Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Δώδεκα χρόνια φυλάκιση σε οδοντίατρο που έκανε εξαγωγή πάνω σε… πατίνι

Δώδεκα χρόνια φυλάκιση σε οδοντίατρο που έκανε εξαγωγή πάνω σε… πατίνι

Το περιστατικό είχε βιντεοσκοπηθεί από τον ίδιο τον οδοντίατρο και το βίντεο είχε αποσταλεί σε αρκετά άτομα

Πρώην οδοντίατρος που είχε βιντεοσκοπηθεί να πραγματοποιεί εξαγωγή δοντιού ενώ στεκόταν πάνω σε… πατίνι ισορροπίας, καταδικάστηκε σε 12 χρόνια φυλάκιση σύμφωνα με ανακοίνωση της Υπηρεσίας Δικαιοσύνης της Αλάσκα.

Ο Σεθ Λούκχαρτ, 35 ετών, καταδικάστηκε για 46 κατηγορίες κακουργηματικού και πλημμεληματικού χαρακτήρα τον Ιανουάριο. Ανάμεσα σε αυτές και η απάτη στο πλαίσιο ιατρικών υπηρεσιών, τα σχέδια εξαπάτησης, η παράνομη εξάσκηση οδοντιατρικής και η επικίνδυνη αμέλεια.

Ο δικαστής Μάικλ Γούλβερτον, του Ανώτατου Δικαστηρίου του Ανκοράζ, καταδίκασε τον Λούκχαρτ τη Δευτέρα σε 20 χρόνια κάθειρξη με οκτώ χρόνια αναστολή, σύμφωνα με την ανακοίνωση. Αυτό συνεπάγεται ότι ο Λούκχαρτ θα εκτίσει συνολικά 12 χρόνια στη φυλακή. Επιπλέον, δεν θα μπορεί να ασκήσει την οδοντιατρική για 10 χρόνια μετά την αποφυλάκισή του.

Ο Λούκχαρτ απολογήθηκε για τις πράξεις του, διαβάζοντας γραπτή δήλωση.

«Όταν εξετάζω τις πράξεις μου, δεν μπορώ να καταλάβω πότε ακριβώς άρχισα να ξεφεύγω από τη σωστή πορεία», τόνισε. «Αν και δεν αμφιβάλλω ότι κατάφερα να φροντίσω και να ανακουφίσω πολλούς ανθρώπους σε μεγάλη ανάγκη, γνωρίζω επίσης ότι θα μπορούσα και θα έπρεπε να είμαι πιο πειθαρχημένος και συγκεντρωμένος όταν φρόντιζα τους ασθενείς μου, τους οποίους κατέληξα να αγαπώ».

Επιπλέον δήλωσε ότι έχει αλλάξει, και ζήτησε από το δικαστήριο να ξανασκεφτεί την απόφασή του.

«Γνωρίζω ότι θα ήμουν ο καλύτερος εαυτός μου και θα μπορούσα να υπηρετήσω καλύτερα την οικογένεια και την κοινότητά μου, αν μου δινόταν το προνόμιο και η ελπίδα μιας δεύτερης ευκαιρίας στη ζωή, την εξάσκηση της οδοντιατρικής και της ζωής ανάμεσα στους ανθρώπους που αγαπώ», είπε ο Λούκχαρτ.

Κατά την ανακοίνωση της απόφασής του, ο Δικαστής Γούλβερτον σημείωσε: «Πιστεύω ότι αυτά που κάνατε ήταν εξωφρενικά, ναρκισιστικά και τρελά. Επομένως σας συγχωρώ για όλα αυτά, όμως είναι προφανές ότι θα πρέπει να μάθετε ένα σκληρό μάθημα».

Στη δίκη του στην αρχή της χρονιάς, ο δικαστής αποκάλεσε τις αποδείξεις εναντίον του Λούκχαρτ «απλώς απίστευτες», προσθέτοντας ότι «σε πολλές περιπτώσεις υποστηρίζονταν – συχνά βασανιστικά λεπτομερώς – από τα ίδια τα μηνύματα, τις φωτογραφίες και τα βίντεο του Λούκχαρτ».

Το περιστατικό με το πατίνι δεν ήταν το μοναδικό

Η μήνυση που κατατέθηκε το 2017 κατηγορούσε τον Λούκχαρτ για «παράνομες οδοντιατρικές πράξεις», αναφέροντας ότι η περίθαλψη των ασθενών του δεν πληρούσε επαγγελματικές προδιαγραφές. Επιπλέον, φερόταν να έχει επιβαρύνει τα δημόσια ταμεία για διαδικασίες που ήταν είτε περιττές είτε ανεπαρκώς αιτιολογημένες.

Η περίπτωσή του τράβηξε τα φώτα της δημοσιότητας μετά από ένα περιστατικό που περιγράφεται στη μήνυση. Τότε, ο Λούκχαρτ είχε κάνει εξαγωγή δοντιού από ασθενή που ήταν αναίσθητος ενώ επέβαινε σε… πατίνι ισορροπίας. Ο ίδιος ο κατηγορούμενος είχε βιντεοσκοπήσει το περιστατικό και στη συνέχεια είχε στείλει το βίντεο σε αρκετά άτομα.

Τουλάχιστον σε μία συζήτηση, ο Λούκχαρτ αστειεύτηκε ότι το οδοντιατρικό χειρουργείο σε πατίνι ήταν «νέο επίπεδο περίθαλψης», αναφέρει η μήνυση, παραπέμποντας σε ηχογραφημένες κλήσεις.

Ο δικαστής δήλωσε ότι το περιστατικό με το πατίνι δεν ήταν το πιο σοβαρό περιστατικό στην υπόθεση.

Ο Λούκχαρτ εμφανιζόταν να έχει χορηγήσει αναισθησία «χιλιάδες φορές χωρίς να είναι εκπαιδευμένος και χωρίς τη συναίνεσή τους, σε ασθενείς τους οποίους δεν ήταν εκπαιδευμένος ούτε είχε επαρκείς γνώσεις για να περιθάλψει, ενώ έκλεβε χρήματα από τα δημόσια ταμεία και μέσω υπεξαίρεσης από τους εργοδότες του», αναφέρει η ανακοίνωση της Υπηρεσίας Δικαιοσύνης.

Οι ασθενείς που κατέθεσαν στη δίκη του Ιανουαρίου ανέφεραν επίσης ότι ξύπνησαν για να ανακαλύψουν ότι ο Λούκχαρτ είχε κάνει εξαγωγή σε… λάθος δόντι ή ότι είχε προχωρήσει σε διαφορετική θεραπεία από εκείνη στην οποία είχαν συμφωνήσει, σύμφωνα με το KTUU.

«Δεν πρόκειται για οικονομικό έγκλημα», δήλωσε ο Έρικ Σέντα, αναπληρωτής γενικός εισαγγελέας της Υπηρεσίας Δικαιοσύνης, κατά την ανακοίνωση της καταδίκης του. «Δεν είναι μια υπόθεση στην οποία το δικαστήριο καταδικάζει κάποιον που έκλεψε εκατομμύρια. Ο Λούκχαρτ έβλαψε ανθρώπους, ευάλωτους ανθρώπους, παιδιά με αναπηρίες».

Ο δικηγόρος του, Κέβιν Φίτζεραλντ, υποστήριξε ότι ο πελάτης του ήδη έχει υποστεί τις συνέπειες των πράξεών του.

«Έχασε τη δουλειά του, την τιμή του, είχε αρνητική δημοσιότητα και πιθανότατα θα χάσει την άδεια ασκήσεως επαγγέλματός του, η οποία ήδη είναι ανενεργή, αλά όπως γνωρίζετε η πολιτεία μπορεί να την ανακαλέσει για πάντα».

Πηγή: www.cnn.com

Sports in

Ειρωνική ανάρτηση της Τράμπζονσπορ προς τους παίκτες της Φενέρ: «Νομίζαμε ότι είσαστε ποδοσφαιριστές…»

Η… ειρωνική απάντηση της Τραμπζονσπόρ στους παίκτες της Φενέρμπαχτσε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024