Κυριακή 05 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ερντογάν - Ας  λέμε την Μεσόγειο «Γαλάζια Θάλασσα» - Εκεί θα κάνουμε γεωτρήσεις

Ερντογάν – Ας λέμε την Μεσόγειο «Γαλάζια Θάλασσα» – Εκεί θα κάνουμε γεωτρήσεις

Ο Ερντογάν προανήγγειλε πως το 4ο γεωτρύπανο που αγόρασε η Τουρκία θα πραγματοποιήσει έρευνες στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Την ώρα που η Τουρκία ταλανίζεται, εγκλωνισμένη στη δίνη της οικονομικής κρίσης, ο Ταγίπ Ερντογάν συνεχίζει τις προκλήσεις, προαναγγέλλοντας γεωτρήσεις στη Μεσόγειο, την οποία μάλιστα βαφτίζει «γαλάζια θάλασσα», στο πλαίσιο της θεωρίας της τουρκικής ηγεσίας περί «Γαλάζιας Πατρίδας».

Μιλώντας την Τετάρτη σε φιλοκυβερνητικούς δημοσιογράφους, στο εθνικό δίκτυο TRT, ο Ερντογάν προανήγγειλε πως το νέο 4ο γεωτρύπανο που αγόρασε η Τουρκία από τη Νότια Κορέα θα πραγματοποιήσει έρευνες στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, την οποία αποκάλεσε «Γαλάζια Θάλασσα».

«Τώρα αποκτήσαμε το έκτο μας πλοίο, ένα πλοίο γεωτρήσεων. Με αυτά τα πλοία είτε στη Μαύρη θάλασσα, είτε ιδιαίτερα στην …» δήλωσε ο Ερντογάν κομπιάζοντας με δημοσιογράφο να τον υποβοηθά λέγοντας «Μεσόγειο». Ωστόσο ο Ερντογάν συνέχισε λέγοντας: «Εμείς ας λέμε την Μεσόγειο “Γαλάζια Θάλασσα”. Εκεί λοιπόν θα κάνουμε τις εργασίες μας πιο έντονα και με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση. Φυσικά αυτό ενοχλεί ιδιαίτερα κάποιους», είπε εννοώντας Ελλάδα και Κύπρο, αλλά και τους πολιτικούς του αντιπάλους.

Μπορέλ σε Τσαβούσογλου: Να αποφεύγονται εντάσεις στη Μεσόγειο

Σημειώνεται πως ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ, Ζοζέπ Μπορέλ, επισήμανε στον Τούρκο ΥΠΕΞ, την ανάγκη αποφυγής εντάσεων στην Ανατολική Μεσόγειο.

Σε συνάντηση που είχε με τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου στη Στοκχόλμη, στο περιθώριο του Υπουργικού Συμβουλίου του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη, ο κ. Μπορέλ, έθεσε το θέμα της Ανατολικής Μεσογείου και του Κυπριακού.

Σε ανάρτησή του στο twitter ο Ζοζέπ Μπορέλ, σημειώνει: «Πρώτη συνάντηση στο περιθώριο του Yπουργικού Συμβουλίου του ΟΑΣΕ με τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου για να συζητήσουμε πιεστικά διμερή και περιφερειακά ζητήματα, συμπεριλαμβανομένων της Λευκορωσίας και της Ουκρανίας. Ανάγκη αποφυγής εντάσεων στην Ανατολική Μεσόγειο & για πρόοδο στην επίλυση του Κυπριακού».

Sports in

Η Χιρόνα «καθάρισε» την Μπαρτσελόνα με ανατροπή και έστεψε και μαθηματικά τη Ρεάλ (4-2)

Η Χιρόνα αν και βρισκόταν πίσω στο σκορ στο ημίχρονο, τελικά έκανε την ανατροπή απέναντι στην Μπαρτσελόνα και πήρε το καταλανικό ντέρμπι (4-2).

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 05 Μαϊου 2024