Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα COSMOTE Startup

Ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα COSMOTE Startup

Επί τρεις μήνες εκκολάπτονταν οι ιδέες δέκα προσεκτικά επιλεγμένων ομάδων στο πρόγραμμα COSMOTE Startup και τα μέλη τους βρέθηκαν ενώπιον των αυστηρότερων κριτών τους: τους δυνητικούς επενδυτές. Καλά προετοιμασμένοι, οπλισμένοι με όλες τις απαραίτητες γνώσεις από τα μαθήματα και τους μέντορες του COSMOTE Startup, φεύγουν έτοιμοι να υλοποιήσουν τις ιδέες τους και να τις μετασχηματίσουν σε προσοδοφόρες επιχειρήσεις.

Επί τρεις μήνες εκκολάπτονταν οι ιδέες δέκα προσεκτικά επιλεγμένων ομάδων στο πρόγραμμα COSMOTE Startup και τα μέλη τους βρέθηκαν ενώπιον των αυστηρότερων κριτών τους: τους δυνητικούς επενδυτές. Καλά προετοιμασμένοι, οπλισμένοι με όλες τις απαραίτητες γνώσεις από τα μαθήματα, τους «προπονητές» και τους μέντορες του COSMOTE Startup, φεύγουν έτοιμοι να υλοποιήσουν τις ιδέες τους και να τις μετασχηματίσουν σε προσοδοφόρες επιχειρήσεις.

Στο πλαίσιο του προγράμματος εκκόλαψης επιχειρήσεων της COSMOTE, οι Checkinbeauty, Susurrus, Mageca, Medical Evolution, Mytutor@home, Quispot, retailor*, TizU, Tutorizon και Αkseems παρακολούθησαν σειρά μαθημάτων και δούλεψαν σκληρά υπό την επίβλεψη ενός coach. Εμπνεύστηκαν από πέντε απογευματινές ομιλίες από καταξιωμένους σήμερα επιχειρηματίες που κάποτε ξεκίνησαν, επίσης, από μηδενική βάση. Μετά την τελική πρόβα, παρουσίασαν την καλοδουλεμένη πλέον ιδέα τους ενώπιον εκπροσώπων της επενδυτικής κοινότητας: T-Venture, Hub:raum, Eleven Capital, LaunchHub, Bethnal Green Ventures, PJ Tech Catalyst Fund, OpenFund, Odyssey Venture Partners, IQbility, Attica Ventures, Seed Innovative και Δημήτρη Βρανόπουλο.

Στο COSMOTE Startup αναπτύχθηκαν οι παρακάτω ιδέες:

  1. Μία σύγχρονη εκδοχή του “χαρτοφύλακα” που φιλοξενεί όλα τα απαραίτητα, από την Akseems
  2. Ραντεβού περιποίησης άμεσα και γρήγορα για άντρες και γυναίκες από τους checkinbeauty
  3. Ένα app που προβάλει ελληνικά fashion brands κι αποτελεί εργαλείο για τους fashion bloggers από την ομάδα του Susurrus!
  4. Μία τεχνολογική πλατφόρμα που φέρνει τους developers σε επαφή με τους τελικούς χρήστες από τους Mageca
  5. Το Β.Ε.L.D. kit (bioelectric diagnostics) για την ανίχνευση ουσιών σε κάθε σπίτι, από τους BELD.
  6. H ομάδα του MyTutor@Home παρουσίασε έναν πιο σύγχρονο τρόπο εκπαίδευσης στο σπίτι
  7. Μια ιδέα που θα κάνει το παιχνίδι πιο social παρουσίασε η ομάδα του Quispot
  8. Μια λύση για να βρουν στέγη επιχειρηματικές ιδέες παρουσίασε η ομάδα Retailor: το pop up κατάστημα
  9. Μία εφαρμογή για φίλους παρουσίασε η ομάδα του TizU, για κάθε είδους πειράγματα μεταξύ φίλων
  10. Το Tutorizon, μία online πλατφόρμα αναζήτησης καθηγητών.

Την ημέρα ενώπιον των επενδυτών ανέβηκαν στην σκηνή ο Alex Barrera σε μια ομιλία με θέμα
«Acceleration Confidential: What startups do after graduation” καθώς και η η Jessica Erickson, που έχει ιδρύσει το Geeketees Meetups, η οποία μίλησε για τις Δημόσιες Σχέσεις στον τομέα της τεχνολογίας και ευχήθηκε στις ομάδες του COSMOTE Startup αλλά και σε όλους τους επίδοξους επιχειρηματίες καινοτόμων ιδεών «να μην το βάζουν κάτω όταν τους λένε όχι».

Ο Σπύρος Λούρος, Διευθυντής Marketing Επικοινωνίας και E-Business της Cosmote, δήλωσε σχετικά: «Αισθανόμαστε περήφανοι, γιατί σε μια δύσκολη περίοδο για τη χώρα μας προχωρήσαμε στο φιλόδοξο Cosmote StartUp. Δώσαμε την ευκαιρία σε νέους ανθρώπους να δουν το μέλλον τους με αισιοδοξία, να έρθουν ένα βήμα πιο κοντά στο όνειρό τους, να κάνουν την ιδέα τους, επιχείρηση».

Το πρόγραμμα εκκίνησης της COSMOTE τους παρείχε το κατάλληλο περιβάλλον, τις υποδομές -σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους στην OTE Academy- και κυρίως τους μέντορες που τους βοήθησαν να κάνουν ένα άλμα: από την ιδέα στην πράξη, δηλαδή στην δημιουργία μιας επιχείρησης.

Τα μέλη των ομάδων περιγράφουν την εμπειρία τους ως πρωτόγνωρη και εποικοδομητική. Περιγράφουν πως ήρθαν χωρίς πολλές γνώσεις και εφόδια και φεύγουν με ένα έτοιμο σχέδιο για το πώς η ιδέα τους θα αποφέρει έσοδα. Αποδίδουν στην συμμετοχή τους στο COSMOTE Startup την βελτίωση όχι μόνο της ιδέας αλλά και της σχέσης των μελών των ομάδων τους και καταλήγουν με την ευχή να συνεχίσουν να υπάρχουν τέτοια προγράμματα και η επιχειρηματικότητα να ανταμείβεται.

Cosmote StartUp

Only in

Το μεταναστευτικό, η Ακροδεξιά και η κρίση ταυτότητας της Ευρώπης

Όταν η πολυθρύλητη «ευρωπαϊκή αλληλεγγύη» μπαίνει για πολλοστή φορά στο «ζύγι» της δυστοπικής μικροπολιτικής

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024