Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Φίμωση των ΜΜΕ καταγγέλλει η τουρκική αντιπολίτευση

Φίμωση των ΜΜΕ καταγγέλλει η τουρκική αντιπολίτευση

«Μαύρο» 5 ημερών επέβαλε το ραδιοτηλεοπτικό συμβούλιο στην Τουρκία στο Haber Turk, έξι ημέρες πριν τις μεταρρυθμίσεις που προαναγγέλλει ο Ταγίπ Ερντογάν για ευρωπαϊκή πορεία και ελευθερία του λόγου.

Σάλο προκαλεί στην Τουρκία το πρόστιμο και η απαγόρευση 5 εκπομπών που επέβαλε το ραδιοτηλεοπτικό συμβούλιο στο Habertürk επειδή βουλευτής ισχυρίστηκε σε εκπομπή ότι ο τουρκικός στρατός έχει πουληθεί στο Κατάρ.

Η συζήτηση μεταφέρθηκε σε όλα τα μέσα ενημέρωσης όχι μόνο για την επιεικώς άδικη επιβολή απαγόρευσης αλλά και για την ουσία της δήλωσης του βουλευτή της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τον οποίο διετάχθη έρευνα από την εισαγγελία.

Η συζήτηση για τις επενδύσεις του Κατάρ στην Τουρκία επί Ερντογάν ήταν πάντα στην ατζέντα του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος. Φούντωσε όμως με την εξαγορά του 10% του χρηματιστηρίου της Κωνσταντινούπολης από τον επενδυτικό φορέα του Κατάρ.

Στο Κατάρ είχε πουληθεί παλαιότερα μετά από έντονες συζητήσεις και μεγάλο ποσοστό του εργοστασίου ερπυστριών αρμάτων του τουρκικού στρατού. Μάλιστα προβλεπόταν το εν λόγω εργοστάσιο να αναβαθμιστεί για να παράγει τα πρώτα τουρκικής κατασκευής άρματα μάχης Αλτάι. Η συμφωνία προέβλεπε την παράδοση του πρώτου άρματος την άνοιξη του 2020. Κάτι που μέχρι στιγμής δεν επετεύχθη. Με την αντιπαράθεση που προέκυψε τώρα γίνεται ευρέως γνωστό ότι η καθυστέρηση οφείλεται στο ότι η Γερμανία αρνήθηκε να δώσει στην Τουρκία τους κινητήρες που είχαν σχεδιαστεί γι΄αυτό το άρμα.

Η αντιπαράθεση για την επιβολή προστίμου και απαγόρευσης στο Χαμπέρ Τουρκ, παραμονές της Συνόδου της ΕΕ, όπου θα συζητηθούν και πιθανές κυρώσεις για την Τουρκία, δεν είναι φυσικά ό,τι καλύτερο. Άλλο ούτε και η σύγκρουση για τις επενδύσεις του Κατάρ, που οδηγεί σε ανάδειξη μέχρι πρότινος άγνωστων πτυχών.

Ανδρέας Ρομπόπουλος, Κωνσταντινούπολη

Sports in

Ειρωνική ανάρτηση της Τράμπζονσπορ προς τους παίκτες της Φενέρ: «Νομίζαμε ότι είσαστε ποδοσφαιριστές…»

Η… ειρωνική απάντηση της Τραμπζονσπόρ στους παίκτες της Φενέρμπαχτσε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024