Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Η συγκλονιστική ιστορία αγάπης της Nesh Pillay - Η απώλεια μνήμης και η σχέση με τον άντρα και την κορούλα τους

Η συγκλονιστική ιστορία αγάπης της Nesh Pillay – Η απώλεια μνήμης και η σχέση με τον άντρα και την κορούλα τους

Πώς είναι να ξυπνάς και να έχεις χάσει τις αναμνήσεις σου; Η Nesh Pillay καταγράφει την ιστορία της.

Ήταν τον Οκτώβριο του 2022 που η Nesh Pillay αποκοιμήθηκε ενώ έβλεπε ταινία με τον σύντροφό της Johannes. Όταν ξύπνησε όλα ήταν διαφορετικά. Εκείνη η στιγμή σηματοδότησε και μια νέα αρχή για τη ζωή τους.

Η Nesh Pillay δεν είχε πια καμία ανάμνηση από την προηγούμενη ζωή της. Δεν αναγνώριζε ούτε τον 30χρονο σύντροφό της, ούτε την εξάχρονη κορούλα τους. Πίστευε ότι ήταν και πάλι 17 ετών και πως η μνήμη της επανερχόταν μία φορά το λεπτό.

Πιθανολογεί πως χτύπησε το κεφάλι της πριν πάθει αμνησία. Ωστόσο, δεν είναι κάτι το οποίο να θυμάται. Είχε πάθει διάσειση και πιθανότατα είχε υποστεί μια σειρά από επιληπτικές κρίσεις που οδήγησαν στην απώλεια μνήμης και στη διάγνωση τραυματικής εγκεφαλικής βλάβης.

Οι περισσότεροι συνδέουν την ιστορία τους με αυτή στο «50 First Dates» και το «The Vow». Η Nesh Pillay βλέπει τις ομοιότητες. Ερωτεύτηκε από την αρχή τον 30χρονο Johannes. «Πιθανότατα θα τον ερωτεύομαι για το υπόλοιπο της ζωής μου».

Επιστρέφουμε στον Οκτώβριο του 2022. Μέσα σε λίγες ώρες η Nesh Pillay είχε χάσει το μεγαλύτερο μέρος της μνήμης της. Δεν αναγνώριζε τον Johannes ούτε την εξάχρονη κορούλα τους.

«Ξέχασα ότι είχε μια κόρη. Ήξερα όμως ότι ένιωθα συνεχώς φόβο για την ευημερία ενός μικρού παιδιού. Αποκαλούσα την κόρη μου «το παιδί», κάτι που φαντάζομαι ότι ήταν μια συγκλονιστική εμπειρία για εκείνη. «Έχω παιδί; Δεν ξέρω πώς να φροντίζω ένα παιδί» τους έλεγα».

Ο Johannes υπήρξε τεράστιο στήριγμά της στο διάστημα της ανάρρωσης. Ήταν δίπλα της να της τα μάθει όλα από την αρχή. Πώς να φροντίζει τον εαυτό της, πώς να φτιάχνει τα μαλλιά της. Εκείνη τον περνούσε συχνά για οδηγό ταξί. Έπρεπε να της υπενθυμίζει ποιος είναι πολλές φορές μέσα στην ημέρα.

«Ό,τι κι αν συνέβαινε, ήξερα ότι ένιωθα ασφαλής μαζί του. Εξακολουθούσε να είναι ο άνθρωπος που θα επέλεγα να πηγαίνω μαζί του στα ραντεβού με τον γιατρό ή να με βοηθά στο μπάνιο. Έτσι, ακόμα και στην κατάσταση που βρισκόμουν, ήθελα να τον παντρευτώ».

Το μεγάλο στήριγμα της Nesh Pillay

Το ταξίδι της ανάρρωσής της ήταν μακρύ. Η βραχυπρόθεσμη μνήμη της θεραπεύτηκε σταδιακά. Άρχισε να θυμάται πράγματα για πέντε λεπτά. Στη συνέχεια για 10 ή και 20 λεπτά. Είναι πλέον σε κατάσταση να θυμάται τον σύντροφό της και την κορούλα τους.

«Επειδή είναι τόσο λίγα γνωστά για τις διασείσεις, οι θεραπευτικές επιλογές είναι περιορισμένες. Παίρνω φάρμακα που με βοηθούν με τον πονοκέφαλο και τα προβλήματα ύπνου. Πέρα από αυτό, κοιμάμαι όσο περισσότερο μπορώ. Είχα κόψει την καφεΐνη και το αλκοόλ και τα επαναφέρω σιγά σιγά. Είχα σταματήσει να οδηγώ, ελπίζω να αρχίσω και πάλι».

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, οι προηγούμενες εγκεφαλικές κακώσεις ενδεχομένως να συνέβαλαν στο να χάσει εντελώς τη μνήμη της. Όταν ήταν εννέα ετών είχε ένα αυτοκινητιστικό ατύχημα στη Νότια Αφρική. Ακολούθησαν άλλες πέντε φορές που υπέστη διάσειση, σύμφωνα με τη Metro.

@pillay.nesh Everything is fine. My fiancés trauma is funny. #50firstdates #memoryloss #traumaticbraininjury #concussion ♬ original sound – Qcriders

Δυστυχώς, ο εγκέφαλος παραμένει ένα αίνιγμα για την ιατρική επιστήμη. Οι διασείσεις σπάνια φαίνονται σε οποιαδήποτε απεικόνιση και δεν μπορούν να προβλεφθούν τα αποτελέσματά τους.

Η Nesh Pillay ατενίζει το μέλλον με αισιοδοξία και επικεντρώνεται στην ανάρρωσή της. Και στο χτίσιμο της ζωής της με τον Johannes και την κορούλα τους. «Είμαι πιο σίγουρη για την επιλογή του συντρόφου μου. Ξέρω ότι θα μου δίνει πάντα προτεραιότητα και θα με αγαπάει. Δεσμεύομαι να κάνω το ίδιο για εκείνον», σημειώνει χαρακτηριστικά.

Μας δίνει μια εικόνα στη ζωή της μέσα από την καταγραφή της ανάρρωσής της και της ζωής της με τον Johannes και την κορούλα τους. «Είχα φοβηθεί πολύ. Δεν ήξερα τι να κάνω ή πώςνα τη βοηθήσω. Σκεφτόμουν θα είναι πάντα έτσι; Δεν ήξερα. Είμαι ευγνώμων που αναρρώνει και δέχτηκε την πρόταση γάμου. Ξέρω μόνο ότι το μέλλον μας δεν θα είναι βαρετό» σημειώνει ο Johannes.

@pillay.nesh #CapCut this ordeal has been hardest on my little one #torontoblogger #memoryloss #traumaticbraininjury #concussioncheck #50firstdates #concussion #brainmoments #traumaticbraininjuryawareness ♬ Blue – Beyoncé

Sports in

Έτοιμος (και) για το Διηπειρωτικό ο Ολυμπιακός!

Αν η Κ19 των «ερυθρολεύκων» κατακτήσει του Τσάμπιονς Λιγκ Νέων θα παίξει στον τελικό του Ιντερκοντινεντάλ κόντρα στη Φλαμένγκο για το Παγκόσμιο Στέμμα!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024