Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
«Θέλω μια χώρα»: Προβληματισμοί για κάθε Έλληνα με Ρένη Πιττακή

«Θέλω μια χώρα»: Προβληματισμοί για κάθε Έλληνα με Ρένη Πιττακή

Ελισάβετ Σταμοπούλου «Θέλω μια χώρα», είναι το επιτακτικό αίτημα που προτάσσει πλήθος καλλιτεχνών πάνω στη σκηνή της Πειραιώς 260 στις 30 και 31 Ιουλίου, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών. Στο σανίδι «ανεβαίνει» ένα κείμενο επιθυμιών για την Ελλάδα με την υπογραφή του Ανδρέα Φλουράκη και τη σκηνοθεσία να ανήκει στη Μαριάννα Κάλμπαρη. Χωρίς πλοκή αμφισβητεί […]

Ελισάβετ Σταμοπούλου

«Θέλω μια χώρα», είναι το επιτακτικό αίτημα που προτάσσει πλήθος καλλιτεχνών πάνω στη σκηνή της Πειραιώς 260 στις 30 και 31 Ιουλίου, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών. Στο σανίδι «ανεβαίνει» ένα κείμενο επιθυμιών για την Ελλάδα με την υπογραφή του Ανδρέα Φλουράκη και τη σκηνοθεσία να ανήκει στη Μαριάννα Κάλμπαρη.

Χωρίς πλοκή αμφισβητεί τη θεατρική δομή προσπαθώντας, όπως τονίζει ο συγγραφέας του, να «καλύψει δραματικά το κενό ανάμεσα στο »έχω» και το »θέλω» μια χώρα».

Το έργο ανέβηκε για πρώτη φορά στο Λονδίνο με τρεις ηθοποιούς, και γράφτηκε το 2013. «Για μας οι ήρωες είναι η νέα γενιά των Ελλήνων. Θέλουμε τη νέα γενιά ως πλήθος. Να δούμε τι σκέφτεται η πλειοψηφία, τι συμβαίνει όταν το προσωπικό σβήνει στο συλλογικό», αναφέρει η Μαριάννα Κάλμπαρη στο in.gr για την παράσταση στην οποία συμμετέχουν απόφοιτοι της σχολής Θεάτρου Τέχνης, αλλά και η Ρένη Πιττακή.

«Συμμετέχει η Ρένη Πιττακή σε ένα ρόλο που είναι έκπληξη για το τι φέρει η ίδια απέναντι σε αυτό το πλήθος της νέα γενιάς», σημειώνει η σκηνοθέτις, και επισημαίνει ότι ερασιτέχνες έλληνες και ξένοι ηθοποιοί καταθέτουν τις μαρτυρίες τους για το πώς αντιλαμβάνονται την Ελλάδα.

Πρόκειται για ένα έργο που η συμμετοχή πάνω στο σανίδι θα είναι μεγάλη. «Μπορεί να παιχτεί με τρία αλλά και με 1000 άτομα», δηλώνει η κ. Κάλμπαρη, και προσθέτει:

«Ο θεατής θα ακούσει ανθρώπους που ψάχνουν ποια είναι η χώρα και εάν υπάρχει χώρος σε αυτή. Μέσα από μια διαδρομή θα εξετάσουν εάν πρέπει να την αφήσουν. Φέρνουμε πολύ κόσμο, το κοινό θα ακούσει φράσεις που σίγουρα έχει ακούσει και πει, όπως και προβληματισμούς».

Σκηνοθετώντας ένα επίκαιρο έργο που μιλά στο εσωτερικό κάθε ατόμου διαθέτοντας καθολική χροιά, αναφέρει ότι η παράσταση ενέχει αισιοδοξία και απαισιοδοξία. Η κ. Κάλμπαρη ερχόμενη σε επαφή με τη νέα γενιά ηθοποιών, κάνει λόγο για μια γενιά «που αισθάνεται χαμένη και αδικημένη. Υπάρχει εντονο το στοιχείο της ματαιότητας».

»Βλέπω παιδιά με βάθος και είναι πολύ σημαντικό να βρεις αυτό που σου αρέσει και να σου δίνει δύναμη. Την ορμή που έχεις ως νέος πρέπει να την αξιοποιήσεις, να δώσεις τη μάχη σου», συνεχίζει.

Πληροφορίες
Πειραιώς 260, Κτίριο Δ
30-31 Ιουλίου 2015
21:00

Διάρκεια
80′-90′

Τιμές εισιτηρίων
20€
15€ (μειωμένο)
10€ (φοιτητικό, άνω 65)
5€ (άνεργοι, ΑΜΕΑ)

Συντελεστές παράστασης
Κείμενο: Ανδρέας Φλουράκης
Σκηνοθεσία: Μαριάννα Κάλμπαρη
Δραματολόγος παράστασης: Έλενα Τριανταφυλλοπούλου
Σκηνικά-κοστούμια: Κωνσταντίνος Ζαμάνης
Μουσική: Χαράλαμπος Γωγιός
Χορογραφία: Μαρίζα Τσίγκα
Φωτισμοί: Στέλλα Κάλτσου
Βοηθός σκηνοθέτη: Κατερίνα Γεωργουδάκη
Οργάνωση παραγωγής: Γεράσιμος Σκαφίδας
Φωτογραφίες: Μυρτώ Αποστολίδου

Πρωταγωνιστούν:

Η Ρένη Πιττακή και οι απόφοιτοι και μαθητές της Δραματικής Σχολής του Θέατρου Τέχνης Καρόλου Κουν:

Απόφοιτοι: Νίκος Βαρέλλας, Σελήνα Διαμαντοπούλου, Κωνσταντίνος Ευστρατίου, Βασίλης Ζήσης, Τάσος Κορκός, Γιώργος Κοσκορέλλος, Ειρήνη Κότσιφα, Ανέστης Κόττας, Λήδα Κουτσοδασκάλου, Νίκος Λεκάκης, Ιωάννα Μπιτούνη, Νόρα Πάντου, Γιώργος Σαββίδης, Δημήτρης Τσιγκριμάνης

Γ’ Έτος: Αδριανός Γκάτσος, Κωνσταντίνος Δημητρακάκης, Πάνος Κούγιας, Ιωάννα Κόχειλα, Γιώργος Κρομμύδας, Δανάη Λουκάκη, Μαριλένα Μόσχου, Γιάννης Μπλέτας, Ιάσονας Νικητέας, Φρύνη Ονισηφόρου, Νότης Συκινιώτης, Δώρα Χουρσανίδου

Β’ Έτος: Ερατώ Αγγουράκη, Γιάννης Βερβενιώτης, Σόνια Καλαïτζίδου, Αλεξάνδρα Καραναστάση, Βασιλική Κατερίνη, Μάριος Κρητικόπουλος, Χριστίνα Κωστέα, Φάνης Μιλλεούνης, Βασίλης Παπαδημητρίου, Χριστίνα Παπατριανταφύλλου, Ανθή Σαββάκη, Ηλέκτρα Σαρρή, Αντιγόνη Σταυροπούλου, Κωνσταντίνα Σμυρνιώτη, Αναστασία Φλεμοτόμου, Ευθύμης Χαλκίδης,Χρυσαλένα Χριστοπούλου

Συμμετέχουν οι μικροί: Νιόβη και Ντίνος

Επίσης συμμετέχουν άνθρωποι από χώρες της Ευρώπης, της Αφρικής, της Ασίας που βρέθηκαν ή επέλεξαν να ζουν και να εργάζονται στην Ελλάδα. Άνθρωποι που καλούνται να καταθέσουν την προσωπική εμπειρία τους σε σχέση με τη χώρα. Ανάμεσά τους ο Διευθυντής του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδας Olivier Descotes.

***

Εισιτήρια για τις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ μπορείτε να εξασφαλίσετε: Online με χρέωση πιστωτικής κάρτας στην ιστοσελίδα www.greekfestival.gr. Τηλεφωνικά με χρέωση πιστωτικής κάρτας στο 210.3272000 καθημερινά (και Κυριακές) 9:00 – 21:00. Από τα εκδοτήρια του Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου. Από τα Βιβλιοπωλεία ΠΑΠΑΣΩΤΗΡΙΟΥ, τα Καταστήματα PUBLIC, τα Βιβλιοπωλεία Ιανός και τα Reload Stores. Κεντρικά εκδοτήρια Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου: Πανεπιστημίου 39 (εντός στοάς Πεσμαζόγλου).. Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα – Παρασκευή: 9:00-17:00, Σάββατο: 9:00-15:00. Εκδοτήρια εισιτηρίων λειτουργούν σε όλους τους χώρους των εκδηλώσεων και ανοίγουν δύο ώρες πριν την ώρα έναρξης των παραστάσεων. Εξυπηρετούν μόνο την παράσταση της ημέρας.

entertainment.in.gr

Only in

Δημήτρης Ψαθάς: Αίσχη και ντροπές της επταετίας

«Γινόντουσαν τέτοια πράματα;»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024