Την περασμένη εβδομάδα, η Prada S.p.A. υπέβαλε επίσημη ειδοποίηση στο Χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ για να αποκαλύψει τα εσωτερικά της σχέδια πριν από τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της.

Εκτός από τα προτεινόμενα μέλη για το νέο διοικητικό συμβούλιο, ο οίκος μόδας αποκάλυψε επίσης τα ετήσια κέρδη της σχεδιάστριας του ιταλικού οίκου, Μιούτσια Πράντα.

Σύμφωνα με τα αρχεία, ο μισθός της σχεδιάστριας πέρυσι ήταν 9,08 εκατομμύρια ευρώ (περίπου 10,9 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ), ενώ τα μπόνους έφτασαν στα 27.000 ευρώ (περίπου 32.568 δολάρια ΗΠΑ).

Επιπλέον, η Πράντα απέκτησε επιπλέον 24.000 ευρώ (περίπου 28.950 δολάρια ΗΠΑ) για σύνταξη, υγειονομική περίθαλψη, εισφορές και TFR. Ο σύζυγος της Μιούτσια Πράντα, Διευθύνων Σύμβουλος της Prada S.p.A., κέρδισε επίσης το ίδιο ποσό το 2020.

«Η αμοιβή της κας Πράντα καθορίστηκε λαμβάνοντας υπόψη τον στρατηγικό της ρόλο», ανέφερε το έγγραφο. «Ιδιαίτερα η συμμετοχή της στις δημιουργικές διαδικασίες και το στιλ της κάθε κολεξιόν, στην επικοινωνία της επωνυμίας και στις διαφημιστικές καμπάνιες και τη σημασία της διοίκησής της και του ρόλου της ως διευθύνων σύμβουλος και εκτελεστικού διευθυντή που συνέβαλαν στη δημιουργία των οικονομικών επιδόσεων και των ιστορικών στοιχείων του ομίλου».

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο