Το ρωσικό κτηνιατρικό εμβόλιο κατά του κορονοϊού θα παρουσιαστεί τον Απρίλιο, ωστόσο η Ρωσία δέχεται προπαραγγελίες από τώρα.

Η ρυθμιστική αρχή αγροτικού τομέα, Rosselchoznadzor, αναφέρει στο περιοδικό της πως «το σκεύασμα κτηνιατρικής χρήσης αναπτύχθηκε από επιστήμονες του Ομοσπονδιακού Κέντρου Προστασίας της Υγείας των Ζώων, το οποίο υπάγεται στην Rosselchoznadzor».

»Το εμβόλιο βρίσκεται στην φάση της καταχώρησης για έγκριση και θα κυκλοφορήσει στην αγορά σε σύντομο χρονικό διάστημα. Ήδη ξεκίνησαν οι προπαραγγελίες του νέου σκευάσματος».

Η παρουσίαση του εμβολίου προγραμματίζεται για τις 20 Απριλίου.

Νωρίτερα, η Rosselchoznadzor είχε ανακοινώσει ότι τον Απρίλιο θα είναι έτοιμη να ανακοινώσει την ανάπτυξη του δικού της εμβολίου για ζώα με την ονομασία «Carnivac-Cov».

Όπως είχε δηλώσει τότε η σύμβουλος του επικεφαλής της Rosselchoznadzor Γιούλια Μελάνο, το εμβόλιο των ζώων διαφέρει από το ανθρώπινο.

Σύμφωνα με την Μελάνο, το «Carnivac-Cov» δείχνει να έχει αποτελεσματικότητα 100%, αλλά προς το παρόν δεν μπορεί να προσδιορισθεί η διάρκειά της.

Μινκ, ανθρωποειδείς πίθηκοι και αιλουροειδή σε ζωολογικούς κήπους είναι μερικά από τα ζώα στα οποία έχει επιβεβαιωθεί μέχρι στιγμής λοίμωξη από τον SARS-CoV-2.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο