Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 74 ετών, το Σάββατο 3/11, ο ιδρυτής της Space Hellas, Δημήτρης Μανωλόπουλος, αφήνοντας πίσω του ένα πολύ σημαντικό έργο τόσο ως δυναμικός επιχειρηματίας όσο και ως εξαίρετος άνθρωπος.

«Η Space Hellas, υποκλινόμενη με ιδιαίτερη συγκίνηση, αποχαιρετά το δικό της άνθρωπο, που διακρίθηκε σε όλη του τη ζωή για το μεγάλο πάθος για τη δουλειά του και κυρίως για το μοναδικό τρόπο που διοικούσε και αγαπούσε τους ανθρώπους. Ο Δημήτρης Μανωλόπουλος ήταν ένας άξιος ηγέτης, οραματιστής, πρωτοπόρος, καθοδηγητής, εργατικός, ευθύς, ακέραιος και ακριβοδίκαιος, ένας χαρισματικός άνθρωπος, που υπηρέτησε πάντα τις αξίες του» επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση.

Ο Δημήτρης Μανωλόπουλος γεννήθηκε το 1944. Σπούδασε Electronic Engineering και είχε περισσότερα από 50 χρόνια πείρας στις πωλήσεις και στις διεθνείς επιχειρήσεις.

Το 1985 σηματοδοτεί το μεγαλύτερο σταθμό της επαγγελματικής του πορείας, με τη δημιουργία της Space Hellas, μιας ελληνικής εταιρείας με εξειδίκευση στα έργα υψηλής τεχνολογίας.

Η επιτυχημένη πορεία της Space Hellas, από την ίδρυσή της, το 1985, μέχρι σήμερα, είναι απόλυτα συνυφασμένη με το όραμα και το έργο του Δημήτρη Μανωλόπουλου.

Η Space Hellas αποτελεί σήμερα έναν από τους μεγαλύτερους τεχνολογικούς παρόχους της χώρας.

Το 2013 ο Δημήτρης Μανωλόπουλος παρέδωσε την ηγεσία της εταιρείας στη νεότερη γενιά των στελεχών της, με επικεφαλής το γιο του Σπύρο Μανωλόπουλο, πρόεδρο του διοικητικού συμβουλίου.