Τετάρτη 08 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Με πέναλτι στο 96′ γλίτωσε ο ΠΑΟΚ (1-1)

Με πέναλτι στο 96′ γλίτωσε ο ΠΑΟΚ (1-1)

Σε… νεκρό χρόνο από την άσπρη βούλα ο Βιεϊρίνια ισοφάρισε το γκολ του Πινακά.

Φτηνά τη γλύτωσε ο ΠΑΟΚ στο Αλκαζάρ, ο οποίος ισοφάρισε στο 96 με εκτέλεση πέναλτι του Αντελίνο Βιεϊρίνια. Η ΑΕΛ αγκάλιασε τη νίκη, προηγήθηκε με πανέμορφο τέρμα του Πινακά, αλλά στάθηκε άτυχη στο φινάλε.

Απέναντι σε μία από τις πιο αδύναμες ομάδες του πρωταθλήματος, ο ΠΑΟΚ δεν κατάφερε να πάρει τη νίκη και άφησε δύο πολύτιμους βαθμούς. Οι παίκτες του Πάμπλο Γκαρσία δημιούργησαν ευκαιρίες, αλλά δεν τις αξιοποίησαν και πλήρωσαν την έλλειψη ενός αξιόπιστο στράικερ. Όπως άλλωστε παραδέχτηκε στις δηλώσεις του και ο Γκαρσία μετά το ματς…

Η ΑΕΛ από την άλλη, αμύνθηκε αποτελεσματικά, είχε τον Νάγκι σε μεγάλο βράδυ, την τύχη με το μέρος σε μερικές στιγμές και έναν Πινακά, ο οποίος αποδεικνύει το ταλέντο του σε κάθε ευκαιρία. Ο νεαρός με ένα σόλο ανάμεσα σε Βαρέλα, Ίνγκασον και Βιεϊρίνια και με όμορφη εκτέλεση στο 69′ «κρέμασε» τον Πασχαλάκη.

Είναι ξεκάθαρο ότι ο ΠΑΟΚ δεν… τραβάει… Το έλλειμμα ποιότητας είναι εμφανές, ο Χρήστος Τζόλης είναι ο μόνος ο οποίος κάνει τη διαφορά αλλά δεν γίνεται να λύνει το γόρδιο δεσμό κάθε φορά. Σε αυτό το παιχνίδι, ο νεαρός δεν μπόρεσε να σκοράρει και οι υπόλοιποι απλώς δεν μπορούσαν να δώσουν τη λύση.

Εν τέλει, ο ΠΑΟΚ τη γλύτωσε και πήρε τον βαθμό στο 96′, με το πέναλτι που κέρδισε ο Σβιντέρσκι μετά την επαφή του με τον Νάγκι. Στη μοναδική ίσως αρνητική αντίδραση του γκολκίπερ της ΑΕΛ στο ματς. Ο Βιεϊρίνια εκτέλεσε εύστοχα και έσωσε το βαθμό για τον ΠΑΟΚ. Ο οποίος όμως, με παρόμοια απόδοση δεν πρόκειται να πάει μακριά…

Η… ζωγραφιά του Πινάκα και το πέναλτι σε νεκρό χρόνο του Βιεϊρίνια

Στο 8ο λεπτό, ο Ελ Καντουρί έπιασε την κεφαλιά μετά από κόρνερ του ΠΑΟΚ, με τη μπάλα να περνάει άουτ. Στο 13ο λεπτό, ο Ναγκί σταμάτησε την προσπάθεια του Σφιντέρσκι, ενώ στο 30ο λεπτό, ο ΠΑΟΚ έχασε μεγάλη ευκαιρία. Ο τερματοφύλακας της ΑΕΛ έκανε κάκιστη έξοδο, με τον Μπέρτο να σώζει πάνω στη γραμμή για τους γηπεδούχους.

Το ημίχρονο έκλεισε στο Αλκαζάρ με διπλή χαμένη ευκαιρία για τους «ασπρόμαυρους». Στο 41′ ο Νάγκι απέκρουσε με το πόδι την κεφαλιά του Ίνγκασον, ενώ ο Μπουργκ που πήρε το ριμπάουντ, σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι της ΑΕΛ.

Στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, ο Τζόλης δεν κατάφερε και πάλι να νικήσει τον Ναγκί, ενώ στο 65΄ και πάλι ο γκολκίπερ των «βυσσινί» απέκρουσε την προσπάθεια του εξτρέμ του ΠΑΟΚ.

Στο 69ο λεπτό, η ΑΕΛ βρήκε τον γκολ με τον συνήθη… ύποπτο. Ο Πινάκας πήρε την μπάλα λίγο έξω από την περιοχή… χόρεψε Ίγκασον και Βαρέλα και με ωραίο πλασέ πάνω έγραψε το 1-0! Μια πραγματική ζωγραφιά από τον άσο της ομάδας του Τάτση.

Ο ΠΑΟΚ πίεσε στη συνέχεια για την ισοφάριση, πραγματοποιώντας συνεχώς σέντρες. Τελικά, το γκολ το βρήκε στην τελευταία φάση του παιχνιδιού. Ο Ευαγγέλου έδειξε την άσπρη βούλα, σε μαρκάρισμα του Ναγκί στον Σφιντέρσκι και με τους παίκτες της ΑΕΛ να διαμαρτύρονται πως έχει προηγηθεί θέατρο του Τζόλη. Ο Βιεϊρίνια ανέλαβε την εκτέλεση, γράφοντας το 1-1 που ήταν και το τελικό σκορ.

Sports in

Το Σαν Μαρίνο… τρολάρει την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: «Παίξτε εναντίον μας, σας παρακαλώ» (pic)

Γέλιο προκαλεί πλέον η κατάσταση της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ την οποία… γλέντησε και το Σαν Μαρίνο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 08 Μαϊου 2024