Το θέμα της σεξουαλικής κακοποίησης των παιδιών θίγει η νέα ταινία του Σταμάτη Τσαρουχά, που βγαίνει στις αίθουσες την Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου και τελεί υπό την αιγίδα και την υποστήριξη του Εθελοντικού Οργανισμού για τα παιδιά «Το Χαμόγελο του Παιδιού».

Τίτλος αλληγορικός το «Carousel» συμβολίζει τους κύκλους της ζωής της Έλλης, μιας νέας γυναίκας που έχοντας «θεραπευτεί» από τα ψυχολογικά της τραύματα – ύστερα από βιασμό που υπέστη στα εφηβικά της χρόνια- δίνει τον αγώνα της ζωής.

Φωτογράφος στο επάγγελμα αφιερώνει πολύ χρόνο στη φροντίδα ανήλικων παιδιών που έχουν κακοποιηθεί. Συγχρόνως για βιοποριστικούς λόγους έχει ανοίξει μαζί με τη φίλη της Όλγα ένα cafe. Κι ενώ όλα φαίνονται ισορροπημένα στη ζωή της μια σειρά από διαδοχικά περιστατικά τη γυρίζουν πίσω. Οι σκιές του παρελθόντος συναντώνται με το παρόν μ’ αποτέλεσμα η ζωή της Έλλης να μετατραπεί σε κόλαση.

Σημείωμα σκηνοθέτη

Μετά από δυο κωμωδίες στη σειρά και κάνοντας στροφή 180ο γυρίζεται το Carousel που ανήκει στο είδος του ψυχολογικού θρίλερ.

Δύσκολο το εγχείρημα και επικίνδυνο, κυρίως λόγω του θέματος που αφορά στη σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων. Ωστόσο, η διάθεσή μου να δοκιμάζομαι σε διαφορετικά πράγματα στο σινεμά, αλλά και η μεγάλη μου επιθυμία να ασχοληθώ μ’ αυτό το καυτό κοινωνικό πρόβλημα, με ώθησαν σ’ αυτήν την απόφαση.

Ο βιασμός σε κάθε του μορφή είναι η επιβολή του δυνατού πάνω στο αδύναμο. Τα παιδιά από τη φύση είναι απροστάτευτα όταν γίνεται αυτή η αποτρόπαια πράξη. Όμως το συγκλονιστικότερο όλων- εκτός από την ίδια τη βιαιότητα- είναι οι ψυχολογικές επιπτώσεις στις ζωές αυτών των ατόμων, που πολλές φορές επιφέρουν αυτοκαταστροφικές τάσεις. Και εδώ ακριβώς επικεντρώνεται η ταινία.

Συντελεστές

Σκηνοθεσία: Σταμάτης Τσαρουχάς,

Σενάριο: Σοφία Σωτηρίου,

Δ/νση Φωτογραφίας: Κωνσταντίνος Ποταμιάνος, Παναγιώτης Γκόλφης,

Μοντάζ: Σταμάτης Τσαρουχάς, Στέφανος Καράβολος,

Ήχος: Γιώργος Χρόνης,

Μουσική: Γιάννης Μπαρούτης,

Σκηνικά- Κοστούμια: Λαμπρινή Καρδαρά.

Πρωταγωνιστούν: Σοφία Σωτηρίου, Τάκης Μόσχος, Αυγουστίνος Ρεμούνδος, Ζαχαρίας Ρόχας, Κώστας Τερζάκης, Νίκος Παντελίδης, Όλγα Ρούμελη, Πελαγία Αγγελίδου, Χριστίνα Παπαδοπούλου, Γεωργία Ανδρικάκη, Αγάπη Μανουρά, Τάσος Παλαντζίδης.

Παραγωγή: Σταμάτης Τσαρουχάς, ΕΚΚ, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Μακεδονίας -Θράκης και την υποστήριξη της GRAAL Α.Ε.

Το σενάριο βασίζεται στο ομώνυμο μυθιστόρημα της Σοφίας Σωτηρίου το οποίο θα κυκλοφορήσει από τις Εκδόσεις ΛΙΒΑΝΗ στα μέσα Οκτωβρίου.

23/2/09

E.Γ.

Γράψτε το σχόλιο σας