Γραβάτα: οποιοδήποτε τρικ χρησιμοποιείται για να πάρει το πάνω χέρι η επικοινωνία από την πολιτική

Σοσιαλδημοκρατία: η πιο γρήγορη μετάλλαξη ιδεολογικού προσανατολισμού σε ευρωπαϊκό κόμμα. Απαντά στη φράση «Μέσα σε έναν μήνα περάσαμε από την πρώτη φορά Αριστερά στη σοσιαλδημοκρατία»

Περικοπή συντάξεων: δημοσιονομικό μέτρο που ψηφίζεται από την κυβέρνηση, πάνω στο οποίο η κυβέρνηση οργανώνει προεκλογική παροχολογία

Πόλεμος λάσπης (ή βρόμικος πόλεμος): τα κριτικά δημοσιεύματα του Τύπου αποκλειστικά για το έργο της κυβέρνησης

«Ανθρωπάκια»: η προσφιλής απεύθυνση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη σε μια κατηγορία ανθρώπων που μόνος εκείνος ξέρει. Στον συμπολιτευόμενο Τύπο ο χαρακτηρισμός περιγράφεται ως «σχόλιο»

«Κακή συμφωνία»: η «καλή συμφωνία» του Νίκου Κοτζιά, σύμφωνα με τον Πάνο Καμμένο. Σύμφωνα με πληροφορίες, προτείνεται ως παράδειγμα για την περιγραφή του όρου «πολιτική σχιζοφρένεια»

Severna Makedonia: το αμετάφραστο όνομα της Βόρειας Μακεδονίας, που τελικά θα είναι μεταφρασμένο (προσφέρεται για να ξεκινάει ο έλληνας πρωθυπουργός τα διαγγέλματά του)

Ορμπάν: όποιος πολιτικός επιλέγεται για να στιγματιστεί σαν ακροδεξιός, αντιευρωπαϊστής και συνωμοσιολάγνος (δεν ισχύει για πολιτικούς των ΑΝΕΛ)

«Μωρά που κινούνται με τα τέσσερα»: τα μέλη του Ρουβίκωνα, σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Τόσκα

Γράψτε το σχόλιο σας