Δευτέρα 18 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Νέα emoji για άτομα με αναπηρία

Νέα emoji για άτομα με αναπηρία

Τα emoji είναι εικονίδια που χρησιμοποιούνται από εκατομμύρια ανθρώπους καθημερινά, κατά τη διάρκεια της επικοινωνίας τους, γιατί είναι εύχρηστα και υπάρχει πληθώρα επιλογών. Πιο συγκεκριμένα, η Apple προτείνει τη δημιουργία δεκατριών νέων εικονιδίων για τα άτομα με αναπηρία.

Τα emoji είναι εικονίδια που χρησιμοποιούνται από εκατομμύρια ανθρώπους καθημερινά, κατά τη διάρκεια της επικοινωνίας τους, γιατί είναι εύχρηστα και υπάρχει πληθώρα επιλογών. Παρόλα αυτά τα εικονίδια αυτά φαίνεται πως δεν είναι ποτέ αρκετά και γι’ αυτό πρόκειται να αυξηθούν και να δημιουργηθούν καινούρια.

Πιο συγκεκριμένα, η Apple προτείνει τη δημιουργία δεκατριών νέων εικονιδίων για τα άτομα με αναπηρία. Τα εικονίδια προβλέπεται να απεικονίζουν κάποιες αναπηρίες, χωρίς όμως αυτά να αναφέρονται σε όλες.

Σκοπεύει να σχεδιάσει εικονίδια με σκύλους οδηγούς, ένα ακουστικό για κωφάλαλους, προσθετικά μέλη για το πόδι και το χέρι, ένδειξη νοηματικής γλώσσας καθώς και άτομα σε χειροκίνητο αναπηρικό αμαξίδιο.

Η εταιρία συνεργάστηκε με διάφορους παγκόσμιους οργανισμούς, όπως είναι το Αμερικανικό Συμβούλιο Τυφλών και η Εθνική Ένωση Κωφών, προκειμένου να τους βοηθήσουν στον κατάλληλο κι ευπρεπή σχεδιασμό των καινούριων εικονιδίων.

Η κίνηση αυτή της Apple οφείλεται αφενός στο γεγονός ότι ένας στους εφτά ανθρώπους σε όλο τον κόσμο έχει κάποια μορφή αναπηρίας και αφετέρου επειδή προσπαθεί να αποδίδει σε όλους τους ανθρώπους μια ολοκληρωμένη εμπειρία των υπηρεσιών της.

in.gr

Sports in

Σόου Ντόντσιτς και Γουεμπανιαμά, «buzzer» Ίρβινγκ και Αντεμπάγιο, ρεκόρ Χάρντεν και Χάουζερ

Χωρίς τον δύο φορές MVP Γιάννη Αντετοκούνμπο, ο οποίος ένιωσε ενοχλήσεις στο μηριαίο, το Μιλγουόκι νίκησε με 140-129 τους Σανς

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Δευτέρα 18 Μαρτίου 2024