Μια νέα θεωρία συνωμοσίας σχετικά με τον κοροναϊό… κάνει τον τελευταίο καιρό την εμφάνισή της στα κοινωνικά δίκτυα, με τη διάδοσή της να… συγκρίνεται με αυτή της πανδημίας.

Συγκεκριμένα, χρήστες του διαδικτύου έκοψαν χειρουργικές μάσκες για να βγάλουν το μέταλλο που βοηθά στην καλύτερη επαφή της μάσκας με τη μύτη μας και εν γένει με το πρόσωπό μας. Οι συνωμοσιολόγοι ισχυρίστηκαν ότι αυτό το σίδερο είναι κεραία 5G!

Σύμφωνα λοιπόν με όσα αναφέρει το «Forbes» όλο και περισσότεροι είναι αυτοί που ισχυρίζονται πως οι χειρουργικές μάσκες διαθέτουν κρυμμένες κεραίες 5G.

Μερικοί μάλιστα πόσταραν βίντεο και φωτογραφίες στο Twitter που απεικόνιζαν κομμένες μάσκες οι οποίες στο πάνω μέρος τους είχαν ένα μικρό κομμάτι μετάλλου το οποίο βοηθά στην καλύτερη επαφή της μάσκας με τη μύτη.

​Όπως τονίζει το «Forbes», σύμφωνα με τη θεωρία συνωμοσίας, αυτό το μικρό μεταλλικό αντικείμενο που βρίσκεται μέσα στη μάσκα θα μπορούσε να επιτρέπει στις κυβερνήσεις είτε να παρακολουθούν τους πολίτες τους είτε να διαδίδουν τον ίδιο τον ιό για κάποιο άγνωστο λόγο.

Το αμερικανικό περιοδικό ωστόσο, διατείνεται ότι η θεωρία -ευτυχώς- αποδομήθηκε γρήγορα από αρκετές ιστοσελίδες οι οποίες υπενθύμιζαν στους πολίτες ότι αυτές οι μεταλλικές ράβδοι δεν είναι κεραίες 5G και ότι σε κάθε περίπτωση η συγκεκριμένη τεχνολογία δεν λειτουργεί με αυτό τον τρόπο.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο