Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Εγκρίνει τα επεισόδια σε βάρος βουλευτών ένας στους δύο Έλληνες
Σύμφωνα με την έρευνα, οι πολίτες πιστεύουν ότι τα επεισόδια είναι αυθόρμητα

Εγκρίνει τα επεισόδια σε βάρος βουλευτών ένας στους δύο Έλληνες

Υπέρ των αποδοκιμασιών σε βάρος βουλευτών τάσσεται σχεδόν ένας στους δύο στους Έλληνες, σύμφωνα με έρευνα της Κάππα Research για λογαριασμό της εφημερίδας «Το Βήμα της Κυριακής». Σύμφωνα με την έρευνα, οι πολίτες δεν πιστεύουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ευθύνεται για τα επεισόδια, τάσσονται υπέρ της κατάργησης του πανεπιστημιακού ασύλου, καθώς και υπέρ των απολύσεων στον δημόσιο τομέα. Στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ έχει προβάδισμα δύο μονάδων έναντι του ΠΑΣΟΚ, αλλά κανένα από τα δύο κόμματα δεν έχει αυτοδυναμία. Επίσης, συνολικά εννέα κόμματα φαίνεται να περνούν το όριο του 3% και να μπαίνουν στη Βουλή.

Υπέρ των αποδοκιμασιών σε βάρος βουλευτών τάσσεται σχεδόν ένας στους Έλληνες, σύμφωνα με έρευνα της Κάππα Research για λογαριασμό της εφημερίδας «Το Βήμα της Κυριακής». Σύμφωνα με την έρευνα, οι πολίτες δεν πιστεύουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ευθύνεται για τα επεισόδια, τάσσονται υπέρ της κατάργησης του πανεπιστημιακού ασύλου, υπέρ της απελευθέρωσης του επαγγέλματος του ταξί, καθώς και υπέρ των απολύσεων στον δημόσιο τομέα.

Πιο αναλυτικά, το 49,6% των ερωτηθέντων απάντησε ότι εγκρίνει τα επεισόδια σε βάρος βουλευτών και το 40,5% ότι τα αποδοκιμάζει.

Επίσης, το 58,7% των ερωτηθέντων απάντησε αρνητικά στο ερώτημα εάν ευθύνεται ο ΣΥΡΙΖΑ για τα επεισόδια, ενώ το 61,4% δηλώνει ότι είναι αυθόρμητα και όχι οργανωμένα.

Στο θέμα του πανεπιστημιακού ασύλου, υπέρ της κατάργησης τάσσεται το 81,3% των ερωτηθέντων. Το 48,7% κρίνει πως κινούνται στην σωστή κατεύθυνση οι αλλαγές που προωθεί το υπουργείο Παιδείας για τα ΑΕΙ.

Για το θέμα της απελευθέρωσης του επαγγέλματος του ταξί το 70,7% κρίνει ως θετική την απελευθέρωσή του.

Αναφορικά με τη συζήτηση που έχει ανοίξει για τις απολύσεις στον δημόσιο τομέα, το 54,2% των ερωτηθέντων τάσσεται υπέρ των απολύσεων για τους υπαλλήλους που πλεονάζουν.

Το 67,6% των ερωτηθέντων τάσσεται υπέρ των πρόωρων εκλογών αν η κυβέρνηση δεν πετύχει τους στόχους της ώς το Σεπτέμβριο, ενώ το 68,3% χαρακτηρίζει ως αρνητική εξέλιξη για την κατάσταση της οικονομίας την υπερψήφιση του Μεσοπρόθεσμου.

Στην πρόθεση ψήφου, μετά από αναγωγή, η ΝΔ έχει προβάδισμα δύο μονάδων από το ΠΑΣΟΚ (27,5% έναντι 25,5%), ενώ συνολικά εννέα κόμματα φαίνεται να περνούν το όριο του 3% και να μπαίνουν στη Βουλή. Τα δύο μεγάλα κόμματα δεν έχουν αυτοδυναμία.

Ειδικότερα, το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει 25,5%, η ΝΔ 27,5%, το ΚΚΕ 11,6%, ο ΛΑΟΣ 8,8%, ο ΣΥΡΙΖΑ 5,6%, οι Οικολογοι-Πρασινοι 3,4%, η Δημοκρατική Αριστερά 4,8%, η Δημοκρατική Συμμαχία 4,3% και το Πανελλήνιο Άρμα Πολιτών 4,8%.

Τέλος, το 53,9 % κρίνει θετικά την καταψήφιση από τη ΝΔ του Μεσοπρόθεσμου, ενώ ταυτόχρονα το 68,4% θεωρεί ότι ο κ Σαμαράς κινείται από μικροπολιτικά συμφέροντα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Only in

Δημήτρης Ψαθάς: Αίσχη και ντροπές της επταετίας

«Γινόντουσαν τέτοια πράματα;»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2024