Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Το επίτευγμα τυφλού φοιτητή στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο

Το επίτευγμα τυφλού φοιτητή στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο

Ξεπερνώντας τις αντιξοότητες και το πρόβλημα όρασης που αντιμετωπίζει, ο Αργύρης Κουμτζής κατάφερε πολλά περισσότερα από το να γίνει αρχικά δεκτός στο τμήμα Φυσικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου.

Παράδειγμα προς μίμηση για όλους αποτελεί το παράδειγμα του Αργύρη Κουμτζή.

Ο τυφλός φοιτητής του τμήματος Φυσικής στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης αποφοίτησε ως αριστούχος και μάλιστα με την υψηλότερη βαθμολογία μεταξύ των συμφοιτητών του.

Όπως ήταν επόμενο στην τελετή ορκωμοσίας που πραγματοποιήθηκε σήμερα προκάλεσε συγκίνησε στους παρευρισκόμενους. Άλλωστε ήταν και από τα κεντρικά πρόσωπα της τελετής.

Έχοντας τη μεγαλύτερη βαθμολόγια (με 9,39) μεταξύ των φοιτητών που ορκίστηκαν, ο Αργύρης Κουμτζής ήταν αυτός που διάβασε τον όρκο.

Όπως αναφέρει η Καθηγήτρια Ψυχολογίας του ΑΠΘ, Δήμητρα Κογκίδου, σε ανάρτησή της στο Facebook, ο Αργύρης «άνοιξε δρόμο», έχοντας δώσει πρώτα αγώνα για να γίνει δεκτός στη σχολή του, λόγω των προβλημάτων όρασης που αντιμετωπίζει.

Συγκεκριμένα έγραψε τα εξής:

«Είχα κάνει πολλές ορκωμοσίες ως Κοσμητορισσα στο παρελθόν, σήμερα όμως συγκινήθηκα πολύ. Είναι η ορκωμοσία του Argiris Koumtzis. Δόθηκε αγώνας για να γίνει δεκτός -με αίσιο τέλος. Ο Κοσμήτορας είπε για τη δύναμη της «θέλησης». Άνοιξε δρόμο ο Αργύρης. Το γεγονός ότι είναι τυφλός δεν «στάθηκε τελικά εμπόδιο». 9,39 πρώτος, είπε και τον όρκο στο τμήμα Φυσικής. Συγχαρητήρια.

Δείτε φωτογραφίες από τη συγκινητική ορκωμοσία όπως τις δημοσίευσε η κα. Κογκίδου

Sports in

Έτοιμος (και) για το Διηπειρωτικό ο Ολυμπιακός!

Αν η Κ19 των «ερυθρολεύκων» κατακτήσει του Τσάμπιονς Λιγκ Νέων θα παίξει στον τελικό του Ιντερκοντινεντάλ κόντρα στη Φλαμένγκο για το Παγκόσμιο Στέμμα!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024