Φιάσκο και ρουσφέτια καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ τον ΚΙΝΑΛ κάνει λόγο για κομματικό έλεγχο του Μαξίμου με αφορμή την αντικατάσταση 13 νέων διοικητών στα νοσοκομεία, οι οποίοι μόλις είχαν διοριστεί από την παρούσα κυβέρνηση

Βολές από την αντιπολίτευση δέχεται η κυβέρνηση για τον διορισμό των νέων διοικητών των νοσοκομείων.

Φιάσκο και ρουσφέτια καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ τον ΚΙΝΑΛ κάνει λόγο για κομματικό έλεγχο με υπογραφή του μεγάρου Μαξίμου.

Αφορμή στάθηκε το γεγονός ότι από τους νέους διοικητές που είχαν επιλεγεί από τη σημερινή κυβέρνηση, τελικώς άλλαξαν 13, καθώς, 6 από τους επιλεγέντες παραιτήθηκαν και ανακλήθηκαν οι διορισμοί άλλων εφτά 7 νεοδιόριστων διοικητών.

«Ο κομματικός έλεγχος των νοσοκομείων συνεχίζεται με υπογραφή Μαξίμου. Ομολόγησαν ότι απέτυχαν αλλά αντικατέστησαν κάποιους με την ίδια ακριβώς λογική: Όχι στους κατάλληλους , ναι στους αρεστούς» τονίζει το Κίνημα Αλλαγής σε ανακοίνωσή του.

Για «πρωτοφανές επιτελικό φιάσκο» και «ρουσφέτια» κάνουν λόγο πηγές του ΣΥΡΙΖΑ. «Ο κ. Μητσοτάκης, μετά τον 82χρονο που έκανε διοικητή σαν αντάλλαγμα για τις 1.000 ψήφους που του έφερε στα Τρίκαλα, υποχρεώθηκε παραμονή Χριστουγέννων να αλλάξει ακόμα 13 διοικητές νοσοκομείων πριν καν προλάβει να στεγνώσει το μελάνι του διορισμού τους», σχολιάζουν τα στελέχη της Κουμουνδούρου και σημειώνουν πως «η πολιτική των ατελείωτων ρουσφετιών σε συγγενείς, αποτυχημένους πολιτευτές και κομματικά στελέχη της ΝΔ καταλήγει σε ένα πρωτοφανές επιτελικό φιάσκο».

Παραιτήθηκαν 6 και ανακλήθηκαν 7 από τους 111 νέους διοικητές

Υπενθυμίζεται ότι δόθηκε στη δημοσιότητα ο δεύτερος πίνακας με τους Διοικητές Νοσοκομείων που διορίζονται σε όλη τη χώρα, μετά το θόρυβο που δημιουργήθηκε και τις απαραίτητες διορθώσεις στις οποίες υποχρεώθηκε να προχωρήσει το υπουργείο Υγείας.

Μετά από μερική τροποποίηση της εντολής διορισμού των 111 διοικητών και αναπληρωτών διοικητών νοσοκομείων, στο πλαίσιο της οποίας:

1) Έγιναν αποδεκτές οι παραιτήσεις 6 επιλεγέντων διοικητών και αναπληρωτών διοικητών και ορίζονται στη θέση τους νέοι, εκ της αξιολογικής κατάταξης της Επιτροπής,

2) Ανακαλείται η εντολή διορισμού 7 διοικητών και αναπληρωτών διοικητών και ορίζονται στη θέση τους νέοι, εκ της αξιολογικής κατάταξης της Επιτροπής, ακολουθεί ο πίνακας διοριζομένων διοικητών και αναπληρωτών διοικητών.

Από το Υπουργείο Υγείας επισημαίνεται ότι, το 77% των διοικητών είναι κάτοχοι μεταπτυχιακών τίτλων σπουδών και διδακτορικών. Το ποσοστό αυτό υπερβαίνει το 80% για τους διοικητές των μεγάλων νοσοκομείων.

Σύμφωνα με το νόμο 4633/2019 άρθρο 35, που ψηφίστηκε πρόσφατα, όλοι οι διοικητές θα υπογράψουν συμβόλαιο αποδοτικότητας, βάσει του οποίου θα αξιολογούνται τακτικά για το έργο τους, με συγκεκριμένους ποιοτικούς και ποσοτικούς στόχους και θα κρίνονται για την επάρκεια και την αποτελεσματικότητα τους.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr