Την στιγμή που ο Μίκης Θεοδωράκης είχε γίνει έξαλλος με την δισκογραφική εταιρία Columbia επειδή άφηναν τον τεράστιο Τσιτσάνη να περιμένει στην ουρά για να πληρωθεί είχε περιγράψει ο φωτογράφος Τάκης Πανανίδης.

Συγκεκριμένα ο σπουδαίος φωτογράφος Τάκης Πανανίδης περιγράφει με τον ιδιαίτερο τρόπο του τη στιγμή που γνώρισε τον κορυφαίο συνθέτη. «Τον Βασίλη Τσιτσάνη τον γνώρισα αρχές του ’60, κάτω από περίεργες συνθήκες στο λογιστήριο της Columbia.

Στεκόταν στη σειρά, πίσω από άλλους καλλιτέχνες, τον Κολοκοτρώνη, τον Δαλέζιο και την Γκρέι, που περίμεναν με τα κίτρινα χαρτάκια στο χέρι για να πληρωθούν για τις ηχογραφήσεις.

Και συνεχίζει: «Ήμουν με τον Μίκη και πηγαίναμε στον κύριο Τάκη Βήτα (γενικό διευθυντή της Columbia). Μόλις είδε ο Μίκης τον Τσιτσάνη τον ρώτησε τι περιμένει.

Όταν του εξήγησε ότι περίμενε να πληρωθεί, ο Θεοδωράκης έγινε έξαλλος και ακολούθησε ο παρακάτω διάλογος:
– Εσύ περιμένεις στην ουρά για να πληρωθείς;
– Ε, για να μη στεναχωρεθεί ο κύριος Τάκης, λέει ο Τσιτσάνης.

Ο Μίκης μπαίνει μέσα στο γραφείο του κ. Τάκη και μπροστά στους άλλους φωνάζει: –
Είναι απαράδεκτο και ντροπή. Έχετε τον Τσιτσάνη στην ουρά για να πληρωθεί! Αντί να του στέλνετε τα χρήματα του στο σπίτι, σε φάκελο με ειδικό άνθρωπο!

Ο κ. Τάκης του απαντάει: – Ηρέμησε Μίκη και μη μας χαλάς το σύστημα!

Ο Μίκης βγήκε έξω, πήρε το χαρτί από τα χέρια του Τσιτσάνη, πήγε μπροστά στο ταμείο, εισέπραξε τα «φράγκα» και του είπε:
– Πάμε να φύγουμε από εδώ! Κατεβήκαμε οι τρεις μας, στη Σταδίου και πήγαμε 50 μέτρα πιο πάνω στο ουζερί της «Σανταρόζα» και πλακωθήκαμε στα ούζα….

Πηγή: «Αυτόπτης Φωτομάρτυρας στην οδό των ονείρων – Αρχείο Τάκη Πανανίδη» Εκδόσεις: ΤΟΠΟΣ …

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο