα αιτήματα και να χαρεί την επαφή με τον κόσμο. «Ηταν πολύ ωραία η ατμόσφαιρα, μου έφτιαξε τη διάθεση όλο αυτό που έγινε. Ηταν τέλειος ο κόσμος.» έλεγε ο Μίλτος μετά το τέλος.

Η παρακαταθήκη που άφησε το Piraeus Street Long Jump που διοργάνωσε ο Δήμος Πειραιά και ο ΣΕΓΑΣ είναι μεγάλη και πρέπει να συνεχιστεί όχι μόνον στον Πειραιά αλλά και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας.

Άλλωστε οι αγώνες του δρόμου έχουν πολλά πλεονεκτήματα και για αυτό επαναλαμβάνονται τακτικά στην Ευρώπη. Ξεφεύγουν από τα όρια ενός τυπικού αγώνα και μετατρέπονται σε πάρτι με δυνατή μουσική. Όλα συμβαίνουν σε κοντινή απόσταση, μπροστά στα μάτια των θεατών και οι οποίοι μεταφέρουν τη θετική ενέργεια τους στους αθλητές που γίνονται ένα με το κοινό.

Και είναι σίγουρο, ότι αν συνεχιστούν στην Ελλάδα τα street events, τότε σε σύντομο χρονικό διάστημα δεν θα έχουμε μόνο τον Μίλτο Τεντόγλου, αλλά και αρκετούς ακόμα Ελληνες αθλητές παγκοσμίου επιπέδου!

Sports in

Ειρωνική ανάρτηση της Τράμπζονσπορ προς τους παίκτες της Φενέρ: «Νομίζαμε ότι είσαστε ποδοσφαιριστές…»

Η… ειρωνική απάντηση της Τραμπζονσπόρ στους παίκτες της Φενέρμπαχτσε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024