Ενα ιδιαίτερο video κλοπής αυτοκινήτου κυκλοφορεί στο διαδίκτυο. Σε μόλις λίγα δευτερόλεπτα και χωρίς να του φανεί δύσκολο, ο ληστής εξουδετερώνει κάθε σύστημα ασφάλειας ενός πολυτελούς αυτοκινήτου.

Αυτά είναι πλάνα από κάμερα ασφαλείας σε χώρο στάθμευσης στην Αγγλική επαρχία. Ο ψηφιακός ληστής, με μία ειδική συσκευή, ανιχνεύει το σήμα από το smart key, ανοίγει το αυτοκίνητο, ενεργοποιεί τον κινητήρα και εξαφανίζεται. Η συγκεκριμένη τακτική ξεκλειδώματος αυτοκινήτου, συμβαίνει και στην Ελλάδα. Έχει σημειωθεί ήδη ένας σημαντικός αριθμός από αυτά τα περιστατικά. Κύριο χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι συμβαίνουν βράδια Σαββατοκύριακου.

Γιατί συμβαίνει αυτό;

Σύμφωνα λοιπόν με τα αποτελέσματα έρευνας του γερμανικού ADAC σε 237 αυτοκίνητα με «έξυπνα» κλειδιά από 30 διαφορετικούς κατασκευαστές, τα 230  από αυτά αποδείχθηκε ότι είναι ευάλωτα στους χάκερς. Οι συγκεκριμένοι χάκερς χρησιμοποιώντας κάποιες ειδικές συσκευές ξεκλειδώνουν και εκκινούν τα αυτοκίνητα. Μόνο 3 κλειδιά μπορούν να μη δεχθούν την εντολή τέτοιων συσκευών. Αυτές οι συσκευές μέσω συστήματος «scanning» εντοπίζουν πού υπάρχουν «έξυπνα» κλειδιά και τα ανοίγουν.

Πάντως ορισμένοι κατασκευαστές για να προστατέψουν αμάξια ακριβάέχουν τοποθετήσει ειδικούς ανιχνευτές κίνησης στα ασύρματα κλειδιά τους, ώστε να μην μπορεί να κλέψει κανείς το σήμα τους.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο