Βρετανία: Για πρώτη φορά εδώ και εβδομάδες η Ρωσία έχει επιτυχίες στο Χάρκοβο
Το υπουργείο Άμυνας της Βρετανίας στην καθημερινή ανάλυσή του για τον πόλεμο στην Ουκρανία σημειώνει ότι οι ρωσικές δυνάμεις έχουν σημειώσει πρόοδο στο Χάρκοβο.
Το υπουργείο Άμυνας της Βρετανίας «βλέπει» πρόοδο στη ρωσική προέλαση στο Χάρκοβο μετά από εβδομάδες.
Στην καθιερωμένη του ανάλυση για τον πόλεμο στην Ουκρανία, το βρετανικό υπουργείο εκτιμά ότι οι κύριες προσπάθειες της Ρωσίας παραμένουν επικεντρωμένες στο Σεβεροντονέτσκ, στο Ντονμπάς.
Δείτε τη σχετική ανάρτηση στο Twitter
Latest Defence Intelligence update on the situation in Ukraine – 14 June 2022
Find out more about the UK government’s response: https://t.co/yLAMUTwSGK
?? #StandWithUkraine ?? pic.twitter.com/R1qjlpdsue
— Ministry of Defence ?? (@DefenceHQ) June 14, 2022
Την ίδια στιγμή, αναφορικά με τον οικονομικό αντίκτυπο της ρωσικής εισβολής, σημειώνεται ότι στις 10 Ιουνίου αναφέρθηκε σε σχετική επιτροπή της Ρωσίας ότι οι δαπάνες για την άμυνα θα αυξηθούν κατά 600 με 700 δισ. ρούβλια (πάνω από 10 δισ. ευρώ), σηματοδοτώντας αύξηση 20% στον αμυντικό προϋπολογισμό της χώρας.
Το υπουργείο Άμυνας της Βρετανίας εκτιμά ότι η ρωσική κυβέρνηση συνεχίζει να χρηματοδοτεί την αμυντική βιομηχανία της χώρας, η οποία όμως θα μπορούσε να αντιμετωπίσει δυσκολίες λόγω των κυρώσεων της Δύσης και της έλλειψης εξειδίκευσης.
Η παραγωγή υψηλής ποιότητας οπτικών και προηγμένων ηλεκτρονικών συσκευών εξακολουθεί να αντιμετωπίζει προβλήματα, γεγονός που μπορεί να υπονομεύσει την προσπάθεια αντικατάστασης του εξοπλισμού, ο οποίος χάθηκε στην Ουκρανία.
- Κατάσκοποι… της Τεχνητής Νοημοσύνης οι εργοδότες – Πρώτα παρακολουθούν, μετά απολύουν
- Υδατοκαλλιέργεια: Στο 1 εκατ. τόνους η παραγωγή στην ΕΕ αξίας 4,6 δισ. ευρώ – Πού βρίσκεται η Ελλάδα
- Δημιουργία παραποτάμιου πάρκου έκτασης 60 στρεμμάτων
- «Κράξιμο» από τον Νέβιλ: «Στην Τσέλσι δεν ξέρουν τι κάνουν»
- ΣΥΡΙΖΑ για δηλώσεις Κοβέσι: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει βυθίσει τη χώρα στη διαφθορά και στην ανυποληψία
- Η κόρη του Eminem μοιράζεται τις πρώτες φωτογραφίες από τη γέννηση της κόρης της
- Αλέξης Τσίπρας στο φόρουμ των Δελφών: Δεν ζούμε πλέον σε κανονική χώρα, ο Μητσοτάκης έπρεπε να είχε παραιτηθεί – Έχω χρέος να συμβάλλω στην επιστροφή της σταθερότητας
- Άγιος Δημήτριος: «Καλό ταξίδι στην αιωνιότητα καπετάνιε μου» – Συγκλονίζει η ανάρτηση του ταξίαρχου για τον γιο του
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 23.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/tati-y-adri-mGCpUTubtdg-unsplash-1-315x220.jpg)







































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442