Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Παράσταση «βουνό» με ελεύθερη είσοδο από βρετανίδα χορογράφο

Παράσταση «βουνό» με ελεύθερη είσοδο από βρετανίδα χορογράφο

Επιμέλεια: Ελισάβετ Σταμοπούλου Μουσική, εικαστικά και χορός. Τρία καλλιτεχνικά είδη συναντώνται και δημιουργούν την παράσταση A Mountain of Black Stones, που μπορεί να περιγραφεί ως σωματική περφόρμανς η οποία στηρίζεται στην αλληλεπίδρασή γλυπτού, σωματικής κίνησης και ήχου. Το έργο της χορογράφου Νικόλ Βίβιαν Γουάτσον παρουσιάζουν στις 12 και 13 Φεβρουαρίου στον Βοτανικό η καλλιτεχνική κολλεκτίβα […]

Επιμέλεια: Ελισάβετ Σταμοπούλου

Μουσική, εικαστικά και χορός. Τρία καλλιτεχνικά είδη συναντώνται και δημιουργούν την παράσταση A Mountain of Black Stones, που μπορεί να περιγραφεί ως σωματική περφόρμανς η οποία στηρίζεται στην αλληλεπίδρασή γλυπτού, σωματικής κίνησης και ήχου. Το έργο της χορογράφου Νικόλ Βίβιαν Γουάτσον παρουσιάζουν στις 12 και 13 Φεβρουαρίου στον Βοτανικό η καλλιτεχνική κολλεκτίβα Surface Αrea Dance Theatre (UK) και το BETON7.

Με τη χορογράφο θα συνεργαστούν ο εικαστικός Γιώργος Μαραζιώτης και ο μουσικό Klunks. Το περιβάλλον της περφόρμανς κυριαρχείται από μια μεγάλη ποσότητα άνθρακα, τοποθετημένου στο κέντρο. Θαμμένα μέσα στο γλυπτό βρίσκονται τέσσερα ηχεία που μεταδίδουν μια μουσική σύνθεση , που αποτελείται από ήχους, γήινους και συνθετικούς, αποσυνδεδεμένους από το φυσικό περιβάλλον της γκαλερί.

Πρόθεση της παράστασης είναι να διευκολύνει τον θεατή να βυθιστεί σε ένα περιβάλλον, στο οποίο η προσοχή «θολώνεται», προκαλώντας μια υπαρξιακή κατάσταση η οποία κινείται μεταξύ του σαρκικού, του υλικού και του αισθηματικού.

Η Νικόλ Βίβιαν Γουάτσον κατάγεται από τη βόρεια Αγγλία. Η φιλανθρωπία βρίσκεται στο επίκεντρο της δραστηριότητάς της αφού το 2007 ίδρυσε τη μη κερδοσκοπική καλλιτεχνική κολλεκτίβα Surface Area που απευθύνεται σε άτομα που έχουν χάσει την ακοή τους και ανεβάζει παραστάσεις σε συνεργασία με σημαντικούς καλλιτέχνες.

Η πρωτοβουλία της Γουάτσον στέφθηκε με επιτυχία, καθώς για το εγχείρημά της Surface Area απέσπασε διακρίσεις από τις οργανώσεις The Princes Trust και Arts Council England. Ως την εποχή εκείνη η χορογράφος ήταν το νεότερο ιδρυτικό στέλεχος ενός CIC στη Βόρεια Αγγλία.

Πληροφορίες
BETON7, Πύδνας 7, Αθήνα, Βοτανικός
12 και 13 Φεβρουαρίου 2016
Έναρξη: 20:30
Είσοδος ελεύθερη

*Με την ευγενική υποστήριξη της Πρεσβείας της Νορβηγίας της Αθήνας και του Νορβηγικού Ινστιτούτου Αθηνών.

entertainment.in.gr

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024