Ο έρωτας, συχνά, παρουσιάζεται ως μυστήριο, και ακόμα, συχνότερα, ως κάτι που παριστάνουμε πως δεν αφορά εμάς.

«Για έρωτες είμαστε τώρα;» και τέτοια.

Όταν όμως η καρδιά μας τρυπηθεί από το βέλος του, θέλουμε πάντα να ξέρουμε αν αυτό έχει ή όχι ανταπόκριση.

Πώς θα καταλάβεις αν κι εκείνος ή εκείνη σε θέλει όπως εσύ;

Δεν προσπαθεί να σε αλλάξει

Σε δέχεται όπως είσαι και δεν επιχειρεί να σε αλλάξει. Κανένας δεν είναι ίδιος με τον άλλον, γεγονός που σημαίνει ότι αν μπορεί να αποδεχτεί και να σεβαστεί τις διαφορές σας, η σχέση θα έχει καλή εξέλιξη.

Μπορεί λοιπόν να έχετε διαφορετικές απόψεις, χωρίς όμως να προσπαθεί να τις επιβάλλει ο ένας στον άλλον, ούτε βέβαια και να υιοθετεί την δική σας ενώ διαφέρει από τη δική του, εκτός και αν τον πείσετε με επιχειρήματα.

Νιώθεις ασφάλεια και άνεση κοντά του

Αν βρεις κάποιον που σε κάνει να αισθάνεσαι ασφαλής, είναι θετικό πρόσημο στη σχέση σας. Ελευθερία έκφρασης, σωματική ασφάλεια, αποφυγή κριτικής. Όχι κόμπος στο στήθος, όχι άβολη αίσθηση…

Αν νιώθεις πως δεν μπορείς να εκφράσεις ελεύθερα τις σκέψεις σου ή πρέπει να κρύψεις κάτι από την σύντροφό σου, μάλλον δεν την εμπιστεύεσαι αρκετά.

Είναι πολύ σημαντικό να βρεις κάποιον με τον οποίο μπορείς να είσαι απόλυτα ειλικρινής και να πάρεις το ίδιο σε αντάλλαγμα.

Σε “ακούει” και προτείνει αυτό που είναι καλύτερο για σένα

Είναι δείγμα συναισθηματικής ωριμότητας να μπορεί να “ακούσει” ένας άνθρωπος χωρίς να μπει στη διαδικασία να κατακρίνει ή να επιβάλλει την άποψή του.

Ο καθένας μπορεί να μιλήσει και να επικρίνει, αλλά χρειάζεται ένα ώριμο άτομο για να μπορεί να ακούσει.

Η ενεργητική ακρόαση είναι μια δεξιότητα που δεν έχουν όλοι και μπορεί να αποτελέσει σημάδι πραγματικής αγάπης, καθώς εμπεριέχει και σεβασμό.

Διαθέτει χρόνο για εσένα

Όταν κάποιος είναι ερωτευμένος, σε βάζει προτεραιότητα και θέλει να είναι σίγουρος πως δεν θα τον αγνοήσεις.

Θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να είναι διαθέσιμος όποτε τον χρειάζεσαι, θα σε κάνει να νιώσεις ξεχωριστό και μοναδικό πρόσωπο για εκείνον.

Κανείς δεν είναι ερωτευμένος όταν προφασίζεται συνεχώς υποχρεώσεις, πολλή δουλειά, συναντήσεις συνεχώς με φίλες και φίλους…

Ποιος ερωτευμένος αντέχει να βλέπει τον άνθρωπό του μερικές μόνο φορές μες στον μήνα; Από το «όχι κάθε μέρα» στο «μια φορά τον μήνα» πολλά τσιγάρα δρόμος!

Σου δείχνει τα συναισθήματά του

Πόσο όμορφο αλήθεια!

Βέβαια, δεν λειτουργούν όλοι με τον ίδιο τρόπο, για αυτό παρατήρησε και μάθε τον δικό του τρόπο έκφρασης.

Για παράδειγμα, το να προσπαθεί να έρθει σε επαφή μαζί σου ή ενδιαφέρεται για το πώς πέρασες την ημέρα σου, αν είσαι καλά, είναι ένδειξη αγάπης.

Σέβεται εσένα αλλά και τον περίγυρό σου

Ανεξάρτητα από την αγάπη που έχετε ο ένας για τον άλλον, εάν δεν υπάρχει σεβασμός, τότε είναι θέμα χρόνου η σχέση να ξεφτίσει.

Και ο σεβασμός απλώνεται προς εσένα και ό,τι έχει να κάνει με εσένα: οι φίλοι σου, η οικογένειά σου, η δουλειά σου, ο χώρος σου, οι απόψεις σου κλπ.

Σχεδιάζει ένα κοινό μέλλον μαζί σου

Όταν κάποια σε εμπιστεύεται αρκετά για να συζητήσει το μέλλον της μαζί σου και να σε συμπεριλάβει στα μελλοντικά της σχέδια είναι ένδειξη πως “υπάρχεις” στη ζωή της.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο