Σάββατο 04 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Δημήτρης Καταλειφός vs Φιλαρέτης Κομνηνού στο «Χορό του Θανάτου»

Δημήτρης Καταλειφός vs Φιλαρέτης Κομνηνού στο «Χορό του Θανάτου»

Ελισάβετ Σταμοπούλου Ζουν φυλακισμένοι σε ένα γάμο. Το μίσος τούς ξεπερνά, η αγάπη μοιάζει με ανέκδοτο και ο θάνατος με ευχή. Στη σκληρή καθημερινότητα ενός ζευγαριού, που έχει συμπληρώσει 25 χρόνια έγγαμου βίου, βρίσκονται ο Δημήτρης Καταλειφός και η Φιλαρέτη Κομνηνού. Πρωταγωνιστούν στο «Χορό του Θανάτου» του Αυγούστου Στρίντμπεργκ που ανεβαίνει στο Θέατρο Εμπορικόν. Σε […]

Ελισάβετ Σταμοπούλου

Ζουν φυλακισμένοι σε ένα γάμο. Το μίσος τούς ξεπερνά, η αγάπη μοιάζει με ανέκδοτο και ο θάνατος με ευχή. Στη σκληρή καθημερινότητα ενός ζευγαριού, που έχει συμπληρώσει 25 χρόνια έγγαμου βίου, βρίσκονται ο Δημήτρης Καταλειφός και η Φιλαρέτη Κομνηνού. Πρωταγωνιστούν στο «Χορό του Θανάτου» του Αυγούστου Στρίντμπεργκ που ανεβαίνει στο Θέατρο Εμπορικόν.

Σε σκηνοθεσία Δημήτρη Καταλειφού και Ελένης Σκότη, η παράσταση έρχεται να μιλήσει για το Γολγοθά της συμβίωσης, τη φθορά του γάμου, αλλά και την πάλη ανάμεσα στα δύο φύλα. Με στοιχεία που θυμίζουν θέατρο του παραλόγου παρουσιάζει δύο ανθρώπους, που αρχικά θα μπορούσε να πει κανείς ότι μοιάζουν με τυπικό ζευγάρι, στην πορεία όμως τα πράγματα βγαίνουν εκτός ελέγχου.

Το ξεκίνημα δίνει την εντύπωση της ανιαρής και κουραστικής συζήτησης ανάμεσα σε δύο παντρεμένους που τους έχει εγκαταλείψει η φαντασία. Οι κλιμακώσεις έρχονται με την εξέλιξη της υπόθεσης.

Ο άνδρας και η γυναίκα, εχθροί και σύμμαχοι ταυτόχρονα στο μυστηριώδες σύμπαν που τους περιβάλλει, είναι καταδικασμένοι να συνυπάρχουν. Ζουν σε ένα απομακρυσμένο νησί σε μια ανθυγιεινή σχέση.

Η γυναίκα ελπίζει να πεθάνει ο σύζυγός της. Πιστεύει ότι της έχει στερήσει βασικές απολαύσεις της ζωής, μια καριέρα στο θέατρο και τα παιδιά της τα οποία έχει στρέψει εναντίον της.

Η βία στο γάμο, η έλλειψη σεβασμού και εκτίμησης συνθέτουν το προβληματικό παζλ. Το μεγαλύτερο πρόβλημα όμως είναι η παράνοια στην οποία έχει περιέλθει το αντρόγυνο. Φαίνεται να έχουν παραιτηθεί από τη ζωή και να έχουν δεχτεί αμαχητί τις συνέπειες του χρόνου. Ενδιαφέροντα δεν υπάρχουν, ούτε όνειρα. Η ζωή μοιάζει με φάρσα αλλά και τραγωδία. Όλα καταλήγουν στο σημείο εκκίνησης, στο αδιέξοδο, την απελπισία και το μίσος.

Ο Δημήτρης Καταλειφός με διάθεση αυτοσαρκασμού ενσαρκώνει το ρόλο του συζύγου. Η ειρωνεία στο βλέμμα και τη φωνή του καθηλώνουν. Συνεχώς θέτει προβληματισμούς για τη συμβίωση και το γάμο, ενώ με επιτυχία μπαίνει στο πετσί του κουρασμένου συζύγου.

Συνολικά, πρόκειται για μια παράσταση που με χιούμορ και δραματικότητα αναδεικνύει τις αμυχές της μακροχρόνιας συμβίωσης. Με κατανοητό τρόπο ο θεατής παρακολουθεί από την αρχή μέχρι το τέλος ένα ζευγάρι που «χορεύει» υπό τον ήχο του θανάτου.

Πληροφορίες

Τετάρτη, Κυριακή: 20:00
Πέμπτη, Παρασκευή: 21:00
Σάββατο: 18:00, 21:00

Θέατρο Εμπορικόν, Σαρρή 11, Ψυρρή

Συντελεστές:
Μετάφραση: Δήμος Κουβίδης
Σκηνοθεσία: Δημήτρης Καταλειφός , Ελένη Σκότη
Σκηνικό – κοστούμια: Μικαέλα Λιακατά
Μουσική: Σταύρος Γασπαράτος
Φωτισμοί: Κατερίνα Μαραγκουδάκη
Φωτογραφίες παράστασης: Νικόλας Κομίνης
Βοηθός σκηνοθέτη: Λάμπρος Γραμματικός

Πρωταγωνιστούν: Δημήτρης Καταλειφός, Φιλαρέτη Κομνηνού, Βασίλης Μπισμπίκης.

entertainment.in.gr

Sports in

Ολυμπιακός: Η «τρελή» πορεία, η πρόκληση και τα ελληνικά νιάτα

Το μέλλον χαμογελά πλατιά και υπόσχεται ακόμη περισσότερα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 04 Μαϊου 2024