Οι Ολυμπιακοί Αγώνες φιλοξενούνται στο Τόκιο, αλλά πολλοί είναι εκείνοι που αντιδρούν στη διεξαγωγή τους.

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες ξεκίνησαν και επίσημα σήμερα με την τελετή έναρξης που βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη. Την ίδια ώρα εκατοντάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν έξω από το στάδιο όπου φιλοξενήθηκε η τελετή για να διαμαρτυρηθούν για τη διεξαγωγή των Αγώνων στη χώρα της Ασίας. Θυμίζουμε ότι οι Ολυμπιακοί θα γίνουν χωρίς θεατές λόγω του κοροναϊού που επιμένει να πλήττει και την Ιαπωνία.

Όπως είναι φυσικό, η συγκεκριμένη διαδήλωση έγινε θέμα στον παγκόσμιο Τύπο με πολλά διεθνή ΜΜΕ να αναφέρονται στο θέμα. «Δεν θέλουμε να έχουμε τους Ολυμπιακούς Αγώνες σε αυτήν τη χώρα!», ήταν το κεντρικό σύνθημα της συγκέντρωσης.

Η διαμαρτυρία ξεκίνησε λίγο πριν την τελετή έναρξης, αν και στην πρωτεύουσα της Ιαπωνίας υπάρχουν περιοριστικά μέτρα εξαιτίας της πανδημίας. Βέβαια, ο αριθμός των διαδηλωτών δεν μπορεί να υπολογιστεί ακριβώς, καθώς έξω από το στάδιο συγκεντρώθηκαν και όσοι ήθελαν να παρακολουθήσουν την τελετή από γιγαντοοθόνες που έχουν στηθεί στην περιοχή.

Να θυμίσουμε ότι σε δημοσκόπηση που είχε γίνει πριν από την έναρξη των Ολυμπιακών, η πλειοψηφία των Ιαπώνων είχε ταχθεί κατά της διεξαγωγής τους.

Σε άδειο στάδιο η τελετή έναρξης

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr