Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
in.gr

Ροζ Ολοταχώς

Ένας αδίστακτος παρουσιαστής τοκ σόου προσπαθεί να αποδείξει ότι ένας υπουργός της κυβέρνησης είναι ομοφυλόφιλος, αλλά καταλήγει να μπλέξει ο ίδιος. Και αυτή είναι μόνο η αρχή. Πρώτη προβολή: 23/2/2001 Σκηνοθεσία: Δημήτρης Γιατζουτζάκης Σενάριο: Χάρης Ρώμας, Aννα Χατζησοφιά Παραγωγή: Παπανδρέου ΑΕ Φωτογραφία: Σταμάτης Γιαννούλης Παίζουν: Χάρης Ρώμας, Φίλιππος Σοφιανός, Ναταλία Δραγούμη, Βάσω Γουλιελμάκη, Χρύσα Αβράμη, […]

Ένας αδίστακτος παρουσιαστής τοκ σόου προσπαθεί να αποδείξει ότι ένας υπουργός της κυβέρνησης είναι ομοφυλόφιλος, αλλά καταλήγει να μπλέξει ο ίδιος. Και αυτή είναι μόνο η αρχή.

Πρώτη προβολή: 23/2/2001

Σκηνοθεσία: Δημήτρης Γιατζουτζάκης

Σενάριο: Χάρης Ρώμας, Aννα Χατζησοφιά

Παραγωγή: Παπανδρέου ΑΕ

Φωτογραφία: Σταμάτης Γιαννούλης

Παίζουν: Χάρης Ρώμας, Φίλιππος Σοφιανός, Ναταλία Δραγούμη, Βάσω Γουλιελμάκη, Χρύσα Αβράμη, Κώστας Κόκλας, Πηνελόπη Πιτσούλη, Νατάσα Μανίσαλη

Διανομή: Σπέντζος Φιλμ



Ένας σκανδαλοθήρας δημοσιογράφος της τηλεόρασης, με το όνομα Θωμάς Γαρουφάλλου, προσπαθεί να ερευνήσει την προσωπική ζωή του γοητευτικού υπουργού Παιδείας Αριστοτέλη Χαραμή, για τον οποίο ψιθυρίζεται πως είναι ομοφυλόφιλος. Γρήγορα όμως θα πέσει ο ίδιος μέσα στο λάκκο που έσκαψε, αφού η εξίσου διεφθαρμένη συμπαρουσιάστρια της εκπομπής θα βγάλει στον αέρα το βίντεο που δείχνει το Γαρουφάλλου να φλερτάρει το Χαραμή. Και δεν είναι μόνο αυτό. Καθώς ο δημοσιογράφος θα γίνει γνωστός πανελληνίως ως ομοφυλόφιλος, οι υπεύθυνοι του καναλιού θα τον απολύσουν. Θα αποδειχθεί, ακόμη, πως ο Χαραμής δεν είναι καθόλου ομοφυλόφιλος -κάτι ξέρει για αυτό η σύζυγος του Γαρουφάλλου. Τι μένει λοιπόν στο δύστυχο δημοσιογράφο; Μα να εκμεταλλευτεί το δώρο που του ήλθε εξ ουρανού: να αποδεχτεί δημόσια την υποτιθέμενη ομοφυλοφιλία του και να σαρώσει τους μετρητές τηλεθέασης με τη νέα του εκπομπή.


Το «Ροζ Ολοταχώς» είναι μια ταινία που δικαιούται να χαρακτηριστεί «τηλεοπτική». Οι λόγοι για αυτό δεν άπτονται της αισθητικής -τι θα πει, άλλωστε, επί της ουσίας «τηλεοπτική» και τι «κινηματογραφική» αισθητική;- αλλά είναι διαφορετικής φύσης.
Κατ’ αρχάς, η υπόθεση περιστρέφεται αποκλειστικά γύρω από την ελληνική τηλεοπτική πραγματικότητα ή, τέλος πάντων, γύρω από εκείνο που η τηλεόραση προσπαθεί να πλασάρει ως ελληνική πραγματικότητα.


Έπειτα, ενώ το «Ροζ Ολοταχώς» θα βλεπόταν ευχάριστα από κάποιον που θα ήταν ξάπλα στον καναπέ και με το τηλεκοντρόλ στο χέρι, το να πάει κανείς στο σινεμά και να πληρώσει δύο χιλιάρικα -τη στιγμή, μάλιστα, που παίζονται στις αίθουσες μερικές πολύ καλές ταινίες οι οποίες δεν αναπαράγουν την τηλεοπτική πραγματικότητα- μοιάζει να είναι κίνηση τουλάχιστον λανθασμένη.


Τέλος, εάν η ταινία προβαλλόταν μόνο στην τηλεόραση, οι παραγωγοί και ο σκηνοθέτης δεν θα χρειάζονταν να καταφύγουν στην εκνευριστικά «κραχτή» γκρίζα διαφήμιση. Θα φρόντιζαν για αυτό οι υπεύθυνοι του καναλιού, διακόπτοντας σε τακτά χρονικά διαστήματα τη ροή, για να προβληθούν κανονικές, ολόλευκες διαφημίσεις.
Το σενάριο των Χάρη Ρώμα και Αννας Χατζησοφιά έχει να παρουσιάσει ουκ ολίγες ανατροπές, αλλά μάλλον αποτυγχάνει στις δύο βασικές επιδιώξεις του: να προκαλέσει γέλιο και να κριτικάρει την ελληνική κοινωνία, που επιβραβεύει τους αριβίστες και πάσχει από αχαλίνωτη ομοφοβία.


Ο σκηνοθέτης Δημήτρης Γιατζουτζάκης, που στο παρελθόν είχε δώσει δείγμα του ταλέντου του με την πολύ ενδιαφέρουσα «Φανουρόπιτα» αλλά και με το «Μη μου Απτου», φέρει αξιοπρεπώς εις πέρας τη δουλειά του και κρατά το ενδιαφέρον του (τηλε)θεατή αμείωτο μέχρι το τέλος.

Ο Χάρης Ρώμας, που έχει τυποποιήσει τον εαυτό του σε ρόλους αδίστακτων αλλά και ηλίθιων τύπων («Οι Μεν και οι Δεν», «Ο Κακός Βεζύρης»), υποδύεται το δημοσιογράφο Γαρουφάλλου, ο πάντα καλός σε κωμικούς ρόλους Φίλιππος Σοφιανός τον υπουργό Χαραμή και η Ναταλία Δραγούμη τη σύζυγο του πρώτου και ερωμένη του δεύτερου.


Γιώργος Παναγιωτάκης

Δείτε το σχετικό αφιέρωμα

Only in

Με 30 υπογραφές και σεβασμό στα όργανα η υποψηφιότητα Κασσελάκη – Κλειδώνει ο Φάμελλος για τους «100», ρυθμιστής ο Πολάκης στην ΚΕ

Η Πολιτική Γραμματεία εισηγείται να ισχύσουν οι ίδιοι όροι με τις κάλπες που στήθηκαν πριν ένα χρόνο, δηλαδή συλλογή 30 υπογραφών από μέλη της ΚΕ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024