Η Meenakshi Lekhi συμμετείχε σε ασκήσεις μαζί με τους μαθητές ινδού γκουρού που ζει στην Αθήνα.

Η υφυπουργός Εξωτερικών και Πολιτισμού της Ινδίας βρέθηκε αυτή την εβδομάδα στην Αθήνα για την ενίσχυση των διμερών σχέσεων, δεν παρέλειψε όμως και να κάνει γιόγκα με μαθητές της αρχαίας πρακτικής στην Ελλάδα.

Μεταξύ των επίσημων επαφών της στη διήμερη επίσκεψη μέχρι την Τρίτη, η Meenakshi Lekhi συμμετείχε σε εκδήλωση που οργάνωσε η ινδική πρεσβεία σε συνεργασία με την σχολή γιόγκα SivaOm.

Η ινδή πολιτικός προσέφερε δώρο στον γκουρού Siddhartha Shiv Khanna για την προσφορά του στη διάδοση της γιόγκα στην Ελλάδα (Πρεσβεία της Ινδίας)

«Η λέξη γιόγκα είναι πιθανότατα μια από τις γνωστότερες παγκοσμίως» δήλωσε ο ιδρυτής της σχολής Siddhartha Shiv Khanna, ινδός γκουρού που ζει στην Αθήνα και προσφέρει μαθήματα αλλά και πιστοποιημένα πτυχία δασκάλων γιόγκα.

Στην εκδήλωση για ένα από τα σημαντικότερα εξαγωγικά προϊόντα της Ινδίας, η Meenakshi Lekhi δήλωσε πεπεισμένη ότι η φιλοσοφία και η πρακτική της γιόγκα είναι πολύτιμο εργαλείο όχι μόνο για την προσωπική ισορροπία αλλά και για την πολιτική.

Η κ. Lekhi, με μοβ στα δεξιά, εκτελεί τον «χαρετισμό στον ήλιο», το διάσημο Surya Namascar (Πρεσβεία της Ινδίας)

«Πιστεύω ότι τα περισσότερα προβλήματα στον κόσμο προκύπτουν από τις διαδικασίες της σκέψης μας. Και όταν οι διαδικασίες της σκέψης είναι σωστές τα περισσότερα πράγματα στον κόσμο θα είναι σωστά […] Αυτό μπορούμε να το φροντίσουμε κάνοντας γιόγκα» είπε.

Ανάμεσα στη συνάντησή της με τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια και το ραντεβού της με την υπουργό Πολιτισμού Λίβα Μενδώνη, η κ. Lekhi εκτέλεσε ξυπόλυτη έναν γύρο Surya Namascar, μια παραδοσιακή αλληλουχία κινήσεων που απευθύνει χαιρετισμό στον ήλιο και προσφέρει ενδυνάμωση, ευλυγισία και μείωση του στρες.

Άκουσε τους Έλληνες μαθητές του SivaOm να ψέλνουν το μάντρα Hanuman Chalis, αφιερωμένο στον ινδουιστικό θεό Χανουμάν, και έψαλε μαζί τους το Gayatri Mantra, ένα από τα γνωστότερα αρχαία μάντρα της Ινδίας.

Το «Απόγευμα Γιόγκα» πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των εορτασμών του Azadi Ka Amrit Mahotsav για την επέτειο ανεξαρτησίας της Ινδίας.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr