Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τα πρώτα θεατρικά ραντεβού του χειμώνα

Τα πρώτα θεατρικά ραντεβού του χειμώνα

Επιμέλεια: Μαρία Παπουτσή Μετά την ολοκλήρωση των παραστάσεων που φιλοξενούνται στα φεστιβάλ της Αττικής τη σκυτάλη θα πάρουν οι θεατρικές σκηνές. Ήδη μέχρι αυτή τη στιγμή έχουν ανακοινωθεί αρκετές παραστάσεις που θα κάνουν πρεμιέρα τη νέα χειμερινή σεζόν. Εμείς τις εντοπίσαμε και σας τις παρουσιάζουμε για να πάρετε μια πρώτη γεύση για το τι θα […]

Επιμέλεια: Μαρία Παπουτσή

Μετά την ολοκλήρωση των παραστάσεων που φιλοξενούνται στα φεστιβάλ της Αττικής τη σκυτάλη θα πάρουν οι θεατρικές σκηνές. Ήδη μέχρι αυτή τη στιγμή έχουν ανακοινωθεί αρκετές παραστάσεις που θα κάνουν πρεμιέρα τη νέα χειμερινή σεζόν. Εμείς τις εντοπίσαμε και σας τις παρουσιάζουμε για να πάρετε μια πρώτη γεύση για το τι θα «παιχτεί» στις αθηναϊκές σκηνές μιας και απ’ ό,τι φαίνεται ο χειμώνας προμηνύεται πολύ πλούσιος.

Το μιούζικαλ «Billy Elliot» του Lee Hall σε μουσική Elton John και σκηνοθεσία Δημήτρη Λιγνάδη με πρωταγωνιστές τους Αιμίλιο Χειλάκη, Αθηνά Μαξίμου, Απόστολο Τότσικα κ.ά. θα ανέβει στη σκηνή του Παλλάς από τις 15 Οκτωβρίου. Μια παράσταση για όλη την οικογένεια που διαδραματίζεται στο Ηνωμένο Βασίλειο του 1984, όπου ένα αγόρι κυνηγάει τα όνειρά του…

Με την κωμωδία «Le Prénom» των Matthieu Delaporte και Alexandre de la Patellière σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Μαρκουλάκη θα εγκαινιάσει το θέατρο Αλίκη τη φετινή θεατρική σεζόν. Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους ο Χρήστος Χατζηπαναγιώτης, ο Γιώργος Πυρπασόπουλος, η Βίκυ Σταυροπούλου, η Δήμητρα Ματσούκα και ο Αντώνης Λουδάρος, θα μας δείξουν ότι η επιλογή ονόματος ενός παιδιού δεν είναι, τελικά, τόσο απλή υπόθεση!

Ο Σταμάτης Φασουλής σκηνοθετεί και πρωταγωνιστεί στη γαλλική μαύρη κωμωδία του Florian Zeller, «Le Pere» (Ο Πατέρας) στο θέατρο Δημήτρης Χορν. Το έργο έχει αποσπάσει τρία βραβεία Moliere, συμπεριλαμβανόμενο και το βραβείο καλύτερου έργου για το 2014.

Στις 20 Οκτωβρίου στο θέατρο Εμπορικόν ανεβαίνει το έργο του Αυγούστου Στρίντμπεργκ «Ο Χορός του Θανάτου». Ο Δημήτρης Καταλειφός συνυπογράφει τη σκηνοθεσία με την Ελένη Σκότη και πρωταγωνιστεί μαζί με τη Φιλαρέτη Κομνηνού και τον Βασίλη Μπισμπίκη.

«Πιο λάθος πεθαίνεις!»
τιτλοφορείται η τρομερή κωμωδία των Henry Lewis, Jonathan Sayer, Henry Shields που κέρδισε το βραβείο Olivier 2015 στην κατηγορία της καλύτερης σύγχρονης κωμωδίας που καταφθάνει στο θέατρο Αποθήκη τον Οκτώβριο σε σκηνοθεσία Βασίλη Μυριανθόπουλου.

Τη διαχρονική πολιτική κωμωδία «Δάφνες και Πικροδάφνες» θα ανεβάσει ο Πέτρος Φιλιππίδης στο θέατρο Μουσούρη έχοντας στο πλευρό του τον Γιώργο Κιμούλη, καθώς και έναν από τους σημαντικότερους ηθοποιούς και σκηνοθέτες, τον συνιδρυτή του θεάτρου Στοά, Θανάση Παπαγεωργίου αλλά και τον ηθοποιό της νέας γενιάς Πυγμαλίωνα Δαδακαρίδη.

Ο Βασίλης Κατσικονούρης δέκα χρόνια μετά το «Γάλα» έρχεται στις 14 Οκτωβρίου στη σκηνή του Εθνικού Θεάτρου με το ολοκαίνουριο έργο του «Το Καγκουρό» αλλά και με τη σφραγίδα ενός σκηνοθέτη της νέας γενιάς δημιουργών του Δημήτρη Μυλωνά.
Στο ίδιο θέατρο ο Γιώργος Μιχαλακόπουλος θα πρωταγωνιστήσει στο «Γαλιλαίο», ένα από τα σημαντικότερα έργα του Μπρεχτ, σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου που θα ανέβειο στις 4 Νοεμβρίου.

Η περίφημη κωμωδία του Μολιέρου «Ο Αρχοντοχωριάτης» σηκώνει αυλαία στις 8 Οκτωβρίου στο Θέατρο Βρετάνια με τον Γιάννη Μπέζο να σκηνοθετεί και να ερμηνεύει τον απολαυστικό ρόλο του Ιορδάνη. Μαζί του η Άννα- Μαρία Παπαχαραλάμπους, ο Τάσος Γιαννόπουλος, ο Κώστας Φλωκατούλας, ο Δημήτρης Κανέλλος κ.ά.

«Ιώβ» θα ντυθεί ο Θανάσης Τσαλταμπάσης σε ένα ρόλο αποκάλυψη από τα μέσα Οκτωβρίου στο «Ιλίσια-Βολανάκης». Το έργο, βασισμένο σε επιλεγμένα κείμενα της Παλαιάς Διαθήκης, καθώς και σε κείμενα που αφορούν στην ιστορία του Ιώβ από την παγκόσμια λογοτεχνία και ποίηση, ανεβαίνει σε σκηνοθεσία του ανατρεπτικού Τσέζαρις Γκραουζίνις.

Το αριστούργημα της παγκόσμιας λογοτεχνίας, «Έγκλημα και Τιμωρία» του Φίοντορ Ντοστογιέφσκι ανεβαίνει από τον Οκτώβριο στο θέατρο Άνεσις σε σκηνοθεσία του γεωργιανού σκηνοθέτη και αναμορφωτή του θεάτρου του τόπου του, Λεβάν Τσουλάτζε και πρωταγωνιστές τον Ιεροκλή Μιχαηλίδη στο ρόλο του Ανακριτή και τη Θάλεια Ματίκα στο ρόλο της Σόνιας.

Μια τολμηρή απόπειρα παρουσίασης του φιλοσοφικού έργου, σε δραματική μορφή, του Νίκου Καζαντζάκη «Ασκητική» σε σκηνοθεσία Πάνου Αγγελόπουλου, θα δούμε στο Τζένη Καρέζη με πρωταγωνιστές τον Νικήτα Τσακίρογλου και την Κατερίνα Διδασκάλου.

Ο Θοδωρής Αθερίδης επανέρχεται με το ιδιαίτερο συγγραφικό στιλ του στο θέατρο Μικρό Παλλάς με νέο έργο. Προς το παρόν δεν έχει ανακοινωθεί ο τίτλος του αλλά στο πλευρό θα έχει την Πέμυ Ζούνη και τη Ρένια Λουιζίδου.

Το διασημότερο και διασκεδαστικότερο μιούζικαλ «Mamma Mia!» έρχεται τον Οκτώβριο σε Αθήνα -Θέατρο Badminton (8 – 18 Οκτωβρίου) και Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης (21/10 – 1/11).

entertainment.in.gr

Sports in

«Με ένα όνειρο...» - Μυθική υποδοχή των νικητών, σε έκσταση οι φίλοι του Ολυμπιακού

Στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος βρίσκεται το in μαζί με τους φιλάθλους του Ολυμπιακού που πήγαν να υποδεχθούν την αποστολή που τους έστειλε στον έβδομο ουρανό

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024