Από τις αρχές του καλοκαιριού του 2016, η Lufthansa θα είναι η πρώτη αεροπορική εταιρεία στην Ευρώπη που θα προσφέρει ευρυζωνικό internet στις πτήσεις κοντινών και μεσαίων αποστάσεων.

Αυτό θα επιτρέψει στους επιβάτες των πτήσεων εντός της Ευρώπης αλλά και εντός της Γερμανίας να απολαμβάνουν πλήρη ελευθερία στην επικοινωνία και τη χρήση internet με μεγάλο bandwidth πάνω από τα σύννεφα.

Το πρώτο αεροσκάφος θα εξοπλιστεί με τη νέα τεχνολογία στις αρχές του καλοκαιριού του 2016.

Η νέα υπηρεσία από τη Lufthansa και τον τεχνολογικό συνεργάτη της Inmarsat βασίζεται στην σύγχρονη ευρυζωνική δορυφορική τεχνολογία από το δίκτυο Global Xpress της Inmarsat (Ka-band) και προσφέρει ομαλή, αξιόπιστη κάλυψη στις πτήσεις κοντινών και μεσαίων αποστάσεων. Πρόσφατα η Inmarsat λανσάρισε με επιτυχία τον τρίτο δορυφόρο και η Lufthansa θα είναι ο πρώτος αεροπορικός πελάτης της.

Η υπηρεσία θα επιτρέψει στους επιβάτες να αξιοποιούν την ευρυζωνική πρόσβαση στο internet στις δικές τους κινητές συσκευές μέσω ασύρματου δικτύου και θα μπορούν να χρησιμοποιούν υπηρεσίες email αλλά και εφαρμογές streaming.

Επιπλέον, οι επιβάτες θα μπορούν να χρησιμοποιούν τα κινητά τους τηλέφωνα για να στείλουν και να λάβουν μηνύματα κειμένου και για τη μεταφορά δεδομένων ανάλογα με το συμβόλαιο που έχουν με την εταιρεία κινητής τηλεφωνίας. Ωστόσο, οι τηλεφωνικές κλήσεις εν πτήσει θα συνεχίσουν να μην επιτρέπονται καθώς αυτό προτιμούν οι περισσότεροι επιβάτες.

Ήδη, από τον Δεκέμβριο του 2010, η Lufthansa προσέφερε ευρυζωνική σύνδεση στο Internet στις διηπειρωτικές πτήσεις της με το σύστημα FlyNet. Η Lufthansa πραγματοποίησε την πρώτη προγραμματισμένη πτήση με πρόσβαση σε ευρυζωνικό internet στις 15 Ιανουαρίου 2003. Ωστόσο, η υπηρεσία αυτή διεκόπη το 2006 επειδή σταμάτησε η λειτουργία των απαραίτητων δορυφόρων.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr