Σάββατο 04 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Κώστας Τσάκωνας : Η απώλεια μνήμης, τα εγκεφαλικά και η εγκατάλειψη

Κώστας Τσάκωνας : Η απώλεια μνήμης, τα εγκεφαλικά και η εγκατάλειψη

Μπορεί να έχουν περάσει τέσσερα χρόνια από τότε που ο Κώστας Τσάκωνας, έφυγε από τη ζωή, όμως πληροφορίες από τη ζωή του κωμικού ηθοποιού, εξακολουθούν να κεντρίζουν το ενδιαφέρον των θαυμαστών του.

Μπορεί να έχουν περάσει τέσσερα χρόνια από τότε που ο Κώστας Τσάκωνας, έφυγε από τη ζωή, όμως πληροφορίες από τη ζωή του κωμικού ηθοποιού, εξακολουθούν να κεντρίζουν το ενδιαφέρον των θαυμαστών του.

Κωμικός ηθοποιός του θεάτρου, του κινηματογράφου και της τηλεόρασης, ιδιαίτερα αγαπητός στο κοινό, ο Κώστας Τσάκωνας άφησε το δικό του ξεχωριστό στίγμα στην κωμωδία, τις δεκαετίες του ‘80 και του ‘90.

Σπούδασε υποκριτική στη δραματική σχολή του «Λαϊκού Πειραματικού Θεάτρου» του Λεωνίδα Τριβιζά και τη δραματική σχολή «Βεάκη».

Χαρακτηριστικοί οι ρόλοι του στην ταινία του Θόδωρου Μαραγκού «Μάθε παιδί μου γράμματα» (1981) και στις βιντεοταινίες «Κλασική περίπτωση βλάβης» (1987) και «Η μεγάλη απόφραξη» (1988).

Ο Κώστας Τσάκωνας γεννήθηκε στην Αθήνα στις 12 Οκτωβρίου 1943. Δούλευε από τα 11 του χρόνια, κάθε πρωί έκανε τη διαδρομή Αργυρούπολη – Ασπρόπυργος με το ποδήλατο, το βράδυ πήγαινε νυχτερινό σχολείο και οι δουλειές που είχε κάνει ήταν αναρίθμητες. Ηλεκτρολόγος, πλακάς, υδραυλικός, μπογιατζής, τεντάς και μαραγκός.

Με τις βιντεοταινίες του μεγάλωσαν γενιές και γενιές.

Γέλασαν εκατομμύρια Έλληνες, καθώς μαζί με τον Σωτήρη Μουστάκα αποτελούσαν τις περασμένες δεκαετίες το αχτύπητο «δίδυμο» του γέλιου στο θέατρο και στον κινηματογράφο.

View this post on Instagram

Εδώ ο ήρωάς μας παίρνει αίμα πακέτο για το σπίτι. Κόμης… Τσάκωνας και οι δρακουλίνες του (Ένας νομοταγής κλέφτης) 1989. 99' σκ. Τάκης Σιμονετατος σν Γιάννης Σκλάβος ηθ Κώστας Τσάκωνας, Βέρα Γκούμα, Φράνκο Αλφόνσο, Γιάννης Σμυρναίος, Τζωρτζια Θεοδώρου, Γιούλη Ηλιοπούλου, Τώνης Γιακωβάκης, Νότης Πιτσιλός, Γιώργος Ματθαίου, Κώστας Ντάγκας, Ράνια Νικολαίδου, Δημήτρης Κουκής. Ο Παναγής από τα Μέγαρα, ένας νομοταγής κλεφτοκοτας, που κατοικεί στον πύργο των προγόνων του μαθαίνει ότι κατάγεται από αριστοκράτικη οικογένεια των Καρπαθίων, και ο τίτλος του Κόμη του δημιουργεί σοβαρά προβλήματα. #greek #cinema #vhs #80sretrogreece #80s #video #greekfilmography #greece #videostores #filmohraphy #cult #bloodfilms #dracula #thegreekdracula #vampires #sexy #comedy #tsakonas #tsakonas #80ίλα #nosferatu #carpati #vladtepes #greekcult #videotape #ellinikitainia #ellinikoskinimatografos #atakes #ataka

A post shared by GReekCineFreak (@thegreekcinefreak) on

View this post on Instagram

#tsakonas #lezes

A post shared by Dimitris Apostolopoulos ♋ (@j1mcrush) on

Το 2004 η μοίρα του έπαιξε άσχημο παιχνίδι μιας και τραυματίστηκε σοβαρά, όταν ένα δέντρο έπεσε στο κεφάλι του. Αυτό το γεγονός τον έκανε να αποσυρθεί και μόλις 10 χρόνια μετά νόσησε από καρκίνο τελικού σταδίου για να φύγει τελικά στις 4 Νοέμβρη του 2015.

«Πλέον μπορώ να σταθώ όρθιος μόνο 15 λεπτά τη μέρα, λόγω προβλήματος με τη μέση μου. Το ατύχημα με το δέντρο το 2004 μού δημιούργησε απώλεια μνήμης, έπαθα εγκεφαλικά και πολλά άλλα.

Έχω αρκετά προβλήματα υγείας και αυτός είναι ο λόγος που αποφάσισα να αποσυρθώ οριστικά από όλα. Δεν μπορώ να ξαναπαίξω. Προσπαθώ να βοηθάω όσο μπορώ τα δύο άρρωστα αδέλφια μου, αυτό που έπρεπε να κάνει η πολιτεία που μας τα παίρνει κανονικά. Όσο είσαι στα πάνω σου και σε έχουν ανάγκη σε παίρνουν τηλέφωνο οι «συνάδελφοι».

Πλέον όμως κανείς. Όλοι με ξέχασαν» είχε δηλώσει ο Κώστας Τσάκωνας σε συνέντευξή του.

Ο ίδιος ήθελε να βγει στο σανίδι, παρά την κατάσταση της υγείας του, αλλά στο μυαλό του γυρόφερνε μια φράση που του είχε πει ο Νίκος Σταυρίδης: «Ποτέ μη ζητήσεις να παίξεις και να λένε «τον καημένο, πώς κατάντησε…». Δεν πρέπει να σε βλέπουν και να σε λυπούνται. Ο ηθοποιός εκπέμπει φως, λάμψη, γέλιο, κλάμα. Όχι μιζέρια».

«Τον θάνατο δεν τον φοβάμαι καθόλου. Κάποια στιγμή θα φύγουμε από τη ζωή. Άλλωστε τον θάνατο και την εφορία δεν τα αποφεύγεις» είχε δηλώσει ο αγαπημένος κωμικός, ο οποίος έφυγε από τη ζωή στην Κόρινθο στις 4 Νοεμβρίου 2015, σε ηλικία 72 ετών.

Sports in

Η Χιρόνα «καθάρισε» την Μπαρτσελόνα με ανατροπή και έστεψε και μαθηματικά τη Ρεάλ (4-2)

Η Χιρόνα αν και βρισκόταν πίσω στο σκορ στο ημίχρονο, τελικά έκανε την ανατροπή απέναντι στην Μπαρτσελόνα και πήρε το καταλανικό ντέρμπι (4-2).

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 04 Μαϊου 2024