Είναι ένα έργο που ακούγεται πολύ καλό για να είναι αληθινό, αλλά η εταιρεία Moon Mark προτείνει να φιλοξενήσει τον πρώτο αγώνα στην επιφάνεια του φεγγαριού με τηλεχειριστήρια αυτοκίνητα σχεδιασμένα από μαθητές γυμνασίου.

Αγώνες ταχύτητας από άλλον πλανήτη

Με τη βοήθεια εμπειρογνωμόνων αεροδιαστημικής και μηχανοκίνητων αθλημάτων, όπως ο σχεδιαστής της mclaren P1, ο ειλικρινής stephenson, οι ομάδες θα σχεδιάσουν, θα κατασκευάσουν, θα χτίσουν και θα αγωνιστούν δύο αυτόνομα σεληνιακά οχήματα το 2021.

Our racers may not include the features of a luxury vehicle, but Robb Report knows just how exclusive they will be! #moonmark #lunaroutpost #intuitivemachines #tothemoon #dreambig

Δημοσιεύτηκε από Moon Mark στις Δευτέρα, 14 Δεκεμβρίου 2020

Tο πρώτο μέρος του έργου ξεκίνησε νωρίτερα το 2020, όταν η εταιρεία ξεκίνησε την «πρόκληση σχεδιασμού σεληνιακού αγωνιστικού αυτοκινήτου» σε μαθητές γυμνασίου σε όλο τον κόσμο. Αυτό το ανοιχτό κάλεσμα ζήτησε από τους μαθητές να σχεδιάσουν ένα όχημα που να αντέχει στο σκληρό κλίμα της Σελήνης, το οποίο είναι ζεστό κατά τη διάρκεια της ημέρας και εξαιρετικά κρύο τη νύχτα.

Τα αγωνιστικά οχήματα μπορούν να ζυγίζουν όχι περισσότερο από 5 κιλά και πρέπει να είναι εξοπλισμένα με μια μονάδα WiFi, μια συμπαγή μπαταρία, ένα ηλιακό πάνελ IU, ένα UHF και έναν υπολογιστή.

Great article by AVIATION WEEK on Moon Mark and our Lunar Race Car Design Challenge. So thankful to have your community…

Δημοσιεύτηκε από Moon Mark στις Πέμπτη, 21 Μαΐου 2020

Τα οχήματα θα είναι τροποποιημένες εκδοχές των Lunar Outpost’s Mobile Autonomous Prospecting Platforms, που έχουν σχεδιαστεί αρχικά για εξερεύνηση επιφανειών σε άλλους πλανήτες.

Σύμφωνα με την Moon Mark, τα συγκεκριμένα οχήματα «θα είναι τα πιο γρήγορα που προσγειώθηκαν ποτέ στην επιφάνεια του φεγγαριού». Η εταιρεία φέρεται να έχει κάνει μάλιστα τις πρώτες επαφές για το project με την SpaceX του Elon Musk.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο