Ζωντανά θα μεταδίδει το TEDxKalamata με τίτλο «Όρια» από το θέατρο της Αρχαίας Μεσσήνης η Cosmote το Σάββατο 7 Ιουνίου 2014. Σε συνεργασία με τον ΟΤΕ, θα καλύψουν μαζί όλες οι τηλεπικοινωνιακές ανάγκες των αναμενόμενων 2.000 επισκεπτών, ξεπερνώντας «τα όρια» που θέλουν έναν επαρχιακό αρχαιολογικό χώρο να μην έχει πρόσβαση στο Ίντερνετ.

Την δυνατότητα δωρεάν ασύρματης πρόσβασης στο Ίντερνετ καλύπτει το ασύρματο δίκτυο Wi-Fi που έχει στηθεί στον αρχαιολογικό χώρο, ειδικά για το TEDxKalamata. Το δίκτυο Wi-Fi καλύπτει την είσοδο, το κυλικείο, το αρχαίο θέατρο και ένα σημείο προωθητικής ενέργειας της Cosmote.

Όπως εξηγεί στο tech.in.gr η εταιρεία, στήθηκε ένα ευρύ δίκτυο WLAN που αποτελείται από 29 σημεία πρόσβασης της Cisco, με υποστήριξη των πρωτοκόλλων 802.11 a/g/n -το 802.11g λειτουργεί στην συχνότητα των 2,4GHz και το 802.11a στα 5 GHz, με το 802.11n να μπορεί να λειτουργήσει σε αμφότερες τις μπάντες. Τα εν λόγω access point δίνουν τη δυνατότητα πρόσβασης στο WLAN σε μεγάλη ποικιλία συσκευών (laptop, tablet, smartphone), με ανώτερες ταχύτητες μέχρι 250Mbps, ενώ έχουν ληφθεί υπόψη τα επιτρεπόμενα όρια ακτινοβολίας σύμφωνα με το ETSI.

Views: Ancient Messene Ruins / Stadion από το χρήστη Kostas Nikoloudakis
Το Street View εγκαινιάστηκε στις 5 Ιουνίου 2014 και στην Ελλάδα.

Το δίκτυο αναμένεται να αξιοποιηθεί από περίπου 2.000 άτομα.

Η διαχείριση και ο έλεγχος του WLAN δικτύου, για μέγιστη αποδοτικότητα, γίνεται κεντρικά μέσω δυο Wireless Controller που έχουν εγκατασταθεί στο χώρο. Η μετάδοση της κίνησης γίνεται μέσω τοπικού ασύρματου δικτύου μικροκυματικών ζεύξεων Ethernet μέχρι τον κοντινό σταθερό κόμβο του ΟΤΕ για το Internet feed.

Το δίκτυο κινητής τηλεφωνίας της Cosmote ενισχύθηκε περαιτέρω για τις ανάγκες της διοργάνωσης έως τα 75Mbps. Για να γίνει αυτό έχει αποσταλεί κινητός σταθμός βάσης 2G, 3G και τέταρτης γενιάς 4G στον αρχαιολογικό χώρο. Τόσο ο σταθμός 4G όσο και το δίκτυο μετάδοσης έχουν παραμετροποιηθεί έτσι ώστε οι προσφερόμενες ταχύτητες να δύναται να αγγίξουν τα 75Mbps.

Ευρυζωνικό Ίντερνετ στο Μαυρομάτι και στα Ζερμπίσια

Όπως σημειώνει ο Όμιλος ΟΤΕ, στο γενικότερο πλαίσιο αναβάθμισης του δικτύου του, σχεδίασε και υλοποίησε ειδικό έργο για την ανάπτυξη ευρυζωνικού δικτύου πρόσβασης στην αρχαία Μεσσήνη.

Πρόκειται για ένα μακροχρόνιο έργο μέσω του οποίου παρέχονται υψηλών προδιαγραφών σταθερές ευρυζωνικές υπηρεσίες, ακόμα και σε δύσκολα προσβάσιμους και μικρότερους οικισμούς της ευρύτερης περιοχής.

Αυτό το έργο σταθερής ευρυζωνικότητας στην περιοχή βρίσκεται σε εξέλιξη. Σήμερα έχει ολοκληρωθεί στις περιοχές των οικισμών Μαυρομάτι (πλησίον του αρχαιολογικού χώρου της Μεσσήνης) και Ζερμπίσια, των οποίων οι κάτοικοι πλέον μπορούν να απολαμβάνουν σταθερές ευρυζωνικές συνδέσεις υψηλής ταχύτητας και αξιοπιστίας.

Ανθή Παναγιωτάκη, @anthi

In.gr Τεχνολογία

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr