Κυριακή 05 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
12 κωμωδίες που δεν πρέπει να χάσετε!

12 κωμωδίες που δεν πρέπει να χάσετε!

Επειδή το γέλιο είναι το καλύτερο φάρμακο και αυξάνει τη μακροζωία μέρες γιορτινές που είναι επιλέξαμε και προτείνουμε καινούριες παραγωγές που ήδη σημειώνουν επιτυχία αλλά και παλαιότερες που συνεχίζουν να γεμίζουν αίθουσες. Η επίκαιρη και ολοκαίνουργια κωμωδία της Δήμητρας Παπαδοπούλου «Μάνα θα πάω στο Hollywood» σε σκηνοθεσία Φωκά Ευαγγελινού και Δήμητρας Παπαδοπούλου, μας θυμίζει ότι […]

Επειδή το γέλιο είναι το καλύτερο φάρμακο και αυξάνει τη μακροζωία μέρες γιορτινές που είναι επιλέξαμε και προτείνουμε καινούριες παραγωγές που ήδη σημειώνουν επιτυχία αλλά και παλαιότερες που συνεχίζουν να γεμίζουν αίθουσες.


Η επίκαιρη και ολοκαίνουργια κωμωδία της Δήμητρας Παπαδοπούλου «Μάνα θα πάω στο Hollywood» σε σκηνοθεσία Φωκά Ευαγγελινού και Δήμητρας Παπαδοπούλου, μας θυμίζει ότι ακόμα και στα πιο δύσκολα ο Έλληνας ψάχνει να εφεύρει λύσεις για να επιβιώσει και να απογειωθεί. Στο Θέατρο Ιλίσια με τους Θανάσης Αλευράς, Κωνσταντίνα Μιχαήλ, Αντώνης Κρόμπας, Jerome Kaluta, Πέτρος Γεωργοπάλης, Στράτος Λύκος, Παναγιώτης Αλεξανδράκη και η Ελένη Ροδά.

Η Σοφία Φιλιππίδου σκηνοθετεί και πρωταγωνιστεί στις «Καρφίτσες στα γόνατα» που έγραψε η δημοσιογράφος και συγγραφέας Ρούλα Γεωργακοπούλου. Πρόκειται για δύο σουρεαλιστικά μονόπρακτα που παίζονται στο Από Μηχανής θέατρο σε μία ενιαία παράσταση. Το έργο επικεντρώνεται στον άνθρωπο, στην ποίηση, στη γυναίκα και στον άντρα, στα σύμβολα, στο παράλογο της ύπαρξης…στο όνειρο και κυρίως στο μεγάλο ζητούμενο: την επικοινωνία και την αγάπη».



«Για όνομα…»
τιτλοφορείται η σύγχρονη, γαλλική κωμωδία των Ματιέ Ντελαπόρτ και Αλεξάντρ Ντε Λα Πατελιέρ, που στη Γαλλία σημείωσε μεγάλη επιτυχία, και σκηνοθετεί ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης. Παίζεται στο Θέατρο Αλίκη με πρωταγωνιστές τους: Χρήστο Χατζηπαναγιώτου, Βίκυ Σταυροπούλου, Φάνη Μουρατίδη, Μαρία Κωνσταντάκη και Αντώνη Λουδάρο. Τη μετάφραση υπογράφει ο Θοδωρής Πετρόπουλος. Το έργο μεταφέρθηκε στον κινηματογράφο με πολύ μεγάλη επιτυχία. Στην Ελλάδα παίχτηκε με τον τίτλο «Για όλα φταίει το όνομά σου».

Την ώρα που η νεοελληνική ιστορία μάς παίζει την πιο μεγάλη ίσως φάρσα της μεταπολίτευσης, οι Θανάσης Παπαθανασίου – Μιχάλης Ρέππας ανεβάζουν στο Ακροπόλ την καυστική κωμωδία «Γαμπροί για πούλημα», με πρωταγωνιστές ήρωες που έχουν προτερήματα κι ελαττώματα, και με συμπεριφορές που αντανακλούν αυτές της εκάστοτε πολιτικής τους ηγεσίας.
Παίζουν: Αλέξανδρος Αντωνόπουλος, Νικολέτα Βλαβιανού, Σοφία Βογιατζάκη, Μάνος Ιωάννου, Κώστας Κόκλας, Αντιγόνη Νάκα, Νίκη Λάμη, Σπύρος Πούλης, Γιάννης Τσιμιτσέλης, Παρθένα Χοροζίδου.



Ο Λάκης Λαζόπουλος έκοψε, έραψε και προσάρμοσε στα ελληνικά δεδομένα την κινηματογραφική επιτυχία της γαλλικής ταινίας «Θεέ μου, τι σου κάναμε;» που παίζεται στο Θέατρο Γκλόρια με πρωταγωνιστή τον ίδιο και τη Μαρία Καβογιάννη.
Μαζί τους οι: Τζένη Θεωνά, Νίκος Γκέλια, Kenny Moses Adetu, Ελεάνα Στραβοδήμου, Ισιδώρα Δωροπούλου, Μάγια Ανδρέου, Chalil Alizada, Κουέι Φανκ Γιανγκ, Κωνσταντίνος Καλαγκμπόρ, Νάταλι Ερνέστα.
Γνωρίζοντας πολύ καλά τον μέσο Έλληνα του σήμερα, ο ταλαντούχος σκηνοθέτης-συγγραφέας-ηθοποιός αναδεύει για μια ακόμη φορά τον «ψυχισμό της φυλής», αναδεικνύοντας τις καλά κρυμμένες αλήθειες, τα κοινά μυστικά και τα ακατάληπτα ψεύδη που διαμορφώνουν τα αντανακλαστικά της συμπεριφοράς μας απέναντι σε ένα τόσο σημερινό και τόσο ιδιότυπο ζήτημα, όπως αυτό της πολυπολιτισμικότητας και της ανάγκης συμβίωσης με τον «άλλον».



«Όλα για την Ελίζα» είναι ο τίτλος της ρομαντικής κωμωδίας που έγραψε η Μαρία Κυριακάκη και σκηνοθετεί ο Μάνος Αντωνίου η οποία επικεντρώνεται στο θέατρο, τις αυταπάτες αλλά και τις επιθυμίες που δημιουργεί και παίζεται στο Λύχνο Τέχνης & Πολιτισμού με τους: Μάνο Αντωνίου, Μάκη Αρβανιτάκη, Μπάμπη Βρακά, Τζίνα Δημητροπούλου, Ιορδάνη Καλέση.
Δυο γνήσιοι θεατράνθρωποι, πνιγμένοι στα χρέη, έχουν την ευκαιρία να ξελασπώσουν, στηρίζοντας τα θεατρικά σχέδια μιας τυχάρπαστης εκατομμυριούχου η οποία θέλει να γίνει πρωταγωνίστρια στο θέατρό τους. Θέατρο μέσα στο θέατρο, με γέλιο, συγκίνηση αλλά και πικρές αλήθειες για όλους μας.

«Το Σώσε» παρουσιάζει τον τρόπο που ανεβαίνει μία παράσταση από ένα θίασο μέτριων ηθοποιών. τι μπορεί να συμβεί πίσω από τη σκηνή και του χάους που προκύπτει από έναν δυσλειτουργικό θίασο ηθοποιών οι οποίοι προβάρουν και στη συνέχεια ανεβάζουν ένα έργο, ενώ, συγχρόνως, αφήνουν ανεξέλεγκτη την ατομική τους ιδιοσυγκρασία και βγάζουν στη φόρα τα προσωπικά τους, δημιουργώντας ίντριγκες εντός και εκτός σκηνής. Στο θέατρο Ζίνα με τους: Βλαδίμηρο Κυριακίδη, Μπέσυ Μάλφα, Γεράσιμο Σκιαδαρέση, Χριστίνα Τσάφου, Πάνο Σταθακόπουλο, Βάσω Γουλιελμάκη, Ντίνο Σπυρόπουλο, Άννα Μενενάκου,Γιώργο Κωνσταντίνου.

«Το κενό αυτοπροσώπως» γράφτηκε το Σεπτέμβριο του 2015 και μιλάει για την ήττα. Κεντρικό πρόσωπο μια διάσημη σχεδιάστρια μόδας που αποστρέφεται το μαύρο χρώμα. Ένας νευρωτικός -παραλίγο σκηνοθέτης- με ροπή στις αινιγματικές σχέσεις. Δίπλα τους, μια πρώην σύζυγος εκδότη εφημερίδας και δεξιοτέχνης του μουσακά κι ένας νεαρός με αδυναμία στις ιταλίδες τραγουδίστριες της δεκαετίας του ’60.
Στο Πόλη Θέατρο σε κείμενο του Άκη Δήμου, σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Ρήγου με τους: Δάνη Κατρανίδη, Παναγιώτα Βλαντή, Σίσσυ Τουμάση, Κωνσταντίνο Κουνέλλα.

Επιτυχημένες επαναλήψεις
Για τέταρτη συναπτή χρονιά συνεχίζεται η κωμωδία «Άντρες έτοιμοι για όλα» σε απόδοση και σκηνοθεσία Θανάση Παπαθανασίου και Μιχάλη Ρέππα. Η υπόθεση περιστρέφεται γύρω από μια αντροπαρέα, που δοκιμάζεται από πολλά οικονομικά προβλήματα. Η απελπισία οδηγεί έναν καφετζή, έναν ταξιτζή, έναν δημοτικό υπάλληλο, έναν φούρναρη και έναν σπουδαστή να γίνουν στρίπερ. Στο θέατρο Λαμπέτη με τους: Κώστας Αποστολάκης, Τόνυ Δημητρίου, Κώστας Ευριπιώτης, Νικολέττα Καρρά, Μαρία Κορινθίου, Μάνος Παπαγιάννης, Πηνελόπη Πλάκα, Πάρης Σκαρτσολιάς, Μαίρη Σταυρακέλλη, Μαρία Φιλίππου.



Η επιτυχημένη κωμωδία που πρωταγωνιστεί και σκηνοθετεί ο Σπύρος Παπαδόπουλος «Μου λες αλήθεια;» συνεχίζει παραστάσεις και φέτος για 3η χρονιά στο θέατρο Κάππα. Ένα έργο γραμμένο από τον πιο πετυχημένο σύγχρονο Γάλλο συγγραφέα Florian Zeiler με θέμα την απιστία. Μαζί με τον Σπύρο Παπαδόπουλο επί σκηνής οι: Τάκης Παπαματθαίου, Βάνα Ραμπότα, Νικολέτα Κοτσαηλίδου και ο κύριος με το σμόκιν, Στέλιος Πέτσος.

O Θανάσης Παπαθανασίου και ο Μιχάλης Ρέππας διασκεύασαν και σκηνοθετούν το έργο του Ρομπέρ Τομά -γνωστός από την επιτυχία «8 γυναίκες κατηγορούνται»- «Μάντεψε ποιος θα πεθάνει απόψε» που παίζεται για 3η χρονιά στο Θέατρο Δανδουλάκη.
Το έργο διαδραματίζεται στα μέσα της δεκαετίας του ’50 σε ένα ορεινό θέρετρο στη Γαλλία. H Κατρίν δηλώνει στην αστυνομία την εξαφάνιση του άντρα της. Μετά τρεις μέρες απουσίας του συζύγου έρχεται στο σπίτι της ο αστυνομικός επιθεωρητής να της ανακοινώσει ότι οι έρευνές του απέβησαν άκαρπες. Και τότε ξαφνικά έρχεται στο σπίτι ο εξαφανισμένος σύζυγος. Αλλά η Κατρίν δεν τον αναγνωρίζει…
Με τους: Κάτια Δανδουλάκη, Θάνος Καληώρας, Τάσος Κωστής, Τζόϋς Ευείδη, Ελένη Κρίτα, Παντελής Καναράκης


Η ξεκαρδιστική κωμωδία Τoc Toc «αγάπη ρε …» του Laurent Baffie σε σκηνοθεσία Κώστα Σπυρόπουλου, μετά την τεράστια επιτυχία που γνώρισε, παρουσιάζεται για τρίτη χρονιά στο Θέατρο Ήβη. Γιατί όπως λένε το γέλιο και η αγάπη, με ή χωρίς συνταγή γιατρού, είναι η καλύτερη ψυχοθεραπεία. Παίζουν: Κώστας Σπυρόπουλος, Ματθίλδη Μαγγίρα, Γιώργος Λέφας, Χριστίνα Θεοδωροπούλου, Κατερίνα Τσάβαλου, Ορφέας Παπαδόπουλος, Αναστασία Παντουση.

Επιμέλεια: Μαρία Παπουτσή

entertainment.in.gr

Sports in

Η Χιρόνα «καθάρισε» την Μπαρτσελόνα με ανατροπή και έστεψε και μαθηματικά τη Ρεάλ (4-2)

Η Χιρόνα αν και βρισκόταν πίσω στο σκορ στο ημίχρονο, τελικά έκανε την ανατροπή απέναντι στην Μπαρτσελόνα και πήρε το καταλανικό ντέρμπι (4-2).

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 05 Μαϊου 2024