Για κάποια άτομα δεν είναι καθόλου εύκολο να πούνε αυτά που θέλουν στον σύντροφό τους, ειδικά όταν αυτά αφορούν τον ερωτικό τομέα.

Διαφάνεια

Το να μιλήσει κανείς με ειλικρίνεια και διαφάνεια σχετικά με τα σεξουαλικά ζητήματα μπορεί να είναι δύσκολο. Πολλοί άνθρωποι αισθάνονται αμήχανα ή ταπεινωμένοι να ζητήσουν αυτό που χρειάζονται ρητά, ανεξάρτητα από το αν είναι σε μια σχέση αγάπης.

Υπάρχουν πολλές εξηγήσεις πίσω από αυτό. Πολλές περιπτώσεις περιλαμβάνουν έναν ή περισσότερους από τους παρακάτω λόγους για χαμηλά επίπεδα σεξουαλικής επικοινωνίας:

Πολλοί άνθρωποι μεγάλωσαν με το μήνυμα ότι το σεξ είναι «βρώμικο» ή ότι είναι αγενές να συζητήσει για το σεξ. Άλλοι μπορεί να έχουν άγχος επειδή φοβούνται ότι προσβάλλουν τον σύντροφό τους.

Πολλοί ανησυχούν επίσης για το πώς ο σύντροφός τους θα ανταποκριθεί στα αιτήματά τους. Ωστόσο, άλλοι ίσως ήταν με τον σύντροφό τους για μεγάλο χρονικό διάστημα, αλλά δεν έχουν ακόμα βρει τον τρόπο να προτείνουν κάτι.

Είναι πολύ συνηθισμένο να πιστεύουμε ότι ο γάμος και η μακροπρόθεσμη δέσμευση είναι οι τελικές λύσεις σε αυτά τα προβλήματα. Εξάλλου, ο γάμος αναμένεται να προσφέρει έναν ασφαλή χώρο για να μιλήσει κανείς για οποιοδήποτε ζήτημα.

Επιπλέον, πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι οι δεξιότητες αποκτώνται με τον χρόνο, επομένως η δέσμευση είναι σημαντική και ο γάμος εξασφαλίζει αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα για να εργαστείτε σε αυτά τα ζητήματα.

Επικοινωνία

Αν η επικοινωνία έχει λυθεί σε άλλα επίπεδα και είναι καλή, τότε θα είναι καλή και στον ερωτικό τομέα χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα. Η επικοινωνία άλλωστε είναι αρκετά κοντά με την εμπιστοσύνη και την οικειότητα που νιώθει κανείς για κάποιον.

Το σίγουρο είναι πως ο σύντροφός μας δε θέλει να μιλήσει για αυτά που νιώθει γιατί σκέφτεται εμάς και πώς θα τον εκλάβουμε. Καλό είναι να τον κάνουμε να νιώσει άνετα με σκοπό να μιλήσει πιο άνετα και με περισσότερη ελευθερία σε αυτά που θα πει.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο