Κυριακή 05 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Zero Training: Η γυμναστική που επαναφέρει το σώμα

Zero Training: Η γυμναστική που επαναφέρει το σώμα

Με πέντε λεπτά την ημέρα βλέπετε άμεσα διαφορά

To Zero training έχει στόχο να επαναφέρει το σώμα στη σωστή φυσική του στάση, ώστε να ενεργοποιηθεί ο μεταβολισμός και να ξεκινήσει η καύση του λίπους και η τόνωση των μυών.

H μέθοδος Zero Training της Tomoshi Ishimura που περιγράφεται στο βιβλίο της «The Zero Training Μethod» και απαιτεί μόλις πέντε λεπτά άσκησης την ημέρα.

Το Zero training εστιάζει στα πέντε βασικά σημεία του σώματος στα οποία θέλουμε να δώσουμε έμφαση για να αναρρώσουν, όπως ο λαιμός, οι ώμοι, η πλάτη, οι γλουτοί και οι πατούσες.

Πρόκειται για ένα ουσιαστικό reset που συμβαίνει στο κορμί μας και στη στάση του σώματός μας, το οποίο πρέπει να κάνουμε αν η καθιστική ζωή του γραφείου και η γενικότερη ακινησία της καραντίνας μας έχει προκαλέσει πόνους στις αρθρώσεις.

To Zero training έχει στόχο να επαναφέρει το σώμα στη σωστή φυσική του στάση, ώστε να ενεργοποιηθεί ο μεταβολισμός και να ξεκινήσει η καύση του λίπους και η τόνωση των μυών. Όταν το σώμα καταφέρει να φτάσει στην ιδανική θέση, νιώθουμε πως απελευθερώνεται όλη η ένταση και το στρες.

Πώς θα ακολουθήσουμε αυτή τη fitness μέθοδο;

Η μηδενική στάση του σώματος επιτυγχάνεται με stretching και αναπνοές. Ο στόχος είναι το σώμα να φτάσει στην απόλυτη ευθυγράμμιση, με το λαιμό σε ευθεία με το κεφάλι και τους ώμους, που με τη σειρά τους είναι ευθυγραμμισμένοι με τους γοφούς. Η πλάτη είναι κατακόρυφη, η κοιλιά προς τα μέσω και το στήθος προς τα έξω, χωρίς να πέφτει το σώμα προς τα εμπρός. «Το μυαλό και το σώμα συνδέονται. Η βελτίωση της στάσης του σώματος, θα βοηθήσει και το μυαλό μας να καθαρίσει», επισημαίνει η ειδικός.

Εφαρμόζοντας καθημερινά αυτή τη μέθοδο, νιώθουμε αυτή την ευεξία και εσωτερική ισορροπιία που μας δημιουργούν η yoga ή ο διαλογισμός. Σταδιακά καθώς το σώμα καταφέρνει να έρθει στο σημείο μηδέν, αρχίζει και ενεργοποιείται ξανά ο μεταβολισμός μας, οπότε πια η απώλεια βάρους και η γράμμωση επιτυγχάνονται πολύ πιο εύκολα.

Δείτε και το παρακάτω video:

*Με πληροφορίες από την Vogue

Sports in

Η Χιρόνα «καθάρισε» την Μπαρτσελόνα με ανατροπή και έστεψε και μαθηματικά τη Ρεάλ (4-2)

Η Χιρόνα αν και βρισκόταν πίσω στο σκορ στο ημίχρονο, τελικά έκανε την ανατροπή απέναντι στην Μπαρτσελόνα και πήρε το καταλανικό ντέρμπι (4-2).

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 05 Μαϊου 2024