Μια σχέση συνεπάγεται την αλληλεπίδραση δύο ατόμων τα οποία στηρίζουν το ένα το άλλο στα καλά και στα κακά. Από εκεί και πέρα το θέμα είναι τι σημαίνει σχέση χωρίς υποστήριξη και πόσο μάλλον στα κακά…

Δε σου δίνει σημασία

Θα σου πει μάλλον μια απλή ατάκα τύπου «έλα μωρέ δεν είναι τίποτα» και θα σε κάνει να νιώσεις ακόμη χειρότερα γιατί θα νιώθεις πιο μόνη από μόνη. Δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα από τη μοναξιά που νιώθεις επειδή κάποιος και πόσο μάλλον ο σύντροφός σου σε κάνει να τη νιώθεις.

Από τη στιγμή που θα υποβιβάσει το πρόβλημα και θα κάνει σα να μην υπάρχει, σταμάτα και εσύ να του δίνεις σημασία.

Πες του ότι σε ενοχλεί αυτό που κάνει

Θα ήταν το πιο σωστό να του εξηγηθείς. Να πας και να του πεις ακριβώς τι είναι αυτό που σε ενοχλεί. Χωρίς ψυχολογικές τακτικές και περίεργες συμπεριφορές. Πες του ότι σε ενοχλεί που δε σε στηρίζει, γιατί υποτίθεται πως είναι ο άνθρωπός σου και θα ήθελε να είναι δίπλα σου.

Άμα δείχνει ότι δεν καταλαβαίνει και παίρνει και εκφράσεις υποτέλειας και που σε κάνουν να νιώθεις άσχημα, τότε ξεκαθάρισέ του ότι δε μπορείτε να είστε μαζί.

Γιατί δε μπορείτε να είστε μαζί;

Είναι πολύ απλό, όταν έχεις σχέση με κάποιον που υποτίθεται σε αγαπάει και σε νοιάζεται και παράλληλα σου συμπεριφέρεται έτσι, δε μπορείς να πεις κάτι πάνω σε αυτό. Το να είσαι με κάποιον που σε θέλει μόνο για τις καλές στιγμές λες και είσαι η ψυχαγωγία του και τίποτε περαιτέρω, λέει πολλά και για εκείνον.

Συντροφικότητα σημαίνει μαζί και στα καλά και στα κακά. Αλλά κι αυτό είναι κάτι που από ότι φαίνεται στις μέρες μας έχει χαθεί για χάρη ενός θεάματος. Τύπου είναι προτιμότερο να ανέβει μια τάχα και δήθεν χαρούμενη φωτογραφία στα social media, παρά στην πράξη να υπάρχει συντροφική υποστήριξη και αλληλεγγύη.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr