Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊός : Γιατροί έβγαλαν τα ρούχα τους για να δείξουν τη «γύμνια» του συστήματος

Κοροναϊός : Γιατροί έβγαλαν τα ρούχα τους για να δείξουν τη «γύμνια» του συστήματος

Σύμφωνα με το Euronews, οι γιατροί διαμαρτύρονταν για τις ελλείψεις που αντιμετωπίζουν στη μάχη κατά της πανδημίας του κοροναϊού αλλά και για τους χαμηλούς μισθούς

Μια πρωτοφανή εικόνα αντίκρισαν όσοι βρέθηκαν στην πλατεία «Σαντ Ζάουμε» της Βαρκελώνης, καθώς το πρωί της Τρίτης έλαβε χώρα μια διαφορετική διαδήλωση.

Περισσότεροι από 100 γιατροί βρέθηκαν στο σημείο όπου βρίσκεται το Μέγαρο της Κυβέρνησης της Καταλονίας και το Δημαρχείο της Βαρκελώνης, και διαδήλωσαν κατά της πολιτικής της κυβέρνησης μόνο με τα εσώρουχα.

Σύμφωνα με το Euronews, οι γιατροί διαμαρτύρονταν για τις ελλείψεις που αντιμετωπίζουν στη μάχη κατά της πανδημίας του κοροναϊού αλλά και για τους χαμηλούς μισθούς.

Όπως επεσήμαναν, η αφαίρεση των ρούχων συμβολίζει την έλλειψη προστασίας που νιώθουν στη δουλειά τους. Σύμφωνα με τους ίδιους, η πανδημία ανάγκασε πολλούς να σταματήσουν την εξειδίκευσή τους για να βρεθούν στην πρώτη γραμμή της μάχης, αναλαμβάνοντας ευθύνες για τις οποίες δεν ήταν προετοιμασμένοι.

«Δεν ντρέπεστε;» και «που είναι τώρα τα χειροκροτήματά σας;» έγραφαν μερικά από τα πλακάτ που κρατούσαν οι διαδηλωτές.

Ενδεχόμενο επιβολής απαγορεύσεων κυκλοφορίας

Στο μεταξύ, η ισπανική κυβέρνηση εξετάζει νέους περιορισμούς, περιλαμβανομένων πιθανών απαγoρεύσεων της κυκλοφορίας σε σκληρά πληγείσες περιοχές όπως η Μαδρίτη, στην προσπάθεια να αναχαιτισθεί ένα νέο κύμα μόλυνσης από τον κοροναϊό, δήλωσε ο υπουργός Υγείας, Σαλβαδόρ Ίγια.

Η χώρα, που έχει τον μεγαλύτερο αριθμό μολύνσεων από COVID-19 στη Δυτική Ευρώπη, είναι πιθανό να ξεπεράσει το ένα εκατομμύριο μολύνσεις αυτή την εβδομάδα και πολλές περιοχές έχουν εντείνει τους περιορισμούς για τον κοροναϊό τις τελευταίες ημέρες.

Η επιβολή απαγόρευσης κυκλοφορίας στη Μαδρίτη -ένα από τα επίκεντρα της πανδημίας στην Ευρώπη- και πιθανόν και σε άλλες περιοχές θα απαιτούσε την επίκληση κατάστασης έκτακτης ανάγκης, δήλωσε ο Ίγια στους δημοσιογράφους. Οποιοδήποτε τέτοιο μέτρο, που η διάρκειά του θα ήταν μεγαλύτερη των δύο εβδομάδων, θα απαιτούσε την υποστήριξη κομμάτων της αντιπολίτευσης, προσέθεσε.

Όμως κάτι τέτοιο θα μπορούσε να αποδειχθεί πολύ δύσκολο στο βαθιά πολωμένο Κοινοβούλιο της Ισπανίας.

Sports in

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: «Μάχη» τίτλου στο Ρέντη

Η γυναικεία ομάδα βόλεϊ του Ολυμπιακού θα υποδεχθεί το Σάββατο (27/4, 19:30) την αντίστοιχη του Παναθηναϊκού στον 5ο τελικό της Α1, που θα κρίνει τον φετινό τίτλο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024