Απέσυραν την υποστήριξή τους στο νόμο SOPA (Stop Online Piracy Act – Νόμος «Σταματήστε την πειρατεία στο Ίντερνετ» οκτώ μέλη του Κογκρέσου, μετά τις έντονες διαμαρτυρίες χιλιάδων χρηστών του Διαδικτύου που υποστηρίζουν ότι ουσιαστικά θα λογοκρίνει το Διαδίκτυο.

Πολλοί υποστηρίζουν ότι η υιοθέτηση αυτών των νόμων στο Κογκρέσο χρειάζεται συναίνεση, η οποία σήμερα δεν υπάρχει.

Ένας από τους υποστηρικτές του νόμου που στη συνέχεια διαφώνησε, ο Μάρκο Ρούμπιο δήλωσε ότι η Γερουσία χρειάζεται περισσότερο χρόνος για να αντιμετωπίσει τις ανησυχίες και τις αντιδράσεις που έχουν προκύψει.

Την Τετάρτη έμεινε όλη την ημέρα χωρίς Ίντερνετ η αγγλική Wikipedia με απόφαση του ιδρυτή της Τζίμι Γουέιλς σε διαμαρτυρία για το νομοσχέδιο SOPA.

Υπέρ των νόμων είχαν ταχτεί παραγωγοί περιεχομένου όπως μουσικά και κινηματογραφικά στούντιο λέγοντας ότι η πειρατεία των παραγωγών τους βλάπτει τα έσοδα τους.

Σύμφωνα με τον νόμο, όσοι έκριναν ότι διανέμεται υλικό που τους ανήκει, θα μπορούσαν ουσιαστικά να κλείσουν με δικαστική εντολή την ιστοσελίδα που το διανέμει μπλοκάροντάς την μέσω του DNS, του συστήματος ονοματοδοσίας του Ίντερνετ. Έτσι οι φυλλομετρητές δεν θα μπορούσαν να την βρουν πουθενά και θα ήταν αόρατη από όλο το Ίντερνετ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο