Οι εικαστικοί Ηλίας Παπαηλιάκης, Γιώργος Καζάζης, Δήμητρα Χανιώτη και Παναγιώτης Σιάγκρης, διοργάνωσαν workshop στους Δελφούς με 20 φοιτητές του ΣΤ’ εργαστηρίου ζωγραφικής της ΑΣΚΤ.
Με αφορμή την επίσκεψη και την παραμονή τους για 4 μέρες στους Δελφούς, μελέτησαν στοιχεία από το μύθο, την ιστορία, το παρόν, σε αναφορά με δικά τους ζητήματα έκφρασης, στοχασμού και αναλογιών. Κοιτάζοντας τον ιερό τόπο με τους αμφίσημους χρησμούς και την παγκόσμια ακτινοβολία, εργάστηκαν συλλογικά ή μοναχικά με στόχο την ανάδειξη θεμελιωδών αξιών της καλλιτεχνικής (τους) σκέψης. Κατά την διάρκεια της παραμονής, οργανώθηκαν επί τόπου συζητήσεις με στόχο την ανταλλαγή απόψεων και την ανάδειξη νέων θεμάτων έρευνας.
Κράτησαν σημειώσεις, εκπόνησαν έγχρωμες ή ασπρόμαυρες μελέτες και συνέχισαν ο καθένας στο θέμα του, να δημιουργούν έργα ακόμη και μετά την επιστροφή τους.
Όλα αυτά θα εκτεθούν στο φουαγιέ του θεάτρου της ΑΣΚΤ, στο πλαίσιο της διοργάνωσης PLATFORMS PROJECT 2019, 16 – 19 Μαΐου.
Συμμετέχουν οι:
Ηλίας Παπαηλιάκης, Γιώργος Καζάζης, Δήμητρα Χανιώτη, Παναγιώτης Σιάγκρης, Μαρία Ανδρέου, Μαρία Γαβριήλ, Κατερίνα Ζάκκα, Φαίη Θεοχάρους, Φαίδρα Καζαντζάκη, Μαρία Καράμπελα, Βερόνικα Κατρή, Χρήστος Κατσίνης, Κώστας Κοράκης, Λάμπρος Κορδολαίμης, Μαρία Λαμπρινίδη, Δημήτρης Μπαντουράκης, Κωνσταντίνα Μπαρμπαρή, Σίσσυ Μπουγά, Μιμή Παπαδοπούλου, Στέφη, Πατμανίδη, Δημήτρης Σημάδης, Ραφαέλα Στρεβλού, Αντιγόνη Τσάρα.