Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ρόμπιν Ράιτ: Η Πρώτη Κυρία του House of Cards μιλά στο in.gr

Ρόμπιν Ράιτ: Η Πρώτη Κυρία του House of Cards μιλά στο in.gr

Η Ρόμπιν Ράιτ δεν έχει καμία σχέση με την Κλαιρ Άντεργουντ, την Πρώτη Κυρία και σύζυγο του προέδρου των ΗΠΑ Φρανκ Άντεργουντ στη σειρά του Netflix, «House of Cards». Γελά συχνά και είναι υπερβολικά ευγενική, με μία ευγένεια που την κάνει να μοιάζει προσιτή. Το in.gr μίλησε στην υπέροχη ηθοποιό με αφορμή την προβολή της 4ης σεζόν του House of Cards (που κάνει πρεμιέρα τα μεσάνυχτα της Παρασκευής σε ειδικό κανάλι του OTE TV).

Αγγελική Στελλάκη

Η Ρόμπιν Ράιτ δεν έχει καμία σχέση με την Κλαιρ Άντεργουντ, την Πρώτη Κυρία και σύζυγο του προέδρου των ΗΠΑ Φρανκ Άντεργουντ στη σειρά του Netflix, «House of Cards». Γελά συχνά και είναι υπερβολικά ευγενική, με μία ευγένεια που την κάνει να μοιάζει προσιτή.

Δεν μοιάζει ούτε στον τρόπο που ντύνεται. Τουλάχιστον έτσι μας λέει στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε μαζί της, σημειώνοντας ότι αντίθετα με τα ταγέρ και τα φορέματα που φοράει η Κλαιρ, εκείνη ντύνεται με τζιν, μπότες μοτοσικλετιστών και δερμάτινο σακάκι.

Το in.gr μίλησε στην υπέροχη ηθοποιό με αφορμή την προβολή της 4ης σεζόν του «House of Cards» (που κάνει πρεμιέρα τα μεσάνυχτα της Παρασκευής σε ειδικό κανάλι του OTE TV).

Η ψυχρότητα της Κλαιρ Άντεργουντ, αλλά και η δύναμή της, το πώς στέκεται ισάξια δίπλα στον σύζυγό της Φράνσις -που τον ερμηνεύει ο Κέβιν Σπέισι- έχουν κάνει την Ρόμπιν Ράιτ ιδιαίτερα αγαπητή στους θεατές. Πρόκειται για ένα από τα αγαπημένα τηλεοπτικά ζευγάρια: εκείνος αριβίστας και επιθετικός, εκείνη φιλόδοξη και ήρεμη.

«(Η Κλαιρ) είναι η καλύτερη και από τα δύο φύλα. Είναι σαν να έχεις δύο άνδρες σε ένα δωμάτιο και μία γυναίκα. Και το να είσαι ένα alpha θηλυκό ή ένα alpha αρσενικό –που νομίζω πως και ο Φράνσις και η Κλαιρ είναι- απαιτεί και προκαλεί κάποιες πολύ ενδιαφέρουσες συγκρούσεις και όμορφες δυναμικές» σημειώνει η γνωστή ηθοποιός.

Ερωτηθείσα για το πώς η σειρά εμπνέεται από την περιρρέουσα πολιτική κατάσταση, η ηθοποιός αναφέρει: «Δεν νομίζω ότι κανείς από εμάς θα μάθει ποτέ την αλήθεια για το πώς είναι τα πράγματα στο ανώτερο επίπεδο διακυβέρνησης. Μερικές φορές παρεμβαίνει το κάρμα και οι Αμερικανοί ή οι Βρετανοί ή οι Ευρωπαίοι καταλήγουν να μαθαίνουν «τι συνέβαινε πίσω από το σιδηρούν παραπέτασμα». Αλλά δεν πιστεύω ότι κανείς από εμάς ξέρει πραγματικά τι γίνεται. Όσον αφορά τη σειρά έχουμε το ελεύθερο να δημιουργήσουμε οτιδήποτε θέλουμε, όσο γελοίο ή αδύνατο και αν ακούγεται».

Όταν η κουβέντα έρχεται στην άνοδο του Ρεπουμπλικάνου υποψήφιου Ντόναλντ Τραμπ, η Ρόμπιν Ράιτ προσέχει τα λόγια της, κάνοντας, όμως ξεκάθαρο το μήνυμά της: «Η πραγματικότητα είναι πιο παράξενη και από τη μυθοπλασία. Εμείς γυρίζουμε ένα πολιτικό δράμα και πρόκειται για μυθοπλασία, αλλά βλέπει κανείς τι υπάρχει εκεί έξω…»

Είναι γνωστό ότι αρκετοί πολιτικοί παρακολουθούν το House of Cards, ανάμεσά τους και ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα. Θυμάται κάποιο σχόλιο πολιτικού για τη σειρά; «Υπάρχει ένα αστείο περιστατικό που μου έχει συμβεί με έναν πολιτικό. Επρόκειτο για έναν πολύ γνωστό πολιτικό και καθόμουν δίπλα του ένα βράδυ, μετά την προβολή της πρώτης σεζόν. Μου είπε: «Λατρεύω τη σειρά, είναι εξαιρετική. Η σύζυγός μου και εγώ βλέπαμε το ένα επεισόδιο μετά το άλλο το πρώτο βράδυ που κυκλοφόρησε». Εγώ τον ρώτησα πόσο ακριβής είναι ο κόσμος που έχουμε δημιουργήσει. Ο πολιτικός μου απάντησε: «Περίπου 99%» και εγώ σκέφτηκα ότι το 1% που θα ήταν ανακριβές θα ήταν ότι (οι πολιτικοί) δεν θα έβαζαν κάποιον να σκοτώσει έναν δημοσιογράφο, δεν θα έριχναν έναν δημοσιογράφο μπροστά από τρένο. Εκείνος είπε: «Το 1% που έμοιαζε λίγο ανακριβές ήταν ότι δεν θα κατάφερνες ποτέ να πετύχεις να ψηφιστεί τόσο γρήγορα ένα νομοσχέδιο για την Παιδεία»».

Πόσο δύσκολο είναι να ερμηνεύει έναν χαρακτήρα σαν εκείνον της Κλαιρ Άντεργουντ;

«Πλέον μπορώ να ερμηνεύσω την Κλαιρ και στον ύπνο μου» απαντά. «Στην αρχή ήταν πιο δύσκολα τα πράγματα. Είμαι άνθρωπος που χρειάζεται κάτι απτό που να αντιπροσωπεύει αυτό που θέλω να μεταφέρω στην οθόνη. Στην αρχή της σειράς μού πήρε πολύ χρόνο για να το βρω. Έβλεπα ντοκιμαντέρ όπως το Planet Earth και θυμάμαι ότι είδα τον αμερικανικό αετό σε ένα από αυτά. Και σκέφτηκα: «Αυτό είναι, αυτή είναι η Κλαιρ, ο αμερικάνικος αετός». Αιωρείται πάνω από το θήραμά της και τους αγαπημένους της με τόση αρχοντιά και στωικότητα και ήρεμη δύναμη. Αυτό που έκανα ήταν να ακολουθήσω τα ίχνη αυτού του πτηνού (που θεωρούσα ότι έμοιαζε με την Κλαιρ). Επέλεξα κάτι πιο σωματικό και όχι να πάω στην Ουάσινγκτον και να κάνω έρευνα για την πολιτική κατάσταση» σημειώνει.

Στην τέταρτη σεζόν βρίσκουμε το ζευγάρι Κλαιρ και Φράνσις Άντεργουντ σε μία δύσκολη στιγμή της σχέσης τους. Η Κλαιρ διαπιστώνει ότι ο Φράνσις προωθεί μόνο τις δικές του φιλοδοξίες και ότι δεν διστάζει να θυσιάσει τα δικά της όνειρα για μία πολιτική καριέρα και αυτό είναι κάτι που η Κλαιρ δεν συγχωρεί πολύ εύκολα.

«Αυτό που είναι τόσο υπέροχο με αυτούς τους δύο, είναι το γεγονός ότι είναι μία ομάδα. Εάν τα πήγαιναν πάντοτε καλά ή έκαναν πάντα αυτό που ήταν σωστό ο ένας για τον άλλο, τότε η σειρά δεν θα ήταν πολύ ενδιαφέρουσα. Είναι ενδιαφέρουσα η φόρμουλα του ποια είναι η Κλαιρ για τον Φράνσις και το αντίθετο –ποιος είναι ο Φράνσις για την Κλαιρ. Τρέφονται ο ένας από τον άλλο, γίνονται πιο ισχυροί ο ένας εξαιτίας του άλλου και προστατεύουν ο ένας τον άλλον. Και αν ένας από τους δύο παραβιάσει αυτή τη συμφωνία, τότε θα πληρώσει ακριβά» σημειώνει η Ρόμπιν Ράιτ.

«Είναι σίγουρο ότι θα μισήσουν ο ένας τον άλλο επειδή ο ένας ασκεί έλεγχο πάνω στον άλλο. Αλλά πιστεύω ότι υπάρχει βαθιά αγάπη και σεβασμός ανάμεσα στους δύο αυτούς χαρακτήρες» προσθέτει.

Στη νέα σεζόν προστίθενται αρκετοί νέοι χαρακτήρες. Η Έλεν Μπέρστιν ερμηνεύει την μητέρα της Κλαιρ Άντεργουντ, ενώ η Νεβ Κάμπελ αναλαμβάνει τον ρόλο μιας δικηγόρου που θα ασχοληθεί με την προεκλογική εκστρατεία των Αντεργουντ.

«Πρέπει να είναι τρομακτικό, νομίζω, να έρχεται κάποιος σε μία σειρά που είναι τόσο γνωστή και να δουλεύει μαζί μας για επτά μήνες τον χρόνο, κάθε μέρα» λέει η Ρόμπιν Ράιτ, αναφερόμενη στα νέα μέλη του καστ. «Είναι πολύ επαγγελματίες ηθοποιοί και κατάφεραν να ακολουθήσουν τον ρυθμό. Με εντυπωσίασαν. Οι νέοι χαρακτήρες φέρνουν μία νέα δυναμική στη σειρά, η οποία είναι απαραίτητη. Πώς θα την κάνουμε ενδιαφέρουσα; Ποιον χαρακτήρα πρέπει να φέρουμε για να δημιουργήσουμε νέες συγκρούσεις; Πρέπει συνεχώς να βρίσκεις νέες ιδέες, διαφορετικά θα καταλήξεις να ανακυκλώνεις τις ίδιες και τις ίδιες ιδέες» σημειώνει η ηθοποιός.

Η Ρόμπιν Ράιτ δεν έχει πολλά να πει για το πώς θα είναι η συνέχεια της σειράς. «Πρέπει να δείτε για να μάθετε» τονίζει. Αυτό που λέει, πάντως, είναι ότι τα γυρίσματα της 5ης σεζόν θα ξεκινήσουν μέσα στο έτος και ότι μετά την αποχώρηση του showrunner της σειράς, Μπο Γουίλιμον μετά την 4η σεζόν, οι νέοι showrunner είναι σεναριογράφοι που εργάζονται εδώ και καιρό στο «House of Cards».

Σε πρόσφατη συνέντευξή της, η Ρόμπιν Ράιτ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο ακόμα και να εγκαταλείψει την καριέρα της υποκριτικής, προκειμένου να ασχοληθεί πλήρως με τη σκηνοθεσία, το καινούριο της πάθος (μέχρι τότε βέβαια θα τη δούμε στο «Wonder Woman»). Έχει σκηνοθετήσει ήδη αρκετά επεισόδια του «House of Cards» και δεν κρύβει τον ενθουσιασμό της για αυτό. «Οι παραγωγοί της σειράς με ρώτησαν στη διάρκεια της δεύτερης σεζόν εάν θα με ενδιάφερε να σκηνοθετήσω. Πιθανότατα επειδή με είδαν να μιλάω συνέχεια με τους σκηνοθέτες. Μου άνοιξαν μια πόρτα και από τότε συνέχεια μαθαίνω πράγματα. Ήταν ένα τεράστιο σχολείο για μένα το να σκηνοθετώ επεισόδια της σειράς, έμαθα περισσότερα πράγματα από το εάν πήγαινα σε μία σχολή σκηνοθεσίας» λέει.

Εξαιρετική ηθοποιός (για τον ρόλο της Κλαιρ έχει κερδίσει Χρυσή Σφαίρα ερμηνείας), φιλόδοξη σκηνοθέτις, εντυπωσιακή γυναίκα και… υπερήφανη μαμά.

Μιλώντας για την κόρη της Ντίλαν Πεν (καρπός του γάμου της με τον Σον Πεν, ενός γάμου που ακολούθησε ένα πολυσυζητημένο διαζύγιο), η φωνή της γλυκαίνει ακόμα περισσότερο: «Είναι πολύ γλυκιά και τα καταφέρνει πολύ καλά ως μοντέλο. Είναι ένας τόσο όμορφος άνθρωπος».

Πραγματικά. Στιγμές σαν αυτές η Ρόμπιν Ράιτ δεν έχει καμία σχέση με την Κλαιρ Άντεργουντ.

* Ο 4ος κύκλος του «House of Cards» έρχεται από τονOTE TV και θα αρχίσει να προβάλλεται στο νέο κανάλιOTE Cinema House of Cards, σε πρώτη προβολή και αμέσως μετά την Αμερική, ταμεσάνυχτα της Παρασκευής. Ο νέος κύκλος θα προβληθεί (με ελληνικούς υπότιτλους) και δεύτερη συνεχόμενη φορά, τοΣάββατο 5 Μαρτίουαπό τις13.00. Όλα τα επεισόδια θα παιχτούνback2backκαι με ελληνικούς υπότιτλους. Στη συνέχεια, στο ειδικό κανάλι θα προβάλλονται ξανά (μέχρι αργά το βράδυ της Καθαράς Δευτέρας, 14 Μαρτίου) όλοι οι κύκλοι του House of Cards στη σειρά (1ος, 2ος, 3ος, 4ος κύκλος). H σειρά θα διατίθεται στην Ελλάδα και μέσω της συνδρομητικής υπηρεσίας Netflix.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024