Στην έκτη συνεδρία προήδρευσε ο Γιώργος Ξυδόπουλος

Με μεγάλη επιτυχία συνεχίζεται η δεύτερη μέρα του συνεδρίου δύο εκ των πιο εμβληματικών εφημερίδων στην ιστορία του ελληνικού Τύπου, «ΤΟ ΒΗΜΑ» και «ΤΑ ΝΕΑ».

Στην έκτη συνεδρία, η οποία ασχολήθηκε με τη λογοτεχνική κριτική και τη μυθοπλασία, προήδρευσε ο Γιώργος Ξυδόπουλος.

Κατά τη διάρκεια αυτής μίλησαν οι Λάμπρος Βαρελάς, αναπληρωτής καθηγητής Νεοελληνικής Φιλολογίας, Τμήμα Φιλολογίας Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Δανόπουλος, Επίκουρος καθηγητής Νεοελληνικής Φιλολογίας, Τμήμα Ελληνικής Φιλολογίας Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, Maria Caracausi, Καθηγήτρια Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας, Πανεπιστήμιο του Παλέρμο, Δημήτρης Κόκορης, Αναπληρωτής καθηγητής Νεοελληνικής Γραμματείας, Τμήμα Φιλοσοφίας και Παιδαγωγικής Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

«Πρόκειται για μία εξαιρετική πρωτοβουλία. Είναι μεγάλο βήμα που ανοίγει το ιστορικό αρχείο και δίνει τη δυνατότητα μελέτης σε φιλολόγους και γλωσσολόγους. Εύχομαι να βοηθήσει και άλλες ειδικότητες επιστημόνων, όπως ιστορικούς και αναλυτές», δήλωσε ο Λάμπρος Βαρελάς.

O Κωνσταντίνος Δανόπουλος, από την πλευρά του ανέφερε ότι «είναι μια σπουδαία προσπάθεια που αναδεικνύει τη σχέση δημοσιογραφίας, λογοτεχνίας και γλώσσας».

Η Maria Caracause έκανε λόγο για ένα πολύ ενδιαφέρον συνέδριο. «Χαίρομαι πολύ για την πρόσκληση, είναι μεγάλη ευκαιρία να έχουμε πρόσβαση στο αρχείο των εφημερίδων», συμπλήρωσε.

Τέλος, ο Δημήτρης Κόκορης σημείωσε: «Πρόκειται για ένα πολύ καλά οργανωμένο συνέδριο, που παρουσιάζει ένα αρχείο θησαυρό, ο οποίος πλέον ανοίγει στο κοινό. Η πρόσβαση θα είναι πιο εύκολη, ώστε πολλές ομάδες να μπορούν να μελετήσουν τα γεγονότα».

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr